Entertainment13.12.2023

Top 10 series en films die mensen dit jaar op Netflix keken


Netflix zegt normaal zoveel over aantallen. Het geeft wel aan wat de top 10 is in een land, maar niet hoeveel mensen het ook daadwerkelijk hebben gekeken. Nu heeft het echter besloten om toch een tipje van de sluier op te lichten: het komt namelijk met een ‘Wat hebben we gekeken’-rapportage, waarin het informatie geeft over hoe veel uur iets werd gekeken in een half jaar tijd. En die lijst is er nu van de eerste helft van 2023.

Wat hebben we gekeken?

We nemen de tien meeste uren gekeken series, maar check de lijst zelf als je nieuwsgierig bent hoe jouw favoriete serie of film het heeft gedaan. Er staan in het rapport maar liefst 18.000 titels, wat 99 procent is van alles op Netflix: bijna 100 miljard uur. Netflix geeft aan dat opvalt dat niet-Engelse verhalen populair zijn: ze staan voor 30 procent van alles wat is gekeken. Ook geeft het aan dat de titels natuurlijk soms al langer op Netflix staan en daardoor bijvoorbeeld meer kijkuren hebben dan anderen. Wij waren best verrast toen we de top 10 zagen. Dit is het:

1. The Night Agent: seizoen 1 – 812.100.000 uur bekeken

Het spannende The Night Agent gaat over een FBI-agent die ‘s nachts in de kelder van het Witte Huis werkt. De man, gespeeld door Gabriel Basso, ontdekt in deze serie dat er een samenzwering gaande is. En sommige mensen weten dat hij, en de vrouw die hem hierover opbelde, meer weten: wat een reden is om huurmoordenaars op ze af te sturen. Een heel intrigerende vertelling waarbij je op het puntje van je stoel zit.

2. Ginny & Georgia: seizoen 2 – 665.100.000 uur bekeken en seizoen 1 302.100.000

Het is drama, het is comedy, maar het is vooral verfrissend. Ginny & Georgia gaat over een familie die nogal interessant is samengesteld: moeders is 30 en een beetje een hippie, dochterlief is 15 en dan is er ook nog een zoon van 9. Ze is alleenstaande moeder nadat haar man overlijdt en het is reden voor ze om naar een nieuwe plaats te verhuizen voor een nieuwe start. Dat gaat echter allemaal niet van een leien dakje, en daar genieten we inmiddels al twee seizoenen van. En daar komen er sowieso nog twee bij.

3. The Glory: seizoen 1 – 622.800.000 uur bekeken

Korea is al een tijdje hot en dat zien we aan de populariteit van K-Pop, het enorme succes van Squid Game en het feit dat er steeds meer Koreaanse series verschijnen op Netflix en andere streamingdiensten. Zo ook The Glory en dat is extreem populair. Het is een bizar verhaal over een meisje dat met geweld te maken krijgt door nota bene haar eigen klasgenoten. Ze besluit op een wraaktocht te gaan, maar niet direct. Als ze een volwassene is dan start ze haar tocht, die ze heel voorzichtig, maar pittig aanpakt. Met een geweldige rol van Song Hye-Kyo.

4. Wednesday: seizoen 1 – 507.700.000 uur bekeken

Ze is briljant en iedereen kent wel iemand die een beetje Wednesday is. Deze Addams Family-spin-off is een groot succes op Netflix, mede dankzij de geweldige acteerprestaties van Jenna Ortega. Het leuke aan de serie is dat het niet zozeer eng is, maar soms toch stiekem ineens best goor. Wednesday gaat in deze serie naar school en als er een moord wordt gepleegd op haar school, dan stapt ze even in de schoenen van Sherlock Holmes om uit te vinden wat er is gebeurd. Wednesday is heerlijk duister, een tikkeltje ongeïnteresseerd en ze maak constant opmerkingen die een glimlach op je gezicht brengen.

