gadgets19.01.2022

​Oculus Quest 2: vrijheid, blijheid, betaalbaarheid


Hallo VR-wereld

De originele Oculus Quest was de Nintendo Switch van de VR-wereld. Voor het eerst was het mogelijk om zonder PC serieuze VR-titels te spelen met alleen de bril op. Zo bleef je mobiel en draadloos, en als je dan toch een wat grafisch intensievere PC VR-game wilde spelen, dan kon je de Oculus met een link kabel aan je pc koppelen om het standalone gedeelte uit de bril over te laten nemen door een veel krachtigere PC. Perfect, maar kan het beter? Oculus Quest 2 verscheen anderhalf jaar later. Is dat ook een standalone superster?

Eerste indruk

De Oculus Quest 2 zit in een stevige en overzichtelijke doos: niet eentje waar je de gadgets nooit meer in kunt krijgen als je de bril en controllers er eenmaal uit hebt gehaald. Hoe fijn dat ook is: de doos is wel erg groot. Je gooit hem niet even in een rugtas om bij vrienden te VR’en. Een domme keuze, want juist deze VR-bril die én geen PC nodig heeft, én geen kabels, wil je ook on the go meenemen en aan iedereen laten zien (en vooral: door iedereen laten ervaren).

Hoe mooi en simplistisch de verpakking ook is, ik had liever gezien dat er een wat compactere doos of misschien zelfs etui bij zou worden geleverd om het apparaat veilig mee te nemen, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de Sony WH-1000XM4-koptelefoon. Aan de andere kant is er natuurlijk meer te verdienen aan los verkrijgbare cases, dus waarschijnlijk heeft Oculus er om die reden voor gekozen deze doos te gebruiken.

Oculus Quest 2 box
Oculus Quest 2 box

Hardware van Oculus Quest 2

Qua hardware is de Oculus Quest 2 een stuk beter dan zijn voorganger. Zo is het scherm in resolutie omhoog gegaan van 1440×1600 naar 1832×1920 pixels per oog en de verversingssnelheid is verbeterd naar 120Hz. De grootste vooruitgang in hardware zit onder de motorkap: de Quest 2 is voorzien van de Qualcomm Snapdragon XR2 processor met 6GB RAM geheugen.

Ten opzichte van de 2GB aan werkgeheugen van Quest 1 is dit de meest merkbare en welkome upgrade. Ook de opties voor opslag zijn verdubbeld, want waar de originele Quest een instapmodel had van 64GB en een duurdere optie met 128GB, heeft de Quest 2 een instapmodel van 128GB met de optie voor een 256GB-versie. Genoeg cijfers, want als er iets is wat je met VR moet doen, dan is het wel ervaren. Hoe is het om de bril op te zetten?

Oculus Quest 2 met controllers
Oculus Quest 2 met controllers

Verplicht Facebooken

Als je de Oculus voor het eerst aanzet, moet je vrijwel meteen inloggen op je eigen Facebook-account en daar volgt meteen een groot nadeel van het apparaat. Je kunt Oculus Quest 2 niet gebruiken zonder Facebook-account. Dit kan voor veel mensen een reden zijn om de Quest niet aan te schaffen. Zeker omdat je er ook meteen door naar de Facebook Messenger kunt gaan: zet je de bril dus even op bij een vriendin, dan kan die zo door al je berichten lezen. Gelukkig kun je Facebook Messenger wel uitschakelen, maar het inloggen via Facebook dus niet.

Ben je eenmaal ingelogd, dan kom je in een virtuele ruimte terecht waarvan je zelf kunt kiezen welke. Ik vind bijvoorbeeld de Japanse erg mooi: het voelt alsof je in een Japanse tempel staat en het is heel rustgevend. Dat is zeker voor de eerste paar keren gebruiken fijn, want er komt wel veel op je af met een VR-bril op. Je ogen moeten elke keer even wennen aan de resolutie, aan waar je moet kijken, hoe dichtbij dingen komen, enzovoort.

Zeer smooth

Toch ben je waarschijnlijk vrij snel gewend. Door de upgrade in resolutie en verversingssnelheid lijkt alles net even wat gladder te zijn en dat merk je vooral in video-apps als Netflix en YouTube. Games in VR zijn qua graphics helaas nog niet helemaal van next-gen-kwaliteit, waardoor je het daarin minder snel merkt. Wel loopt alles dankzij de nieuwe processor net even wat lekkerder in drukke, snelle games. Die ook nog eens sneller zijn geladen dan op zijn voorganger.

