01.01.2025
Gadgets

Ring Battery Video Doorbell review: houdt een scherp oogje in het zeil

By: Jeroen de Hooge

BlogGadgets

Als je anno 2025 een videodeurbel koopt, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten: hoe scherp is het beeld, hoe is het ‘s nachts, is er een abonnement nodig en is hij bedraad of niet? Een van de beroemdste merken van deurbellen is Ring en dat introduceerde de Ring Battery Video Doorbell. Is dat een deurbel om te overwegen?

Ring Battery Video Doorbell

Als er iemand voor de deur staat, dan is het om een groot scala aan redenen een goed idee om een slimme deurbel te gebruiken. Misschien ben je slecht ter been en kost het je wat meer tijd om naar de deur te komen: dat kun je dan gewoon even tegen die persoon zeggen. Maar ook helpt de camera je bepalen of je uberhaupt van de bank af moet komen, of dat het mensen van een bepaald geloof of goed doel zijn waar je sowieso nee tegen zegt. Scheelt hun tijd, scheelt jou moeite.

De meestgebruikte functie van videodeurbellen is echter rondom pakketjes. De een gebruikt de camera om te kijken in welke Kliko er een pakje is gegooid, de ander om het pakje dat voor de deur ligt in de gaten te houden omdat ze nog lang niet thuis zijn en weer een ander gebruikt tweewegcommunicatie om tegen de bezorger te zeggen waar het pakketje het beste heen kan. De Ring Battery Video Doorbell kan je met de meeste van die dingen helpen. Wil je echter ook het pakketje op de mat voor de deur kunnen zien liggen, dan doe je er waarschijnlijk beter aan voor de Ring Battery Video Doorbell Pro te kiezen. Die heeft wel een flink hogere prijs van 229,99 euro, versus de Ring Battery Video Doorbell van 99,99 euro.

Ring Battery Doorbell

Batterij

Laten we bij het begin beginnen: wat zit er allemaal in het vrij kleine doosje? Het apparaat, de achterkant, de batterij, de boekjes en een sticker waarmee je mensen erop kunt wijzen dat ze worden gefilmd. Dat laatste is vooral aan te raden als je toch wel een stukje van de straat filmt, maar sowieso is het netjes om mensen te attenderen op het feit dat er een camera op ze gericht staat. Het gezichtsveld van deze camera is 150 bij 150 graden, maar je kunt zelf instellen welk gebied er in de gaten wordt gehouden. Loopt er iemand door dat gebied dan krijg je een melding (als je dat zo hebt ingesteld), maar niet als iemand even verder op de stoep loopt, als je dat goed hebt ingesteld.

Het installeren van het apparaat is in een handomdraai gedaan. Ik ben fan van de Ring-deurbellen die op een batterij werken, omdat het gedoe met kabels voorkomt en de installatie enorm snel maakt. Je moet de deurbel zelf uiteraard wel bevestigen op je deurpost of op je deur (check als je een huurhuis hebt wel wat je daarin aan ruimte krijgt van de huisbaas). Verder kun je de batterij zelf binnen opladen, wat je bijvoorbeeld doet wanneer je naar bed gaat: kom je uit bed, dan kan je slimme deurbel er weer een heel lange tijd tegenaan.

In de app van Ring wordt heel makkelijk stap voor stap uitgelegd hoe het allemaal werkt en hij laat je meteen een account aanmaken voor Ring, want die heb je ook wel nodig voor het abonnement. Een abonnement bij Ring is niet verplicht, maar veel mensen gaan er toch wel voor, omdat je anders geen beelden kunt opslaan. Je kunt dan bijvoorbeeld niet terugkijken wat er is gebeurd. Het Ring Protect-abonnement kost 3,99 euro per maand, maar daarvoor krijg je ook slimme meldingen, meldingen met afbeeldingen en 180 dagen cloudopslag.

Ring camera

Abonnement is een must

De beelden die de Ring schiet zijn in HD (groothoek) en dat kun je op de onderstaande screenshots zien: kleur, haarscherp en een vrij groot gezichtsveld. Dat geldt ook voor de nacht, want hij kan ook dan in kleur opnemen, al is er geen spotlight voor goede belichting). Je ziet verder meteen vanuit het hoofdmenu al een recent screenshot van de camerabeelden en je kunt door een tikje live meekijken, tegen iemand praten, enzovoort. Beelden terugkijken is met een abonnement dus ook een optie. Ook kun je in de app van Ring van alles instellen: die zones waar we het over hadden, zodat je camera niet voor het minste of geringste wat helemaal niet direct bij jouw deur gebeurt meldingen stuurt. Ook kun je kiezen waar je allemaal meldingen voor wenst te ontvangen.

Je kunt de camera overigens ook het hele jaar door buiten laten hangen: met zijn IP65-rating is hij goed bestendig tegen het meeste weer, zoals wind en regen. En verder zijn alle zaken waarover we het in de intro hadden wel gecoverd: dit apparaat is zeker voor zijn relatief lage prijs van 99,99 euro een heel goede koop waarmee je jarenlang vooruit kunt. Houd alleen wel rekening met die 3,99 euro extra kosten per maand, want zonder het abonnement verliest deze handige smarthome-deurbel veel kracht.

Share this post