Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Het vrij jonge techmerk Nothing uit Londen heeft een nieuw product aangekondigd. Het begon voor dit bedrijf allemaal met oordopjes en nu is het toe aan zijn tweede lichting oordopjes: Nothing Ear (2). Het is de bedoeling dat deze oordopjes nog beter qua geluidskwaliteit zijn dan de eerste, Nothing Ear (1). Ze zijn voorzien van het bekende doorzichtige Nothing-design en de case is bijna een derde kleiner dan dat van de eerste oordopjes.
Nothing Ear (2)
Nothing heeft inmiddels een aantal producten op de markt gebracht in ongeveer twee jaar tijd: het startte met oordopjes Nothing Ear (1), toen volgde Nothing Phone (1) en een half jaar geleden was daar nog Nothing Ear Stick, maar dat was eigenlijk een zijpad. Nothing Ear (2) zijn weer een ‘vlaggenschip’-product van het merk, dat deels bestaat uit ex-OnePlus-mederwerkers.
Wat er vooral nieuw is aan de oordopjes, dat is die kleinere case, maar ook een verbetering in het geluid. Zo zitten er nu vrij flinke drivers in van 11,6 millimeter die een diep geluid en krachtige bass moeten voortbrengen. Daarnaast is de besturing van de oordopjes ook net even anders: het is geen aanraakbesturing, maar een soort knijpbesturing. Dit om te zorgen dat je niet door haar, mondkapjes, sjaals en huisdieren per ongeluk de muziek stilzet of misschien zelfs een telefoongesprek opneemt of ophangt.
Hi-Res audio
Nothing zet daarnaast in op Hi-Res audio, al is het daarbij uiteraard altijd de kwestie of je telefoon en de app die je gebruikt voor het geluid wel geschikt zijn om Hi-Res te ondersteunen. Ook bieden de nieuwe oordopjes ondersteuning voor LHDC 5.0, wat betekent dat die hoge resolutie audio-streaming over Bluetooth goed gaat. Er is een dubbele kamer in de oordopjes gemaakt om het geluid meer de ruimte te geven waardoor het rijker klinkt. De oordopjes zijn zo gemaakt dat ze niet allemaal wind doorlaten en er zit actieve ruisonderdrukking op om te zorgen dat je goed bent afgesloten van de herrie van de rest van de wereld.
De app is ook wat aangepast, want je kunt nu bijvoorbeeld een test doen om te kijken of je oordopjes wel goed zitten en er niet allemaal geluid uitlekt. Wel zo prettig voor de mensen die bijvoorbeeld bij je in de trein zitten, al is het vooral voor jezelf fijn om te zorgen dat de oordopjes goed zitten en je dus de meest optimale audio-ervaring én afsluiting van de wereld hebt. Je kunt in de app ook instellen of je meer focus wil op bass of hoge tonen en het is mogelijk om via ‘vind mijn oordopjes’ te weten te komen waar je oordopjes zijn gebleven, wanneer je ze (of een van de twee) kwijt bent. Ook kun je een persoonlijk geluidsprofiel creëren om de optimale luisterervaring voor elkaar te krijgen die bij jou past.
Ruisonderdrukking
Tijdens telefoongesprekken wordt je stem er goed uitgefilterd zodat mensen niet allemaal herrie in de achtergrond horen. Dat krijgt Nothing voor elkaar door drie microfoons te gebruiken op elk oordopjes en ook nog een algoritme dat via AI kan zorgen voor ruisonderdrukking. Zo kun je jezelf als het goed is ook op rumoerige plekken alsnog duidelijk maken. Nothing Ear (2) kan een ruisonderdrukking van 40 dB bereiken. Qua batterij kun je met de case 36 uur aan muziek luisteren. Na 10 minuten opladen kun je weer 8 uur voort (draadloos opladen wordt ook ondersteund, al gaat dat wel iets langzamer).
De kans dat de oordopjes het goed gaan doen is zeker aanwezig: van de Ear (1) werden meer dan 600.000 stuks verkocht. Wel is Nothing Ear (2) aanzienlijk duurder in aanschafprijs. Waar de eerste oordopjes bij release 100 euro kostten, is Nothing Ear (2) de helft duurder, dus 150 euro (of eigenlijk 149 euro, om precies te zijn). De oordopjes zijn te koop via de website van Nothing: Nothing.tech.
Verder lezen over Audio
Gaming31.10.2024
Nintendo lanceert zijn eigen Spotify met Nintendo Music
Gadgets21.10.2024
Apple laat je je gehoor testen met je oordopjes
Entertainment14.10.2024
Je kunt nu audioboeken luisteren op Spotify met Audiobooks
Gadgets11.10.2024
Nieuwe oortjes nodig? OnePlus Buds Pro 3: een uitstekende keuze
Technology01.10.2024
Sonos heeft een plan om alles beter te maken, vooral zijn app
Gadgets24.09.2024
Nothing Ear (Open) springt in het oog en om het oor
Gadgets11.09.2024
Dit is de nieuwe 3,5 mm ECM-L1 Lavalier microfoon van Sony
Gadgets05.09.2024
Dit zijn de Bowers & Wilkins Pi6 en Pi8 True Wireless in-ear hoofdtelefoons
Verder lezen over Gadget
Gadgets14.11.2024
‘Apple wil met meer smarthomegadgets komen: dit is de volgende’
Gadgets13.11.2024
Waarom je Spotify Car Thing niet moet weggooien
Gadgets11.11.2024
Slim voor ouders: deel de locatie van een AirTag
Gadgets31.10.2024
Maak van jezelf een soort Iron Man met dit hardlooplampje
Gadgets29.10.2024
Snapchat brengt zijn camerabril Spectacles ook in Nederland uit
Gadgets25.10.2024
Apple kondigt volgende week nieuwe Macs aan
Gadgets20.10.2024
Deze Buzz Lightyear is zo realistisch dat je geen films meer nodig hebt
Gadgets12.10.2024