Wel merk je na een tijdje de bril op te hebben dat de hoofdband wat simpel in elkaar zit: als die wat luxer was uitgevoerd, dan was het waarschijnlijk makkelijker om hem langer op te houden. Aan de andere kant kun je met de batterij maar twee tot drie uur vooruit, dus tegelijkertijd snappen we dat Oculus voor deze combinatie heeft gekozen. Plus, daar zijn we weer, Oculus verkoopt ook luxere hoofdbanden met een ingebouwde batterij voor langer speelplezier.

Virtual Reality

In het begin van VR had je een handjevol “virtual experiences” waarin kort werd getoond wat de potentie van VR is voor de toekomst. Denk aan de virtuele achtbaan of een 360 graden video in slechte kwaliteit waar je om je heen kon kijken. Hartstikke tof, zeker als je even snel aan vrienden of familie wil laten zien waar jij je mee bezig houdt.

Maar die toekomst is hier nu. Sinds die demotijd zijn er veel mooiere Experiences uitgekomen en fitness-apps die met behulp van een behendigheidsspelletje je op een leuke manier aan jezelf laten werken. Perfect voor het huidige coronaleven, waarin het soms niet mogelijk is om naar de sportschool te gaan. Of voor mensen voor wie het überhaupt nogal een hoge drempel is om naar een gym te gaan. Wil je het liever rustiger aandoen, dan zijn er ook meditatie-apps. Mis je het kantoor, dan kun je een productiviteits-app gebruiken waarin je in een virtueel kantoor kunt werken.

Metaverse

Natuurlijk kunnen we hierin niet voorbij gaan aan het idee van het Metaverse. Als we straks inderdaad meer tijd doorbrengen in een virtuele, online wereld, dan doe je dat immers met een VR-bril (of AR-bril) op je hoofd. Oculus Quest 2 geeft wat dat betreft een interessant inkijkje in hoe dat ongeveer moet zijn. Het feit dat het hoofdmenu al een soort kamer is, dat geeft dat gevoel van wonen in een VR-wereld al, maar er is meer.

Zo zijn er ook apps waarmee je samen met anderen online in een bioscoopzaal kunt plaatsnemen om films te kijken. Je kunt zelfs met andere mensen praten, popcorn naar ze gooien of naast iemand anders gaan zitten. Met Oculus Quest 2 op je hoofd kun je je beter voorstellen wat zo’n Metaverse kan betekenen: hoe je er straks ook aankopen doet, zoals nieuwe Nike-schoenen voor je avatar, maar vooral: hoe je met andere mensen om kunt gaan. Het gaat natuurlijk allemaal nog wat houterig, maar in de toekomst is de technologie weer beter, wordt er meer geïnvesteerd in dit soort platforms en zal de ervaring nog soepeler voelen.

Gamen in VR

Op dit moment is de voornaamste reden voor een VR-bril echter nog steeds om te gamen. Zo zijn er serieuze titels uitgekomen van grote en kleine ontwikkelaars. Denk aan wat meer laagdrempelige games zoals Beat Saber of Dance Central, maar ook hele uitgebreide spellen zoals The Walking Dead: Saints & Sinners en Medal of Honor: Above and Beyond die al gauw meer dan 10 uur duren. Hierdoor is de Quest 2 heel veelzijdig te gebruiken en is er voor iedereen wat wils.

Gamen op dit apparaat werkt als een trein. Je voelt je in Dance Central precies alsof je echt in een club staat te dansen (check wel af en toe of je niet per ongeluk bijna een plant van een kast danst, zoals ondergetekende) en in The Walking Dead kun je je helemaal rot schrikken als er ineens een Walker achter je blijkt te staan. Het is een intense ervaring voor je zintuigen, waardoor we niet direct zien dat we dit 10 uur achter elkaar zouden doen, maar een paar uur per dag VR’en is een hele leuke bezigheid en kan dus ook nog eens gezond zijn, omdat je er wel door in beweging komt.

Misselijkheid

Natuurlijk is er altijd het risico in VR dat je nadat je de bril afzet erg misselijk bent. Het hangt er heel erg vanaf wat je met de bril doet. In een spel als Dance Central voelt alles zo echt en bepaal je zelf de bewegingen, waardoor je daar minder snel last van hebt dan bijvoorbeeld in een video waarin je in een achtbaankarretje zit. Je lichaam wordt dan sneller in de war gebracht omdat het brein iets anders verwacht dan in werkelijkheid met het lijf gebeurt. Wel is het goed om af en toe even pauze te nemen, want je merkt wel dat het een vermoeiende bezigheid is voor met name de ogen.

