Schrijft al jaren over games, van de kleine indie-games tot de grote najaarstitels. Liefhebber van Dota 2, twijfelt nog over Destiny.
In 2002 kwam het vervolg op een spel dat een vernieuwing van het simulatie genre op gang bracht. Dit vervolg, Rollercoaster Tycoon 2, is dan ook de boeken in gegaan als een klassieker. Ook al kende het spel geen noemenswaardige veranderingen, velen hebben zich goed vermaakt met deze game. En nog steeds, want er zijn nog een aantal levendige community’s te vinden op het internet waar vooral grote projecten worden besproken. En daar wordt heel veel moeite in gestoken.
Die projecten hebben bijna allemaal het doel om een volledig park te bouwen, vaak met speciale modificaties die nodig zijn om het realiteitsniveau omhoog te schroeven. Het zorgt voor een ervaring die veel meer simulatie is dan ‘gewoon’ maar een game. Maar zelfs de originele versie wordt nog veel gespeeld, want het is een tijdloos concept! De bekendste Nederlandse community is rctholland.nl, hier vind je een zeer actief forum en andere informatie.
Rollercoaster Tycoon 2 (afgekort rct2) gaat verder waar deel een begon, Het managen van een pretpark. Rct2 gaat daar gewoon op door met wat kleine veranderingen die het plaatje compleet maken. Nieuwe attracties, nieuwe spullen waaruit je een mooie omgeving kunt bouwen, twee uitbreidingspakketten en meer details. Dat laatste maakt het grootste verschil, waar je in rct1 op een helling een voetpad gewoon omhoog zag lopen zie je nu trapjes. Waar in rct1 de regen erg eentonig was heb je nu wat meer variatie erin. En dat maakt nou net het verschil!
Rct1 was redelijk klein, niet al te veel attracties, omgevingen en spullen. Het lijkt er dan ook op dat deel twee geen opvolger is maar een perfectie van het origineel. Maar helaas, aan alles komt een einde. Met deel drie kwam ook 3D in de serie. Naar mijn mening ging toen ook de hele sfeer van de game weg. Rct3 moest met de tijd mee, er moest meer vuurwerk komen en de mogelijkheid om je zelfgebouwde achtbaan te beleven zou de nieuwe publiekstrekker moeten zijn. Is misschien wel gelukt, maar jammer genoeg niet voor mij.
Want naar mijn mening is met rct2 zoveel meer pret te beleven dan met rct3. Alleen al de vele uren tijd die ik in die game heb gestoken om een achtbaan te bouwen, een perfecte omgeving te creëren en die kleine mannetjes gelukkig te houden. En dat laatste kan soms best lastig zijn! Ja, er zijn ook wat minpuntjes. Het is een redelijk oud spel maar toch, de AI doet soms afbreuk aan het plezier. Zo zullen je gasten zich na een tijdje in een bepaalde hoek ophopen met de gedachte ‘Ik wil naar huis!’ of ‘Het is hier te druk!’. Vervelend, maar het hoort er nu eenmaal bij.
En als je de game een tijdje gespeeld hebt zal dit je niet meer in de weg staan om een prachtige creatie neer te zetten! De game is zo puur omdat er geen moeite is verspild aan de verandering naar 3D, alle moeite is gestoken in het beter maken van dat wat rct zo’n te gekke game maakte: het bouwen van een prachtig pretpark. En dat kan ook best met simpele graphics.
Verder lezen over 3D
Entertainment03.09.2024
Mysteryland sluit af met een spectaculaire show: 600 drones verlichten de hemel
Eindshow met drones, vuurwerk, 3D-video, licht, muziek en zangTechnology08.02.2024
Immersive Tech: De toekomst van marketing is dichterbij dan je denkt
Gaming31.08.2023
Predator Helios 3D: Deze laptop kan 3D weergeven zonder bril
Technology24.02.2023
Eerste 3D geprinte raket gaat binnenkort de ruimte in
Technology30.12.2022
Meta koopt Belgisch bedrijf dat 3D-geprinte brilglazen maakt
Luxexcel kan glazen op sterkte printen voor slimme brillenEntertainment06.09.2022
Jaws is terug van nooit weggeweest
Nieuws14.01.2021
3D simulatie game helpt zorgpersoneel te oefenen met vaccineren
Startups30.07.2020