5. Charlotte: A Bridgerton Story – 503.000.000 uur bekeken

Het kostuumdrama Bridgerton is populair op Netflix, maar het tweede seizoen werd door veel mensen toch een stuk minder gewaardeerd dan het eerste. In Charlotte, een spin-off, leren we meer over Queen Charlotte. Het is een prequel waarin we in het jaar 1761 stappen om te zien hoe deze koningin is geworden wat ze nu is. India Amarteifio speelt de jonge koningin. Leuk om te zien dat zoveel mensen meer willen weten over iemand die in Bridgerton zelf eigenlijk een relatief kleine rol had.

6. You: seizoen 4 – 440.600.000 uur bekeken

Hij neemt je constant mee in zijn gedachten en hierdoor begrijp je wat beter hoe het brein van een psychopaat werkt. In You wordt je door Penn Badgley meegenomen in verschillende periodes in zijn leven, waarin hij vrouwen leert kennen waar hij nogal geobsedeerd door raakt. Hij speelt Joe Goldberg, een man die onder andere door technologie te gebruiken zijn slachtoffer het leven zuur maakt, maar soms ook zichzelf. Hij komt vaak in benarde posities terecht en jij als kijker maakt dat allemaal volledig mee. In 2024 komt er een einde aan de stalkpraktijken, want dan eindigt de serie met het vijfde seizoen.

7. Outer Banks: seizoen 3 – 402.500.000 uur bekeken

We genieten op Netflix van tienerdrama’s: we zien het in Elite en in Riverdale, maar ook in Outer Banks. Outer Banks draait om twee groepen tieners die rivaliseren en er is vooral een groot verschil tussen de mensen met geld, en de mensen die uit de working class komen. Als een van de vaders van de kinderen uit de groep vermist raakt, dan gaan ze hun best doen om tot op de bodem uit te zoeken wat er is gebeurd. Maar, dat is natuurlijk helemaal niet zo eenvoudig en al gauw ontrafelt er een heel gedoe waarbij je je kunt afvragen of die tieners er wel zo goed aan hebben gedaan slapende honden wakker te maken. Er is al een vierde seizoen aangekondigd, dus je kunt dit derde seizoen met een gerust hart kijken. En dat hebben veel mensen duidelijk ook al gedaan.

8. FUBAR: seizoen 1 – 266.200.000 uur bekeken

Het is geen geheim dat we hier bij DutchCowboys altijd erg genieten van dingen met Arnold Schwarzenegger. FUBAR is niet zijn beste werk, maar het is een heel vermakelijke serie waarin de acteur een man speelt die een geheim heeft voor zijn dochter, maar ook andersom. Het is een soort Mrs and Mrs Smith (waarvan ook een serie in de maak is trouwens, maar dan bij de concurrent), want ze blijken allebei CIA-agenten te zijn. Als de twee echter moeten samenwerken, dan komen ze erachter dat ze toch wel echt vooral vader en dochter zijn.

9. Manifest: seizoen 4 – 262.600.000 uur bekeken

Het is het vierde én het laatste seizoen, maar dat is juist een goed moment om Manifest te gaan kijken. In deze serie volgen we de passagiers van Montego Air Flight 828. Op zich een heel normale vlucht van Jamaica naar New York, maar eenmaal aan de grond blijkt dat de inzittenden in een wereld van 5,5 jaar later zijn geland. Er is al om ze gerouwd, en dat is erg moeilijk. Maar er is iets nog moeilijkers dat in de achtergrond speelt: waarom zijn deze passagiers uitgekozen?

10. Kaleidoscope: Limited Series – 252.500.000 uur bekeken

Kaleidoscope is een interessante serie omdat het voor het eerst is dat we een Netflix-show (of überhaupt een serie) kijken waarbij niet iedereen het in dezelfde volgorde kijkt. Toegegeven, het eindresultaat is niet altijd even perfect, maar het vertelt wel een vermakelijk verhaal over een heist, waarbij je dus elke aflevering op een ander moment kunt kijken (en Netflix ze dus ook willekeurig aan je voorschotelt). Wel goed opletten, want er worden soms flinke tijdsprongen gemaakt. Maar wel kijken, want dit is een bijzondere primeur voor de.. wereld eigenlijk.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Movie

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

Ze lijkt een perfect klein meisje, maar als ze ontvoerd wordt, dan blijkt dat de ontvoerders een groter probleem hebben dan haar vader die de topman in de criminele onderwereld is... We interviewden de cast van de nieuwe horrorcomedy Abigail.