Oculus Quest 2: ons oordeel

Voor iemand die nieuw is in de wereld van VR, is Oculus Quest 2 een meer dan goede optie als eerste VR-bril. Hij is in alle opzichten veel beter dan zijn geprezen voorganger en hij is ook een stuk beter geprijsd. De Oculus Quest 1 kostte namelijk 500 euro voor de 64GB-versie, terwijl je aan Oculus Quest 2 momenteel 350 euro kwijt bent voor de 128GB-versie. Meer VR voor minder geld dus. Daarvoor moet je echter wel iets opgeven, namelijk een gedeelte van je privacy, omdat je wel verplicht bent om een Facebook-account te gebruiken. Is dit voor jou geen probleem, dan is de Oculus Quest 2 de VR-way to go.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Facebook

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

De wereld van social media verandert steeds meer. Enerzijds omdat Meta nu eenmaal de meeste succesvolle social media-platforms in handen heeft, anderzijds omdat de EU ook zijn zegje doet. En dat zegje komt met veel regel...

social media22.02.2024

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

Facebook kampt met een technisch probleem waardoor het ineens een heel vervelend voortbrengt wanneer je door je tijdlijn scrollt. Het is ontzettend vreemd en je vraagt je in eerste instantie misschien wel af of het aan j...

social media14.02.2024

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

Meta gaat op zijn platforms Facebook, Instagram en Threads een label geven aan content die is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit moet voor meer transparantie zorgen, en hopelijk minder social media-los...

Online07.02.2024

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

Er is een klein mirakel gebeurd. Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden voor de geestelijke problemen die social media kunnen veroorzaken bij vooral jongeren. Sowieso is het vrij uniek dat hij überhaupt...

social media02.02.2024

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

​Social medium Facebook wordt 20 jaar: is het nog vernieuwend?

Het kopieert van anderen en het komt zelf met weinig nieuws: het wordt regelmatig gezegd over Facebook, het social medium dat geleid wordt door Mark Zuckerberg. Is dat helemaal terecht, is Facebook inderdaad niet vernieu...

social media29.01.2024

​Social medium Facebook wordt 20 jaar: is het nog vernieuwend?

Feestboek, maar dan echt
Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

In de drukte van het TikTokken, het delen van Stories en het uitdelen van likes, eisen de uren die we op sociale media doorbrengen hun tol. Een verlaagd zelfbeeld, voortdurende druk om het 'perfecte leven' te leiden en m...

social media12.01.2024

Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

​Waarom je even geen Bumble-ads op Instagram ziet

Bumble is het vrouwvriendelijke antwoord op Tinder, maar het bleek niet zo vriendelijk op Instagram te staan. Tinder ook niet trouwens. Moederbedrijf Match heeft daarom besloten om zich geheel terug te trekken van Instag...

social media28.11.2023

​Waarom je even geen Bumble-ads op Instagram ziet

​WhatsApp-stickers bewijzen dat AI altijd moet worden gecheckt

WhatsApp is tegen een beschamend probleem aangelopen: als je de WhatsApp-sticker-AI gebruikt om nieuwe stickers te laten genereren, dan voegt het als je op Palestijnse kinderen zoekt geweren toe aan de figuurtjes van kin...

social media06.11.2023

​WhatsApp-stickers bewijzen dat AI altijd moet worden gecheckt

Verder lezen over Game

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Star Wars kent meer dan 100 videogames, maar toch blijft het fijn - en best spannend- wanneer er weer eentje bij komt.

Gaming10.04.2024

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

​Tijdmachine: Nintendo Wii Balance Board was een giga gamegadget

Weet je nog dat de Wii van Nintendo verscheen? Het was een revolutie die gamers ineens een stuk actiever aan het gamen zette. Het witte apparaat kwam met een enorm sterke Mario-game, namelijk Super Mario Galaxy, maar ook...

Gaming08.04.2024

​Tijdmachine: Nintendo Wii Balance Board was een giga gamegadget

Je kunt nu een game-emulator gebruiken op je iPhone

Apple staat het officieel toe om emulators in de App Store te zetten. Je kunt straks dus nog beter retro-gamen op je iPhone, al is er wel een voorwaarde die het wat minder eenvoudig maakt ze te vinden. Er mogen namelijk...

