gadgets06.09.2011

Stylecowboys Highlights van IFA 2011 [2]


stylecowboys-highlights-van-ifa-2011-2.jpg
stylecowboys-highlights-van-ifa-2011-2.jpg

Afgelopen dagen was een team van Stylecowboys bloggers aanwezig op de IFA in Berlijn om verslag te doen van dit mega-event. Wat waren de highlights voor ons en welke producten waren meer dan de de moeite waard om te bekijken. Met het enorme aanbod lijkt dat een gemakkelijke opgave.

Na bijdragen van Judith, Arvid en Martijn vandaag Sander, Maurits (in heftige kabouterstrijd met een UEFA bewaker) en Stylechief Harold van Stylecowboys. Wat was voor jou het het hoogtepunt van deze IFA?

[Maurits Knook] Mijn (product)highlight van deze IFA is de Voomote Zapper waarmee ik kennismaakte tijdens Show-Stoppers. Met deze domotica-oplossing transformeert Zero1.tv je iPod, iPhone of iPad in een universele afstandbediening. Daarnaast stelt de besturende app je ook een intuïtieve TV-gids ter beschikking. 

De Voomote-dongel voegt (de ontbrekende) infrarood-functionaliteit toe aan je iDevice waardoor je al je (infrarood-gestuurde) apparaten kan bedienen met je iPod, iPhone of iPad; van TV, BlueRay- of DVD-spelers tot satelliet- of kabel-receivers en audio-apparatuur.

voomote_zapper

Een ander highlight is wellicht iets off-topic, maar niet minder uniek. In mijn poging @kabouterjos te fotograferen naast de UEFA-2012-bokaal bij Sharp, werd de populaire dwerg van de sokkel gemept voordat (tijdens) ik mijn plaatje schoot. Bij controle van de opname stond er inderdaad géén kabouterjos naast de bokaal. Wat er wel stond, ontdekte ik in de spiegeling: de weergave van het hele voorval — een vliegende kabouterjos, een bewaker met gebalde vuist en ikzelf in de achtergrond met camera in de aanslag.

kabouterjos

[Sander van der Heide] Het begin van IFA is een race van perspresentatie naar perspresentatie. Zit je bij Panasonic te luisteren over hun Smart TV, hoor je bij LG over een Smart Fridge en daarna bij Samsung weer over Smart TV. Samrt, en dan vooral Smart TV, was wel een toverwoord dit jaar. Net zoals “Connected”, “In the Cloud” en “Throw”. Dat laatste slaat dan vooral op foto’s en filmpjes die je van een handheld device ‘gooit’ naar een TV die op hetzelfde netwerk zit. Zo kon je met een pocketcam van Philips je net gemaakte filmpje of foto doorsturennaar je TV of bij het nieuwe SONY Entertainment Network muziek uit je nieuwe Tablet S naar je TV en stereo gooien.

Het apparaat wat me het meest is bijgebleven is de SONY HMZ-T1Personal 3D viewer. De ideale manier om 3D content te bekijken. Het probleem van je plaatjes die over elkaar liggen, weer uit elkaar te trekken, ben je daarmee kwijt. De eerste ervaringen zetten we binnenkort online en natuurlijk gaan we een review doen. Als goeie opvolger waren alles passieve 3D TV’s. Oftewel geen shutterglasses en hoofdpijn meer. Philips, LG, Metz, maar er zijn er nog meer die dit soort schermen gaan aanbieden. Je hebt geen dure brilletjes meer nodig en het beeld is prachtig, rustig en je mist de hoge resolutie helemaal niet (in ieder geval interpreteer je zelf wel een hoge resolutie).

sander_philps

Meest genoten heb ik van de stand van Philips. Een tandenborstel die ik het liefst na gebruik daar meteen wilde aanschaffen, dat had ik nooit verwacht. Zelfs voor het eerst weer eens machinaal geschoren en was gelijk om. Echt een stand voor de consument en dat wordt bij andere merken nog wel eens vergeten.

[Harold Kuepers Stylechief en Domotica-guru van Stylecowboys] Dit jaar was het de grootste editie van de IFA ooit, met meer dan 140.000 vierkante meter vloeroppervlak waar 1.441 bedrijven hun nieuwste producten lieten zien. De IFA in Berlijn is de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa en dus het walhalla voor de Stylecowboys.

IFA Sfeer 010

Ik ben erg trots op ons team dat dit jaar mee is geweest om verslag te doen van dit ‘Walhalla der Gadgets’. Als Chief Stylecowboys wil ik de zes bloggers, Arvid, Maurits, Judith, Martijn, Sander en Henk van harte bedanken voor hun tomeloze inzet. Het was voor mij een absoluut hoogtepunt om met zo’n enthousiast en hardwerkend team naar de IFA in Berlijn te kunnen gaan om jullie, en de lezers van StyleCowboys, verslag te doen van dit spektakel. Dit vooraf gezegd hebbende, wil ik natuurlijk zelf ook een paar highlights opnoemen. Grote bedrijven als Samsung, Sony, Toshiba, Panasonic, Sharp, Siemens, Philips en LG hadden ieder een complete hal voor zich waar ze al hun nieuwe producten tentoonstelden, allemaal even leuk en interessant, nieuwe producten maar ook producten die verfijnd waren.

