gadgets27.07.2020

Dyson lanceert eerste luchtreiniger, luchtbevochtiger en ventilator in één


Later deze week zitten er weer mogelijk tropische temperaturen aan te komen. Na alle regen, en veel mensen die in eigen land vakantie aan het vieren zijn, is dat natuurlijk erg welkom. Maar na een aantal warme dagen achter elkaar is het toch ook lekker om thuis wat verkoeling te hebben. De run op waaiers zal in aanloop naar de tropische temperaturen weer toenemen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Dyson lanceerde eerder dit jaar een beter alternatief. De nieuwe Dyson Pure Humidify+Cool. Een 3:1 machine – een ventilator, luchtreiniger en luchtbevochtiger in één. De ventilator functie zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen. Maar daarnaast beschik je ook gelijk over een luchtreiniger en luchtbevochtiger.

Droge lucht

Rondom de hele coronacrisis hebben we met zijn allen genoeg tijd thuis en vooral binnen doorgebracht. In dergelijke perioden, als je dus veel binnen zit, zal je ook in toenemende mate blootgesteld worden aan droge lucht. En dat is iets waar iedereen last van krijgt. Een waterbakje op de verwarming plaatsen voegt dan echt niks toe, volgens onderzoekers van de Universiteit Twente kan dit juist klachten verergeren. Een luchtbevochtiger is dan een veel betere oplossing. En helemaal eentje die naast het aanpakken van de droge lucht ook nog eens de luchtvervuiling aanpakt. En alle pollen, huistofmijt en luchtvervuiling zoals uitlaatgassen uit de lucht filtert. Ideaal ook voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van bijvoorbeeld hooikoorts.

De nieuwe Dyson Pure Humidify+Cool gebruikt UV-C-technologie om de luchtvochtigheid in huis hygiënisch te verbeteren, in de zomer aangenaam te verkoelen en het hele jaar door de lucht te kunnen reinigen.

Besturen met een App

Na een hele eenvoudige installatie bestuur je de Dyson Pure Humidify+Cool eenvoudig aan vanuit de app. Daarin maak je bijvoorbeeld een wekelijks schema aan, stel je handmatig in dat de blazer wat meer zijn best moet doen, en zie je hoe het is het gesteld met de luchtkwaliteit binnenshuis.

Luchtvervuiling binnenshuis

De ingenieurs van Dyson werken al meer dan 25 jaar aan filtratietechnologieën. De Dyson Pure Humidify+Cool detecteert het gehalte aan verontreinigende stoffen en vochtigheid en projecteert hygiënisch bevochtigde, gezuiverde lucht naar elke hoek van de kamer. Dat gaat in 3 stappen.

1. Detecteren: lasers meten en detecteren ultrafijne deeltjes. Een aparte sensor detecteert de hoeveelheid VOC’s (vluchtige organische stoffen) zoals NO2/stikstof (uitlaatgassen) of benzeen (verbrande benzine). Een derde meet relatieve vochtigheid en de temperatuur. Het LCD-scherm op de machine volgt deze gegevens in realtime.

2. Verwijderen: een afgedicht microfiberfilter vangt 99,95% van de ultrafijne verontreinigde stoffen zoals allergenen, bacteriën en pollen en verwijderd gassen zoals de stikstof en benzeen.

3. Projecteren: uitgerust met Air Multiplier technologie, projecteert de Dyson Pure Humidify+Cool gezuiverde, bevochtigde lucht naar elke hoek van de kamer.

Covid-19

Dyson-luchtreinigers zijn uitgerust met HEPA-filtratie, die inderdaad 99,95% van de luchtverontreinigende stoffen zo klein als 0,1 micron verwijdert, inclusief deeltjes zoals stof, allergenen, pollen en sommige bacteriën en virussen. Maar omdat het in dit stadium ongelooflijk moeilijk is om vast te stellen hoe het coronavirus zich verspreidt en infectie veroorzaakt, kan men vanuit Dyson als zodanig geen conclusies trekken over de invloed van een luchtreiniger op het verwijderen van het virus of het verminderen van het infectierisico.

<i>Het kleine maar realtime display op het apparaat zelf.</i>
Het kleine maar realtime display op het apparaat zelf.

Drie verschillende luchtstromen

Twee jets aan elke kant van de luchtversterker worden onafhankelijk bestuurd voor koeling. Dit kan in drie standen: breeze-modus, directe koeling voor ventilatie, of voor in de wintermaanden – de diffuse modus.