Gaming08.04.2024

Je kunt nu een game-emulator gebruiken op je iPhone

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
6 Nintendo Switch-games waar we dit jaar naar uitkijken

Terwijl we veel geruchten horen over een tweede Nintendo Switch, willen we toch nog even stilstaan bij de huidige Switch. Sowieso komt die tweede pas in 2025, dus dat geeft ons de perfecte gelegenheid om stil te staan bi...

Gaming02.04.2024

6 Nintendo Switch-games waar we dit jaar naar uitkijken

Verder lezen over Games

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting

De introductievideo van de Steam Deck OLED gaf het al een beetje weg: het nieuwe apparaat werd aangelicht door... zijn eigen broers en zussen. De videomakers van Valve hadden een soort bol gemaakt van Steam Decks en die...

Gaming20.03.2024

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting

LinkedIn werkt aan nieuwe tak van sport: gaming

LinkedIn introduceert binnenkort games op het platform. Het zakelijke social medium wil graag dat collega’s met elkaar de strijd aangaan om zo de banden aan te halen en een leuk gespreksonderwerp te hebben. Het zou nie...

social media18.03.2024

LinkedIn werkt aan nieuwe tak van sport: gaming

​Nintendo laat emulator Yuzu dik betalen: maakt andere emulators bang

Nintendo heeft de laatste jaren regelmatig aangegeven dat het niet oké is met het gebruik van emulatoren. De laatste slag is Yuzu, een Nintendo Switch-emulator die 2,4 miljoen dollar moet betalen aan het Japanse gamemer...

Gaming15.03.2024

​Nintendo laat emulator Yuzu dik betalen: maakt andere emulators bang

​Netflix Games-review: Game Dev Tycoon is een hart onder de riem

Netflix Games heeft het koddige Game Dev Tycoon online gezet. Het spel is niet nieuw, maar de game is wel nieuw als Netflix-game, wat betekent dat je er met je abonnement op de streamingdienst voor betaalt en verder niet...

Gaming14.03.2024

​Netflix Games-review: Game Dev Tycoon is een hart onder de riem

Verder lezen over Oculus Rift

Is dit de nieuwe Quest Pro-VR-headset van Meta?

Nog een maand en Meta onthult zijn nieuwe Quest Pro-virtual reality-bril. Een spannend moment, want dit zal waarschijnlijk een gateway worden naar het Metaverse van het bedrijf. Bovendien is de voorloper van deze headset...

metaverse12.09.2022

Is dit de nieuwe Quest Pro-VR-headset van Meta?

Meta’s nieuwe VR headset komt in oktober

Mark Zuckerberg heeft in de podcast van Joe Rogan aangegeven dat de nieuwe virtual reality-headset van Meta in oktober verschijnt. Het gaat om Project Cambria, al is dat nog slechts de werknaam. De verwachting is dat het...

gadgets26.08.2022

Meta’s nieuwe VR headset komt in oktober

​VR-bril Meta Quest 2 wordt 100 dollar duurder

De virtual realityheadset Meta Quest 2 gaat jaren nadat hij verscheen omhoog in prijs. Waar tech normaliter in prijs daalt, heeft Meta besloten om een flinke 100 dollar bovenop de prijs te doen. Echt flink, want de 128GB...

gadgets27.07.2022

​VR-bril Meta Quest 2 wordt 100 dollar duurder

Geen Facebook-account meer nodig voor VR-bril Meta Quest

Het is straks eindelijk niet meer nodig om een Facebook-account te hebben om je VR-bril te gebruiken. De Oculus-brillen moeten echter wel worden benaderd vanuit een ander account: een Meta-account.

metaverse08.07.2022

Geen Facebook-account meer nodig voor VR-bril Meta Quest

Maar juich niet te vroeg
​Meta gaat voor arbeidsintensief oudertoezicht in virtual reality

Op dit moment kunnen kinderen nog stripclubs bezoeken via de virtual reality-brillen van Meta, maar deze maand introduceert het bedrijf ook oudertoezicht. Het heeft gesproken met diverse organisaties en komt tot de concl...

metaverse17.03.2022

​Meta gaat voor arbeidsintensief oudertoezicht in virtual reality

Zoveel mensen begeven zich op de proef-metaverse van meta

Meta is hard bezig aan het metaverse dat op dit moment bekend staat als Horizon Worlds. Zo kon je bijvoorbeeld tijdens de Super Bowl direct vanuit een advertentie in een nieuwe meta-wereld stappen. Maar, hoeveel mensen d...