Entertainment17.04.2024

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

In een bos, in een tentje, de weg kwijt, in de hoek staan: je weet vast over welke film dit gaat. The Blair Witch Project. Het krijgt een nieuw vervolg.

Entertainment11.04.2024

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

'I'm afraid to close my eyes'
Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

De Joker heeft een vriendinnetje. De man waarvan je vooral door het eerste deel zou denken dat hij maar eenzaam en alleen blijft, ontmoet in het tweede deel van deze moody filmfranchise de vrouw van zijn dromen.

Entertainment10.04.2024

Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

Het is één van de meest besproken ruimte-onderwerpen allertijden: is de maanlanding nou echt of niet? Het maakt niet uit tot welk kamp je behoort, waarschijnlijk zal je plezier halen uit de nieuwe film Fly Me To The Mo...

Entertainment09.04.2024

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

Als je de titel van deze film leest, dan heb je daar waarschijnlijk al meteen een beeld bij. Een gigantische hagedis, een even zo grote aap, die dan samen een soort nieuw koninkrijk starten. Dat is wel ongeveer wat je ku...

Entertainment26.03.2024

Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

Verder lezen over Netflix

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Netflix verbergt meer dan 1100 titels aldus onderzoek van Streamwijzer

Volgens onderzoek van Streamwijzer blijkt dat Netflix meer dan 1.100 films en series achterhoudt voor Nederlandse kijkers wanneer hun accounttaal is ingesteld op Nederlands. Een eenvoudige verandering naar Engels kan het...

Entertainment19.03.2024

Netflix verbergt meer dan 1100 titels aldus onderzoek van Streamwijzer

Verder lezen over Serie

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Teaser trailer: Colin Farrell is The Penguin

HBO Max heeft een nieuwe teaser uitgebracht van de nieuwe Max Original-serie The Penguin, die komend najaar in première zal gaan. Hierin zien we Colin Farrell in de hoofdrol als Oz Cobb, beter bekend als 'The Penguin'....

Entertainment24.03.2024

Teaser trailer: Colin Farrell is The Penguin

Verder lezen over Streaming

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify heeft sinds het begin van de app in 2006 nog nooit zijn prijzen verhoogd, tot het jaar 2023 aanbrak. Toen werd het duurder. En nu we net gewend zijn geraakt aan 2024, gaan ook dit jaar de prijzen van de streaming...

Online05.04.2024

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

Het gonst van de geruchten over de uitzendrechten van de Formule 1: er wordt gezegd dat die eer straks aan Ziggo is, maar dat is nog niet definitief. Wel is er een kleine verhuizing: de Formule 1-uitzendingen zijn straks...

Entertainment02.04.2024

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

HBO Max wordt vanaf 17 juni samengevoegd met Discovery+. Dat is elders al gebeurd, maar onder andere in Nederland nog niet. In andere landen heet het ook Max, maar dat schijnt door onze eigen Omroep Max niet te kunnen....

Entertainment21.03.2024

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

Terwijl mensen inmiddels steeds vaker afhaken van Spotify omdat het zijn belofte op Hi-Fi maar niet waarmaakt, zien we dat Spotify wel met allerlei andere zaken blijft komen. Denk aan een medium om je levensvragen te bea...

Online13.03.2024

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

We houden van streamingdiensten en vraag de gemiddelde Nederlander of die een abonnement heeft op zo’n dienst en de kans is groot dat het antwoord ‘ja’ is. Maar hoeveel hebben we per maand over voor dat kunnen beki...

Entertainment13.03.2024

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

​Spotify wordt veel duurder in Frankrijk: ook bij ons?

Frankrijk kondigde eind vorig jaar een nieuwe belasting aan, waarop Spotify meteen besloot zijn support voor verschillende muziekfestivals in te trekken. Maar nu merken de gebruikers van Spotify direct hoe vervelend die...

Entertainment08.03.2024

​Spotify wordt veel duurder in Frankrijk: ook bij ons?

Hoeveel is nog onbekend