Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Je luistert er muziek mee, je stopt ze terug in hun case en de volgende dag haal je ze er weer uit, luister je weer muziek en stop je ze weer terug. Oordopjes zijn dankzij hun kleine formaat makkelijk mee te nemen, maar sta je er wel eens bij stil om ze even uit je oren en uit je tas te halen en even goed te poetsen? Er wordt zelfs aangeraden dat na elke 72 uur luisteren te doen, of elke week.
Maak je tech schoon
Veel mensen denken er uberhaupt niet aan om hun tech schoon te maken, behalve de Swiffer over de PlayStation en een multidoek over je televisie. Toch is het heel verstandig om je smartphone regelmatig te reinigen. Niet alleen vanwege corona, maar ook omdat je hem constant in je handen houdt, die waarschijnlijk ook niet altijd schoon zijn. Hoe zit het dan met oordopjes?
Er is een reden waarom mensen in-ear-oordopjes meestal niet zo snel met anderen delen: omdat ze echt in je oor gaan, komen ze eerder in aanraking met oorsmeer. Dat is niet alleen voor die ander vies, maar voor jezelf ook. Nu kun je wel regelmatig je vinger over je oordopje halen om ze in ieder geval minder vies te maken, maar echt schoon worden ze daar niet van.
In-ears schoonmaken
Je kunt de rubbertjes (vaak gemaakt van siliconen) van je oordopjes verwijderen en de oordopjes met een vochtige, warme doek met een beetje zeep schoonpoetsen, inclusief de rubbertjes. Zijn er plekken waar je moeilijk bijkomt, dan kun je hier een wattenstaafje voor gebruiken, maar zorg wel dat je voorzichtig te werk gaat, zeker op plekken waar audio uitkomt. Hetzelfde geldt voor de warme, vochtige doek met zeep: die kan beter niet te rigoureus zijn met het gedeelte waar de audio uitkomt. Maak ze daarna grondig droog met de droge doek en gebruik ze pas weer als ze volledig droog zijn.
Goed om te weten: je oordopjes schoonmaken, dat doe je niet alleen voor je eigen hygiëne. Je doet het ook voor je portemonnee. De kans dat er vuil in je oordopjes komt en opstapelt, zorgt ervoor dat ze eerder stukgaan. Bovendien is het ook beter voor je gezondheid, want er zijn bacteriën die kunnen zorgen dat je een oorontsteking krijgt. Dat wil je niet, want dan wil je je oordopjes waarschijnlijk even helemaal niet gebruiken.
Fotocredits: Stocksnap
Verder lezen over Audio
Gaming31.10.2024
Nintendo lanceert zijn eigen Spotify met Nintendo Music
Gadgets21.10.2024
Apple laat je je gehoor testen met je oordopjes
Entertainment14.10.2024
Je kunt nu audioboeken luisteren op Spotify met Audiobooks
Gadgets11.10.2024
Nieuwe oortjes nodig? OnePlus Buds Pro 3: een uitstekende keuze
Technology01.10.2024
Sonos heeft een plan om alles beter te maken, vooral zijn app
Gadgets24.09.2024
Nothing Ear (Open) springt in het oog en om het oor
Gadgets11.09.2024
Dit is de nieuwe 3,5 mm ECM-L1 Lavalier microfoon van Sony
Gadgets05.09.2024
Dit zijn de Bowers & Wilkins Pi6 en Pi8 True Wireless in-ear hoofdtelefoons
Verder lezen over Gadget
Gadgets14.11.2024
‘Apple wil met meer smarthomegadgets komen: dit is de volgende’
Gadgets13.11.2024
Waarom je Spotify Car Thing niet moet weggooien
Gadgets11.11.2024
Slim voor ouders: deel de locatie van een AirTag
Gadgets31.10.2024
Maak van jezelf een soort Iron Man met dit hardlooplampje
Gadgets29.10.2024
Snapchat brengt zijn camerabril Spectacles ook in Nederland uit
Gadgets25.10.2024
Apple kondigt volgende week nieuwe Macs aan
Gadgets20.10.2024
Deze Buzz Lightyear is zo realistisch dat je geen films meer nodig hebt
Gadgets12.10.2024