metaverse18.02.2022

Zoveel mensen begeven zich op de proef-metaverse van meta

​Facebook heet straks Meta: wordt een metaverse

Facebook heet binnenkort Meta. Het social medium gaat volledig op de schop en daarbij hoort een nieuwe naam. CEO Mark Zuckerberg kondigde dit aan tijdens Facebook Connect, dat niet voor niets zo heette: “We zijn een be...

social media28.10.2021

​Facebook heet straks Meta: wordt een metaverse

​Facebook kan nu je ogen op je VR-bril projecteren

Of het een vooruitgang is…Maak een foto van iemand met een VR-bril op en die persoon zal waarschijnlijk zeggen dat het er een beetje dom uitziet. Vaak ben je zo met je brein in de virtuele wereld, dat je inderdaad wel...

Technology05.08.2021

​Facebook kan nu je ogen op je VR-bril projecteren

Of het een vooruitgang is…

Verder lezen over Virtual Reality

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

In Nederland is nu voor het eerst een voetbalwedstrijd te zien in virtual reality. Het gaat dus niet om een virtuele voetbalwedstrijd: het is een echte wedstrijd tussen twee topteams, namelijk AZ en PSV die ook in VR wor...

Technology03.04.2024

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

Apple Vision Pro: dit is de meest gehoorde kritiek

Apple Vision Pro is nu een week uit en het apparaat is enorm populair. Er worden toffe video’s over gemaakt, er worden ministers bijgehaald die iets moeten vinden van mensen die het dragen in de auto en natuurlijk is e...

gadgets16.02.2024

Apple Vision Pro: dit is de meest gehoorde kritiek

​Immersive Tech: De toekomst van marketing is dichterbij dan je denkt

De lancering van de Apple Vision Pro, met de bijbehorende hype die we van Apple gewend zijn, heeft de discussie over immersive tech weer aangewakkerd. Is dit de toekomst van marketing, of is het nog te vroeg? De mythe v...

Technology08.02.2024

​Immersive Tech: De toekomst van marketing is dichterbij dan je denkt

In januari opent de vernieuwde VR Stripclub Escape Room: The Hangover

Als je niet te claustrofobisch bent ingesteld én wel houdt van een uitdaging in puzzelvorm, dan ben je vast wel eens in een escape room geweest. Met vrienden of familie, of als bedrijfsuitje. Al sinds 2019 (met even een...

Entertainment01.01.2024

In januari opent de vernieuwde VR Stripclub Escape Room: The Hangover

Apple Vision Pro komt eraan: alles wat je moet weten

De nieuwe, high end mixed reality-headset Apple Vision Pro komt er bijna aan. In februari verschijnt het apparaat, dat nu in productie is gegaan. Dat stelt Ming-Chi Kuo, een expert op het gebied van tech.

gadgets26.12.2023

Apple Vision Pro komt eraan: alles wat je moet weten

​Inspiratie voor je verlanglijst: 10 luxe techgadgets

Misschien wil je het gewoon een keer voor jezelf kopen als je jezelf wil verwennen, of misschien zet je het op je verlanglijst in de hoop dat iemand die vaak wat luxere cadeautjes koopt er iets mee doet: we hebben tien l...

gadgets19.10.2023

​Inspiratie voor je verlanglijst: 10 luxe techgadgets

‘Meta wil budget-variant van VR-bril Meta Quest 3 maken’

Meta’s nieuwe VR-bril Quest 3 is nu uit. Het apparaat is de opvolger van de populaire Quest 2 en kost 549 euro. Als je dat bedrag vergelijkt bij wat de Apple-VR-bril gaat kosten, dan is het een goed betaalbare VR-bril,...

gadgets11.10.2023

‘Meta wil budget-variant van VR-bril Meta Quest 3 maken’

Geeft de controllers uit handen
​Meta toont meerdere VR-brillen en AI tijdens Meta Connect

We wisten al dat het kwam, maar nu ook officieel wanneer: Meta Quest 3. De VR-bril verschijnt op 10 oktober en kost 569 euro. Dat en meer aankondigingen die Meta tijdens zijn jaarlijkse presentatie deed.

gadgets28.09.2023

​Meta toont meerdere VR-brillen en AI tijdens Meta Connect