Events05.09.2011

Stylecowboys Highlights van IFA 2011 [1]


stylecowboys-highlights-van-ifa-2011-1.jpg
stylecowboys-highlights-van-ifa-2011-1.jpg

Afgelopen dagen was een team van Stylecowboys bloggers aanwezig op de IFA in Berlijn om verslag te doen van dit mega-event. De IFA, inmiddels al een aantal jaren een stuk groter dan de CES, de Amerikaanse tegenhanger in Las Vegas, biedt dit jaar meer stands en is tevens open voor het grote publiek.

Wat waren de highlights voor ons en welke producten waren meer dan de de moeite waard om te bekijken. Met het enorme aanbod lijkt dat een gemakkelijke opgave. We hebben daarom de vraag nog maar eens gesteld aan Judith, Arvid, Maurits, Martijn, Sander en natuurlijk Stylechief Harold van Stylecowboys. Wat was voor jou het het hoogtepunt van deze IFA?

Judith van Loon (foto) : “Paniek! Dat was het gevoel wat overmeesterde toen Henk me vroeg mijn favoriete product van de IFA aan te duiden. Want ja, hoe kun je aan zo’n enorm aanbod van leuke, mooie, gave, handige dingen er ééntje uit selecteren…

Hieronder dan toch mijn selectie. Ik kan het helaas niet bij één ding houden, sorry Henk. Als er één ding is wat ik het liefste morgen in huis zou hebben is het wel de Sony Tablet S. Gewoon omdat hij handig is, ontzettend mooi gedesigned is en nét even wat anders is dan alle andere tablets. Over de Tablet S schreef ik al een artikel.

sony-tablet-s-hand

Dan was er ook nog een ontzettend fantastische techniek: het verzenden van data via licht (ongeveer 80 keer sneller dan via Wifi). Hiervoor was nog niet direct een product beschikbaar. Maar deze techniek biedt naar mijn idee wel heel veel potentie voor nieuwe toepassingen in de toekomst. Er moet nog even doorontwikkeld worden aan het formaat van de ontvanger. Zodra deze geminimaliseerd is gaan we er waarschijnlijk nog veel van horen. Binnenkort ook meer hierover op Stylecowboys.

Tot slot nog een laatste gadget. Gewoon iets voor de fun. Maar wel ’n juweeltje waar ik helemaal blij van werd. Gavio heeft een heel klein zilveren vogeltje ontwikkeld in de vorm van een speaker (zie foto bovenaan). Je kunt deze aansluiten op je iPhone en het vogeltje de muziek laten maken. Gewoon leuk omdat het grappig is. Met deze opsommming realiseer ik me dat ik waarschijnlijk nog heel veel artikelen en fabrikanten tekort doe. De Airfloss van philips, met 70 km/h flossen, de futoristische multimediabril van Sony, het superhandige nieuwe strijkijzer van Philips, en ga zo maar door. Gewoon Stylecowboys in de gaten houden en je ziet al onze ‘likes’.

[Arvid Bux]Wat zou je niet mee naar huis willen nemen van de IFA? Zoveel presentaties van nieuwe producten en technieken. Stands die nog mooier en groter zijn dan de ander. Je valt van de ene verbazing in de andere. Toch zijn er wel een aantal highlights waar ik zeker nog wel een tijdje over blijf praten.

Uiteraard de stunt die werd uitgehaald in de Samsung hal. Op zaterdag werden daar alle Galaxy Tabs 7.7 verwijderd en werden alle reclame uitingen afgedekt met witte doeken. En wij waren er bij. Daarnaast hadden alle grote fabrikanten fors ingezet op 3D en alles wat daar bij komt kijken. 3D zonder bril, grootste 3D TV, split-screen door middel van 3D. Vorig jaar was ik nog sceptisch, de techniek was nog niet volwassen. Nu is 3D een puber die bijna volwassen genoemd kan worden. De komende maanden zouden wel eens spannende tijden kunnen gaan worden voor 3D, zeker met het aankomende EK. Meer hierover later op Stylecowboys.

samsung 3d 

Verder had je natuurlijk ook de tablets. De nieuwe 7.7 van Samsung (mooi dingetje), de AT200 van Toshiba (zeker geen snijplank). Daarbij kwam Samsung dan ook met de Note of wel de Teletab zoals wij dit nieuwe apparaatje hebben genoemd. Waar de tablet het gat tussen de telefoon en de laptop moest opvullen, is de Teletab er om het gat op te vullen tussen de telefoon en de tablet. Geen idee of daar een markt voor is maar ik laat me zeker verrassen.

Behalve alle super technische dingen was er uiteraard ook ruimte voor producten die niet gelijk de high-tech-stempel krijgen maar wel ontzettend stoer zijn om te zien. Zo was er de Boogie Board, een kladblok waar je geen papier voor nodig hebt. Waar de huidige versie eigenlijk maar goed is om per keer één ding op op te schrijven, zal de versie die in december uitkomt je ook de mogelijkheid geven om alles op te slaan.

Telefoonbescherming was ook in grote getalen aanwezig, zo loop ik nu met een telefoon rond die een film-laagje van ZAGG op het scherm heeft waarmee het Amerikaanse leger hun helikopters mee beschermt en mocht mijn telefoon uit mijn hand vallen dan is daar altijd nog het Otterbox-hoesje waarmee mijn telefoon zal vallen als een baksteen maar geen schade zal oplopen. Of ZAGG en Otterbox hun belofte waar gaan maken zullen jullie zeker wel horen in de aankomende weken.

