Entertainment21.01.2019

Wie is de Mol aflevering 3: wie kreeg een rood scherm te zien?


Welke kandidaat heeft het 'niet gered'?

Nog even over aflevering 2….

Vorige week zagen we dat Evi als eerste kandidaat het spel moet verlaten. In aflevering 2, die de titel ‘uitgerekend’ had, werden ook jokers verdiend. Deze jokers ‘nieuwe stijl’ kunnen dit seizoen een (zwarte) vrijstelling opleveren en de kandidaten kunnen ervoor kiezen om ze open te breken. Sinan durfde deze gok wel te wagen, helaas voor hem zonder resultaat. Aan het einde van aflevering 2 stond de pot op € 2000,-.

Aflevering 3: ‘Niet gered’

De derde aflevering speelt zich, net als vorige week, af in Medellin. We krijgen deze week iets meer van de kandidaten te zien buiten het spel om. In de eerste 2 afleveringen zagen we daar nog heel weinig van. Robert en Niels lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, al zien we niet of ze ook informatie en verdenkingen uitwisselen. Sarah en Evelien delen een kamer en sluiten een heel voorzichtig bondje. Jamie meldt tussendoor nog even dat hij “over lijken gaat” om in het spel te blijven.

Sarah is de nieuwe penningmeester

Sarah gooit wat olie op het vuur door te opperen dat het tijd is voor een nieuwe penningmeester. Ze vindt zichzelf heel geschikt voor die rol. De andere kandidaten vinden het wel prima, al vraagt Nikkie zich (terecht) af wat de aanleiding is hiervoor. Dat is mij niet helemaal duidelijk geworden, maar niemand lijkt er echt mee te zitten. Benieuwd hoe dat de komende weken verder gaat.

De opdrachten: puzzelen en de vlag uithangen

Tijdens de eerste opdracht (met de toepasselijke titel ‘vlag uithangen’) gaan de kandidaten in de beruchte wijk ‘Comuna 13’, op zoek naar kledingstukken met kleuren van de Colombiaanse vlag. De bij elkaar verzamelde gele, blauwe en rode kleding wordt aan waslijnen opgehangen. Van tevoren moeten Evelien en Jamie inschatten of het de rest gaat lukken om 6 of meer waslijnen vol te krijgen. De pessimistische voorspelling zorgt ervoor dat er uiteindelijk, ondanks de 9 volle waslijnen, geen geld in de pot terecht komt.

Echt zenuwslopend was de tweede opdracht (‘stapelgek’). De kandidaten speelden in duo’s een potje Jenga en daarmee waren jokers te verdienen. Aan het eind van deze opdracht gaat Evelien er met maar liefst 3 exemplaren vandoor, Sarah en Robert verdienen er allebei 1. De andere kandidaten gunnen Niels een joker voordat het spel begint.

Bij de laatste opdracht van deze aflevering (‘op treden’) kan er € 2500,- verdiend worden als de kandidaten de 3D-puzzel binnen 30 minuten naar de overkant van het parcours brengen. Maar ook bij deze opdracht maken de kandidaten een (te) voorzichtige voorspelling, waardoor er ‘maar’ € 1500,- terechtkomt in de pot.

Eindstand van de pot na aflevering 3: € 3500,-.

Merel heeft een vrijstelling, maar welke kandidaat moet naar huis?

Merel is de eerste kandidaat die een joker met inhoud heeft opengebroken. Ze besluit haar gevonden vrijstelling meteen in te zetten bij de executie. Deze executie verloopt anders dan normaal. Iedere kandidaat zit ergens in Medellin op een dak, vult daar de test in en ziet vervolgens zijn of haar blauwe licht groen of rood kleuren. Aan het einde van de aflevering hebben we alle lichten groen zien kleuren, behalve die van Nikkie en Robert. We moeten dus nog tot zaterdag wachten voordat we weten wie er na aflevering 3 het spel moest verlaten.

Na vorige week moest ik zelf weer opnieuw bedenken wie ‘mijn mol’ nu is. Ik vond Evi namelijk zo verdacht, dat ik voor de rest te weinig oog had. Mijn punten heb ik deze week ingezet op Merel, Rick Paul en Niels. Na zoveel seizoenen Wie is de Mol durf ik inmiddels wel toe te geven dat ik een heel slechte kandidaat zou zijn. Ik zit er vaak, tot mijn grote schaamte, zelfs bij de finale nog naast. Vorig jaar bijvoorbeeld, toen ik er heilig van overtuigd was dat Ruben de mol was…

Twitter tijdens en na de derde aflevering

Natuurlijk hebben we ook nog wat leuke tweets op een rijtje gezet. Ook deze week zien we grappige berichten en wat interessante theorieën voorbijkomen.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.