Opvallend was dat het aantal kleinere bedrijven enorm gegroeid is. Er waren complete hallen met bedrijven die accessoires maken voor bijvoorbeeld de iPhone en iPad om nog maar niet te spreken over de Chinese hallen waar honderden kleine bedrijfjes op zoek waren naar distributeurs voor hun gadgets. Hieronder volgt een overzicht van de producten die het meest indruk op mij hebben gemaakt. De Sony Tablet S was voor mij een echte eyecatcher ook al had ik hem al een keer gezien. De toevoeging van de infraroodpoort maakt deze tablet, naast zijn design, anders dan andere. Hiermee wordt de tablet vooral gepositioneerd als een woonkamer-tablet waarmee je ook meteen je televisie en stereoset kunt bedienen.

Ook de Sony P Tablet zag er goed uit, maar die zal ik eerst een tijdje moeten gebruiken om daar een oordeel over te kunnen geven. LG presenteerde er 3D televisie met een licht brilletje, de zogenaamde passieve 3D. Dit maakt 3D-kijken interessanter. Zoals jullie weten, ben ik niet enthousiast over actieve 3D omdat het kijkplezier volledig teniet gedaan wordt door die stomme, grote en zware brillen. De nieuwe techniek van LG maakt dit een stuk comfortabeler en betaalbaarder.  

Er was gewoon teveel om op te noemen. De Libratone Lounge, het Rapoo toetsenbord, de Mobee Magic Numpad, de BlueLounge accessoires, Toshiba’s dunste tablet AT200, de Loewe SoundVision en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Stylecowboys

Gaaf: de Cary42 is een old-school arcadekast in een koffer

Sommige dingen zijn niet per se praktisch, maar wel heel gaaf. Daar valt deze door kunstenaar Love Húltens Cary42 ook onder. Nou komt het soort handgemaakte retro-hemel wel met een prijskaartje waar je U tegen zegt, maa...

gadgets04.11.2017

Gaaf: de Cary42 is een old-school arcadekast in een koffer

Mannen stop met trainen! Vrouwen willen liever man met witte tanden, dan man met wasbordje!

Was je van plan om in 2015 een leuke vrouw aan de haak te slaan? Let dan even op, want op de volgende dingen knappen vrouwen echt af. Mocht je denken dat die extra kilo's een relatie in de weg staan, of dat die steeds...

Nieuws04.01.2015

Mannen stop met trainen! Vrouwen willen liever man met witte tanden, dan man met wasbordje!

De nieuwe StyleCowboys is live!

Hij staat live! Met veel trots presenteren wij de nieuwe website van ons broertje StyleCowboys. Dé site voor stijlbewuste mannen (en vrouwen) die houden van mooie dingen. Net als DutchCowboys onderging ook StyleCow...

Online21.10.2014

De nieuwe StyleCowboys is live!

IFA 2012 – Dag 2

Vanochtend beschreven we in het kort al het moois wat we op IFA woensdag hebben mogen aanschouwen. Als we ook maar even dachten dat donderdag rustiger zou worden, dan hadden we het goed mis. Aankondiging na aankondiging...

events30.08.2012

IFA 2012 – Dag 2

IFA 2012 – Dag 1

Net zoals de voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele Cowboys voor een aantal dagen naar Berlijn verhuisd. Vanuit de mobiele redactie aldaar doen zij verslag van alle nieuwe ontwikkelingen. Iedere dag plaatsen w...

events30.08.2012

IFA 2012 – Dag 1

Liveblog: volg de aankondiging van de nieuwe iPad op Stylecowboys

Vanavond om 19:00 uur is het weer zover. Apple houdt in San Francisco weer een event waar de hele techwereld naar uitkijkt. Ook bij StyleCowboys zit men weer klaar om live verslag te doen van dit event.Vermoedelijk zal T...

Technology07.03.2012

Liveblog: volg de aankondiging van de nieuwe iPad op Stylecowboys

Stylecowboys lanceert nieuwe webshop : shop.stylecowboys.nl

Vandaag is het zover en lanceren we onder ons populaire Style en Gadget blog Stylecowboys de eerste webshop shop.stylecowboys.nl. De afgelopen tijd is hard gewerkt om de nieuwe webshop te bouwen. Het meest boeiende proce...

Online04.01.2012

Stylecowboys lanceert nieuwe webshop : shop.stylecowboys.nl

Morgen op Stylecowboys: een nieuwe Logitech Lucky Monday Show #LLMS

Morgen is het weer zover, tijd om weer hippe gadgets te winnen in de Logitech Lucky Monday Show #LLMS. In deze derde show van de in totaal vier Logitech Lucky Monday Shows geven we 10x de Mini Boomboxt.w.v. 79,99 euro we...

gadgets11.12.2011

Morgen op Stylecowboys: een nieuwe Logitech Lucky Monday Show #LLMS