Events04.11.2013

Coded Matter(s) #2: Sound Hackers


De volledige line-up is inmiddels bekend voor de tweede editie van Coded Matter(s). Na het succes van Coded Matter(s) #1: Unfolding Space, presenteert FIBER in samenwerking met Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond zondag 10 november Coded Matter(s) #2: Sound Hackers. Tijdens dit zondagmiddagprogramma ervaart men nieuwe mogelijkheden en expressies in geluid en muziek, mogelijk gemaakt door technologische ontwikkelingen en code.

coded-matter-s-2-sound-hackers.jpg
coded-matter-s-2-sound-hackers.jpg

Software en het Internet hebben het produceren en distribueren van muziek vanaf een laptop mogelijk gemaakt. Tegenwoordig voegen de ontwikkeling van krachtige mobiele technologie en toegankelijke code talen daar een groot scala aan mogelijkheden in productie en performance van geluid en muziek aan toe.

De instrumenten waarmee die geluiden gecreëerd en gespeeld worden zijn ruimtelijke, zintuigelijke en tastbare interfaces. Muzikanten, geluidskunstenaars en andere sonische creatieven verruimen de mogelijkheden tussen fysieke materialen en software door het gebruik van licht, projecties, sensoren, code en data als een integraal deel van hun werk. Ook onderzoekt Coded Matter(s) de rol van digitale processen die verbindingen tussen virtuele en analoge instrumenten mogelijk maken.

De middag zal gevuld worden met performances van audiovisuele performer Paul Prudence, creative sound collective Soundlings (momenteel de artist in residence bij STEIM) & Gareth Davis (klarinet), Jonathan Reus & Sonolab en designer Pieter Jan Pieters (tevens oprichter van studio OWOW), een talk door Marcus Graf en een showcase van Buqs. Iedereen die met geluid en muziek bezig is wordt uitgenodigd om het zondagmiddagprogramma bij te wonen en versteld te staan door de hybride instrumenten en nieuwe ideeën van deze Sound Hackers.

Event Info
Coded Matter(s) #2: Sound Hackers
Datum: 10 november 2013
Tijd: 15:00 – 18:30 (Deur 14:30)
Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Amsterdam

...

Verder lezen over Hackers

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen is JOUW browser!

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen draait al gewoon op jouw desktop, laptop of notebook. Ik heb het natuurlijk over de browser software die jij gebruikt, zoals Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, etc. In de meeste gevallen zijn het namelijk browsers die cybercriminelen toegang verschaffen tot persoonlijke data of bankrekeningen.

Cybercrime11.10.2024

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen is JOUW browser!

Gebruik daarom liever apps op tablets of smartphones voor de allergevoeligste gegevens
Unlock Digitale Weerbaarheid: leer online gevaren te herkennen

Jim Stolze is een campagne gestart om de digitale weerbaarheid van Nederlanders te vergroten. Samen met KPN, ING en Microsoft is het platform 'Unlock Digitale Weerbaarheid' opgezet, met gratis lessen die online en bij jou in de buurt gevolgd kunnen worden.

Cybercrime08.10.2024

Unlock Digitale Weerbaarheid: leer online gevaren te herkennen

De Gesprek Check is een extra controle-hulpmiddel van ABN AMRO

ABN AMRO introduceert een extra online hulpmiddel waarmee klanten kunnen controleren of ze echt een medewerker van de bank aan de lijn hebben. Het is een nieuwe functionaliteit die wordt toegevoegd aan de reeds bestaande hulpmiddelen, waarmee persoonlijke voorkeuren rondom bankieren en veiligheid zijn in te stellen.

Cybercrime30.09.2024

De Gesprek Check is een extra controle-hulpmiddel van ABN AMRO

heb je echt de bank aan de telefoon?
TeamViewer heeft een groot cybersecurity-probleem

Als je een kantoorbaan hebt, dan is de kans groot dat je TeamViewer wel kent. Het is een manier waarmee een IT-helpdesk je computer kan ‘overnemen’. Echter blijkt dat TeamViewer zelf is overgenomen, en niet op een positieve manier.

Cybercrime29.08.2024

TeamViewer heeft een groot cybersecurity-probleem

Financiële fraude met phishingmethode specifiek gericht op Android & iOS

Er is weer een ongewoon type phishing-campagne ontdekt volledig gericht op mobiele gebruikers, Eset Research analyseerde een ‘in the wild’ waargenomen geval gericht op klanten van een belangrijke Tsjechische bank. Deze techniek is opmerkelijk omdat het een phishingapp installeert vanaf een website van derden zonder dat de gebruiker de installatie van apps van derden hoeft toe te staan. Op Android kan dit resulteren in een stille installatie van een bijzonder soort APK, die zelfs vanuit de Google Play Store lijkt geïnstalleerd te zijn. De bedreiging was ook gericht op iPhone (iOS)-gebruikers.

Cybercrime26.08.2024

Financiële fraude met phishingmethode specifiek gericht op Android & iOS

Wielrenner, je racefiets kan gehackt worden

Het zijn geen e-bikes, maar toch kunnen racefietsen gehackt worden. Dit is hoe een hacker dat kan doen en waar het door komt.

Cybercrime16.08.2024

Wielrenner, je racefiets kan gehackt worden

Veel openbare WiFi netwerken in Parijs zijn onveilig

Experts van Kaspersky hebben bijna 25.000 gratis WiFi-spots in Parijs geanalyseerd voor de Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen. Uit hun analyse blijkt dat bijna 25 procent van deze netwerken zwakke of geen encryptie heeft, waardoor gebruikers kwetsbaar zijn voor diefstal van persoonlijke- en bankgegevens. Slechts zes procent van de netwerken maakt gebruik van het nieuwste beveiligingsprotocol WPA3.

Cybercrime29.07.2024

Veel openbare WiFi netwerken in Parijs zijn onveilig

Vigorish Viper: een Chinees cybercrimesyndicaat ontdekt door Infoblox

Infoblox heeft een belangrijke doorbraak geboekt in onderzoek naar cybercriminaliteit met de onthulling van een groep cybercriminelen, die de naam "Vigorish Viper" heeft gekregen. Dit is een Chinees georganiseerd misdaadsyndicaat dat gebruikmaakt van geavanceerde technologie om te profiteren van de wereldwijde illegale sportgokindustrie ter waarde van $1.700 miljard. Het syndicaat heeft ook banden met witwaspraktijken en mensenhandel operaties in heel Azië. Deze ontdekking van Infoblox betekent een belangrijke mijlpaal in de voortdurende strijd tegen wereldwijde cybercriminaliteit door middel van DNS-intelligentie.

Cybercrime25.07.2024

Vigorish Viper: een Chinees cybercrimesyndicaat ontdekt door Infoblox

banden met Europese voetbalsponsors, mensenhandel en illegale gokindustrie