Natuurlijk heb ik veel meer gezien, bekeken en getest. Al dit komt in de loop van de komende dagen online. Hier zullen ook wel een aantal andere geweldige producten bij zitten zoals de nieuwe ontwikkelingen van Gracenote. Stay Tuned dus!

Al met al een geweldige reis naar een geweldige beurs en stad. En de grootste highlight was natuurlijk de IFA samen te bezoeken met 8 geweldige mensen!

[Martijn Derks] “De IFA 2011 was de eerste keer voor mij, eerder ben ik al wel op de Mobile World Congress geweest.De IFA is natuurlijk een event dat vooral is gericht op de consument. Ik heb erg genoten van de enorme hoeveelheid aan hallen en bedrijven die zich hier van hun beste kant wilde laten zien. De twee apparaten die voor mij kenmerkend waren voor de IFA 2011, zijn twee nauwelijks te relateren apparaten.

Beide zijn het tablet maar ze verschillen dermate dat een vergelijking kant nog wal zou raken. De Boogie Board is mijn favoriet en wel omdat het een apparaat is dat ongekend is qua toepassingen en bijna onverwoestbaar is. En daarom ook een prima “tablet” is voor kinderen. In mijn artikel kun je er meer over lezen.

Het tweede apparaat is de Toshiba AT200, de dunste Tablet ter wereld (op dit moment) Deze tablet is een waardige concurrent voor Apple’s iPad 2 en de Samsung Galaxy Tab 10.1. De AT200 is slechts 7,7 mm dik en dat is echt zo dun, ik ben erg onder de indruk van dit mooie apparaat. Ik hoop dan ook dat we snel een review model in huis hebben. Zodat ik jullie meer kan gaan vertellen over deze prachtige tablet.

Last but nog least ben ik erg te spreken over de speaker set van Greensound Technology, gemaakt van glas en een zeer stijlvol design. Helaas ligt deze speaker set voor de meeste van ons niet in de mogelijkheid aan te schaffen. Goedkoopste versie 6500 euro, duurste versie 18.000 euro. Maar wat een beauty’s.

SERAC21 

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Stylecowboys

Gaaf: de Cary42 is een old-school arcadekast in een koffer

Sommige dingen zijn niet per se praktisch, maar wel heel gaaf. Daar valt deze door kunstenaar Love Húltens Cary42 ook onder. Nou komt het soort handgemaakte retro-hemel wel met een prijskaartje waar je U tegen zegt, maa...

Gadgets04.11.2017

Gaaf: de Cary42 is een old-school arcadekast in een koffer

Mannen stop met trainen! Vrouwen willen liever man met witte tanden, dan man met wasbordje!

Was je van plan om in 2015 een leuke vrouw aan de haak te slaan? Let dan even op, want op de volgende dingen knappen vrouwen echt af. Mocht je denken dat die extra kilo's een relatie in de weg staan, of dat die steeds...

Nieuws04.01.2015

Mannen stop met trainen! Vrouwen willen liever man met witte tanden, dan man met wasbordje!

De nieuwe StyleCowboys is live!

Hij staat live! Met veel trots presenteren wij de nieuwe website van ons broertje StyleCowboys. Dé site voor stijlbewuste mannen (en vrouwen) die houden van mooie dingen. Net als DutchCowboys onderging ook StyleCow...

Online21.10.2014

De nieuwe StyleCowboys is live!

IFA 2012 – Dag 2

Vanochtend beschreven we in het kort al het moois wat we op IFA woensdag hebben mogen aanschouwen. Als we ook maar even dachten dat donderdag rustiger zou worden, dan hadden we het goed mis. Aankondiging na aankondiging...

Events30.08.2012

IFA 2012 – Dag 2

IFA 2012 – Dag 1

Net zoals de voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele Cowboys voor een aantal dagen naar Berlijn verhuisd. Vanuit de mobiele redactie aldaar doen zij verslag van alle nieuwe ontwikkelingen. Iedere dag plaatsen w...

Events30.08.2012

IFA 2012 – Dag 1

Liveblog: volg de aankondiging van de nieuwe iPad op Stylecowboys

Vanavond om 19:00 uur is het weer zover. Apple houdt in San Francisco weer een event waar de hele techwereld naar uitkijkt. Ook bij StyleCowboys zit men weer klaar om live verslag te doen van dit event.Vermoedelijk zal T...

Technology07.03.2012

Liveblog: volg de aankondiging van de nieuwe iPad op Stylecowboys

Stylecowboys lanceert nieuwe webshop : shop.stylecowboys.nl

Vandaag is het zover en lanceren we onder ons populaire Style en Gadget blog Stylecowboys de eerste webshop shop.stylecowboys.nl. De afgelopen tijd is hard gewerkt om de nieuwe webshop te bouwen. Het meest boeiende proce...

Online04.01.2012

Stylecowboys lanceert nieuwe webshop : shop.stylecowboys.nl

Morgen op Stylecowboys: een nieuwe Logitech Lucky Monday Show #LLMS

Morgen is het weer zover, tijd om weer hippe gadgets te winnen in de Logitech Lucky Monday Show #LLMS. In deze derde show van de in totaal vier Logitech Lucky Monday Shows geven we 10x de Mini Boomboxt.w.v. 79,99 euro we...

Gadgets11.12.2011

Morgen op Stylecowboys: een nieuwe Logitech Lucky Monday Show #LLMS