Breeze-modus: Velen van ons genieten van het verfrissende gevoel van een natuurlijke buitenbries op een warme dag. Meer dan 40 miljoen datapunten zijn verzameld vanaf acht locaties op Dyson’s Malmesbury Research and Development campus. Hiermee is het gelukt om de natuurlijke luchtstroompatronen na te bootsen, om dat verfrissende windgevoel binnenshuis te brengen.

Ventilatormodus: In ventilatormodus wordt een krachtige, voorwaartse stroom gezuiverde lucht de kamer in gestuurd voor direct koele lucht. Handig voor in de zomer om af te koelen en tegelijkertijd de kamer te zuiveren.

Diffuus modus: hiermee wordt de lucht niet voorwaarts op je geprojecteerd, maar via de achterkant verspreid zonder dat je dit voelt. Je kunt dus zuiveren en bevochtigen zonder het verkoelende gevoel.

Beschikbaarheid

Met de aanschaf van dit apparaat haal je dus veel meer dan een ventilator in huis. Wij hebben hem een tijdje kunnen testen, zowel thuis als op kantoor, en kunnen eigenlijk al niet meer zonder. Je merkt op maandagochtend (als het kantoor op zaterdag en zondag gesloten was) gewoon direct het verschil. En dat geldt al helemaal voor mensen die op enige manier last hebben van hun ademhaling (verkouden, hooikoorts, astma of bronchitis.)

Op zoek naar een duurzame oplossing, dan is de Dyson Pure Humidify+Cool zeker een aanrader. Hij komt beschikbaar in de kleuren wit/zilver en zwart/nikkel. Direct leverbaar als je besteld via dyson.nl of dyson.be. Prijskaartje is dan € 699,-.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Dyson

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

De nieuwe föhn Supersonic r van Dyson is heel wat anders

Dyson heeft een nieuwe föhn gemaakt die allerlei slimme toepassingen heeft om je haar sneller te stijlen zoals jij wil. De Supersonic r is een kleiner, lichter apparaat en heeft een bijzonder slank design met een ‘boc...

gadgets09.02.2024

De nieuwe föhn Supersonic r van Dyson is heel wat anders

​Stofzuiger of steelstofzuiger: wat past beter bij jou?

Je stofzuiger heeft het begeven, of misschien droom je gewoon al een tijdje van een steelstofzuiger. Is die echt zoveel beter dan de goede oude ‘hond’-stofzuiger die je achter je aan sleept? We zetten de twee typen s...

lifestyle23.01.2024

​Stofzuiger of steelstofzuiger: wat past beter bij jou?

James Dyson Award 2023: Dit zijn de internationale winnaars

De James Dyson Award, de internationale designprijs, heeft deze week de drie internationale winnaars bekend gemaakt: de internationale winnaar, de duurzaamheidswinnaar en de humanitaire winnaar. Ze zijn persoonlijk gesel...

Technology16.11.2023

James Dyson Award 2023: Dit zijn de internationale winnaars

The Life Chariot, The Golden Capsule & E-COATING
​5 dingen die nog kunnen innoveren op stofzuigers

Gebruik jij een steelstofzuiger, een robotstofzuiger of een ouderwetse met draad? Er is een aantal dingen dat beter kan aan stofzuigers en daarbij heeft elke soort wel iets dat het stofzuigen een nog fijnere ervaring moe...

gadgets06.11.2023

​5 dingen die nog kunnen innoveren op stofzuigers

Dit zijn de 20 baanbrekende uitvindingen die kans maken op de James Dyson Award 2023

Vandaag start de internationale fase van de James Dyson Award 2023, een wereldwijde ingenieursprijs die studenten en pas afgestudeerden oproept om een ontwerp te maken dat een probleem oplost. Dit is de wereldwijde short...

Technology18.10.2023

Dit zijn de 20 baanbrekende uitvindingen die kans maken op de James Dyson Award 2023

Dyson heeft een volledig werkend circulair landbouwsysteem

De landbouwsector is de afgelopen jaren in Nederland een flink discussiepunt geweest. De uitkoop van boeren in Nederland is inmiddels van start gegaan. Allemaal om de stikstofcrisis onder controle te krijgen. Al gaan we...

Technology16.10.2023

Dyson heeft een volledig werkend circulair landbouwsysteem

de toekomst van landbouw?
Dyson headset met ‘mondkapje’ nu ook in Nederland

Dyson is een bedenker, en producent, van bijzondere apparaten. Zij hebben een hele andere kijk op ventilatoren, stofzuigers en sinds vorig jaar ook koptelefoons. In december werd de Dyson Zone in volle glorie gepresentee...

gadgets06.09.2023

Dyson headset met ‘mondkapje’ nu ook in Nederland