De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
Succesvol appje bouwen? Simpel. Zorg voor mooi beeldmateriaal en speel in op de trend van het moment. Bij de eerste golf van mobiele applicaties ging de aandacht bij het ontwerpen vooral uit naar het uiterlijk. Als ie maar hip was! De focus lag veel minder op de vraag hoe die apps betrouwbaar en doelmatig verbinding leggen met de achterliggende bedrijfssystemen. Als het er maar mooi uitziet.
Een goed uitziende, gebruiksvriendelijke interface is belangrijk voor een app, maar de echte waarde zit in de manier waarop de app op een beveiligde en efficiënte manier gegevens uitwisselt met de rest van de wereld. Het gebruik van apps wordt ook hoe langer hoe professioneler. Maar zakelijke apps vereisen een veel zwaardere beveiliging dan voor consumenten-apps. En die security moet vanaf dag één juist zitten. Waar vroeger een tweede of derde versie van een app nog een kans maakte, heeft die vandaag meestal afgedaan als versie één niet direct aanslaat. De consument dicteert hoe apps er uit zien en die consument wil een hippe, snelle en betrouwbare app.
Succesvolle apps hebben oog voor de complexiteit van de back-end. Een beetje hippe en modieuze app goochelt met gegevens uit verschillende bronnen en bestaat steeds vaker uit een samenvoeging van allerlei voorgeleverde diensten. Aan de achterkant van de app ontstaat hierdoor een wirwar aan apparaten en besturingssystemen en neemt de complexiteit exponentieel toe. En natuurlijk ook het aantal “single points of failure”. Met virtualisatiesoftware is het mogelijk tal van combinaties van apparaten en besturingssystemen geautomatiseerd op regressie te testen en die singel point of failure uit de definitieve app te weren.
Een andere bottleneck zijn de miljarden gegevens die apps genereren. Niet zozeer de data zelf, als wel het analytisch vermogen. Die bouw je niet in de app in. Die analyses moet je aan de achterkant uitvoeren. In de nieuwste generaties auto’s, zitten bijvoorbeeld apps die de motorische gezondheid van de wagen live verzenden naar de back-end systemen van de garage. De auto meldt zelf dat er vreemde trillingen optreden, die een vroegtijdige beurt nodig maken. Maar je hebt krachtige analysesoftware nodig om die stroom aan data zinvol te verwerken. Het vereist ook een zeer dynamische infrastructuur. Een ander voorbeeld is file-informatie. Met een navigatiesysteem moet je nog steeds zelf beslissen of omrijden loont. De gps is niet slim genoeg. Alleen met sterke analysesystemen kan je die besluitvorming automatiseren, waarbij je gebruik maakt van informatie uit meerdere bronnen, bijvoorbeeld sociale media en centrale verkeersinformatie. Zulke analysekracht zit niet in een app en kan alleen geleverd worden door zware back-end systemen met enorme rekenkracht.
Je zou denken dat het dan ook bijzonder complex is om een app te bouwen. Je hebt een designer nodig, een software-ontwikkelaar, en een team om de back-end er aan te breien. Daarnaast moet je als ontwikkelaar ook nog eens rekening houden met de verschillende platformen waarop je app gaat draaien. Is het een iOS-app, een android, windows of blackberry app? En hoe push je dan op hetzelfde moment updates naar die apps? Met App-frameworks voorzie je ontwikkelaars van een eenvoudige koppeling met het back-end. App-frameworks zijn complete bouwstenen waarmee banken, telecombedrijven, overheden, winkelketens of autofabrikanten apps bouwen die zij onder hun eigen merknaam op de markt brengen. Met behulp van een waaier aan hulpmiddelen en tools weten de ontwikkelaars in een mum van tijd de app op een veilige manier aan de back-end te koppelen.
Door ontwikkelaars een platform te bieden waarin mobiele veiligheid en geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor alle soorten platformen geldt, kan de levenscyclus van apps, van idee tot realisatie, versneld worden. Hierbij test de ontwikkelaar de apps direct in complexe en diverse omgevingen, krijgt hulp bij de koppeling met de back-end en bouwt en ontwerpt in een hoog tempo veilige mobiele apps voor alle besturingssystemen.
IBM SolutionsConnect 2014
Wie meer wil weten over dit onderwerp is welkom op IBM SolutionsConnect 2014. Hier zal Lennert de Waal dieper ingaan op hoe een mobiel platform als Worklight bijdraagt aan het bouwen, testen, uitvoeren en beheren van mobiele applicaties.
Verder lezen over Apps
Mobile23.10.2024
De app Foursquare gaat verdwijnen: Swarm blijft
Online14.10.2024
ING introduceert Budgetteren: een maandbudget voor boodschappen, sporten, enzo
Gaming08.10.2024
Je kunt nu Rollercoaster Tycoon spelen op Netflix
Mobile08.10.2024
Epic krijgt gelijk: Google houdt Android te dicht
Mobile01.10.2024
Epic klaagt Google en Samsung aan om alternatieve appwinkels
Online25.09.2024
Je kunt nu met Duolingo-personages bellen om een taal te leren
Online22.08.2024
WeTransfer-links blijven eindelijk langer geldig dan drie dagen
Gadgets19.07.2024
De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan
Verder lezen over IBM
Technology10.02.2023
Wat is een quantumcomputer en waarom is het interessant?
Technology04.05.2020
De toekomst van computers?
Technology25.10.2019
Google bevestigt doorbraak in kwantumcomputerkracht
Technology23.09.2019
Zijn wij drenkelingen op een houten vlot?
Technology29.10.2018
IBM koopt Red Hat voor 34 miljard dollar – maar wat is Red Hat?
Techreus koopt ander model voor de toekomstTechnology25.10.2018
Deze AI zou wel eens je nieuwe favoriete parfum kunnen bedenken
'Eau d'intelligence artificielle'Technology03.10.2018
Oordelen over vooroordelen in AI
Technology07.07.2018