gadgets14.01.2010

Mobile directory Appolicous goes social


mobile-directory-appolicous-goes-social.jpg
mobile-directory-appolicous-goes-social.jpg

Mobiele directory Appolicious heeft zijn domeinnaam niet mee. Heb je de updated zoekportal voor mobiele toepassingen gevonden, dan helpt het overzicht van mobiele widgets, gadgets je wel steeds beter om de juiste ‘app’ voor je smartphone te vinden. Appolicious biedt een gros aan iPhone applicaties maar valt bij het beperkte aanbod van Android programma’s helaas door de mand. Android (2) is duidelijk onderbelicht en te beperkt in zijn aanbod op deze portal.

Nieuwe sociale functie

De nieuwe sociale functies, zoals het eenvoudig kunnen beoordelen van de applicatie (zonder deze überhaubt te downloaden) als ook de toelichtingen van gebruikers, maken het zoeken naar de juiste app voor je iPhone of Android eenvoudig. Bruikbaar is ook de toevoeging van de nieuwe ‘wishlist’. Dit zijn lijsten zoals Twitter deze ook kent om snel een selectie te maken uit het grote aanbod van informatie en gebruikers. Anders dan de aanraders de Apple geeft bij het aankopen van apps, hangt deze directory op de meningen van de gebruikers. Een echte sociaal platform dus. Nieuw is de verbeterde zoekapplicatie voor op de iPhone (zie de video).

Sociale netwerken en de invloed van Scobleizer

Het connecten met Twitter en Facebook is niet meer écht spannend. Het op de hoogte blijven van jouw favoriete soort mobiele toepassingen via statusupdates in je sociale netwerk is dan weer zeer bruikbaar. Appolicious lijkt uit te groeien tot de eerste echte adviseur op gebied van de betere mobiele toepassingen voor de iPhone en in mindere mate voor Android.

De extra sociale functies zijn met medewerking van Robert Scoble, beter bekend als Scobleizer, tot stand gekomen.

Actueel en rankings

Net na de aardbeving in Haïti is Twitter ingezet als het communicatiekanaal die de rest van de wereld informeert over de actuele toestand. Een informering inclusief een massa van afbeeldingen via bijvoorbeeld Twitpic. Appolicious biedt de betrokken gebruiker een overzicht van mobiele tools om mee te berichten over de ramp als ook het meehelpen donaties te werven.

Kijken we naar trends in mobiele apps dan staat (14 januari 2010) in de ranking van Appolicious Tweetie 2 (een Twitterapp) op nummer 1 bij de best beoordeelde toepassingen. Het meest gedownload op deze portal is de mobiele toepassing om Facebook te gebruiken op je smartphone.

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.