Entertainment28.07.2020

Tenet: dit moet je weten over Christopher Nolans nieuwe flick


De releasedatum van Tenet wordt maar verzet en verzet, Op zich is daar natuurlijk een goede reden voor: deze gigantische filmrelease moet enorm veel geld in het laatje gaan brengen. Op een gegeven moment zou de film half juli komen, toen eind juli, toen was er geen datum meer bekendgemaakt. Nu is duidelijk dat Christopher Nolans nieuwe prent in Nederland op 26 augustus uitkomt. Amerikanen moeten iets langer wachten: daar komt hij uit op 3 september.

Trailers van Tenet

Als je het laatste half jaar nog naar een niet-kinderfilm bent geweest in de Imax, dan heb je hem waarschijnljik gezien: de zeer extended trailer van Tenet. Sterker nog, het is een proloog. Inmiddels is er ook een wat minder mysterieuze kortere trailer uit, die ook in de gewone zalen van de bios wordt getoond. Er is, meneer Nolan kennende, namelijk heel wat uit te leggen.

Christopher Nolan

Christopher Nolan is een regisseur die wordt gezien als één van de meest getalenteerde regisseurs ter wereld. Hij heeft een heleboel prachtige films op zijn naam staan, zoals Interstellar, Dunkirk, Inception en de Dark Knight-trilogie. Films om even goed voor te gaan zitten, films om lang over te discussiëren en films om nog vaak over na te denken.

Tenet belooft ook zo’n film te worden. Het vertelt het verhaal over een man (gespeeld door John David Washington uit BlacKkKlansman) die de mogelijkheid krijgt (of al heeft?) om de tijd terug te draaien. Zo kunnen dingen die al zijn gebeurd worden teruggedraaid. Klinkt niet zo origineel en vrij simpel, maar geen zorgen. Dit is een Nolan-film, dus dit is niet slechts een soort tijdreisfilm en dat is alles. Sowieso heeft deze film alles te maken met spionage en science-fiction, dus er belooft heel wat meer in te zitten dan slechts die ene gave om te spelen met de tijd.

Washington

Gaat onze ‘Protagonist’, wat echt is hoe hij tot nu toe wordt genoemd, een derde wereldoorlog tegenhouden? We weten het niet, maar het lijkt er wel op dat hij bezig is met mensen te redden in de nabije toekomst. Nolan speelt graag met onze verwachting, dus hij zal in de trailers zeker niet het achterste van zijn tong hebben getoond. Naast Washington is Robert Pattinson in deze film te zien, samen met Michael Caine en Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki en Dimple Kapadia.

Als de trailers ons iets hebben geleerd, dan is het dat Tenet weer een ingewikkelde film wordt met een duister randje. Dat is een stijl waarmee Nolan zich al negen films lang weet te onderscheiden. Een stijl die elke film weer bewijst een succesformule te zijn. Het uitkijken naar Tenet heeft menig bioscoopganger de afgelopen maanden door geholpen, maar dan is het op 26 augustus wel echt de hoogste tijd voor het tijdtartende Tenet.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Movie

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

In een bos, in een tentje, de weg kwijt, in de hoek staan: je weet vast over welke film dit gaat. The Blair Witch Project. Het krijgt een nieuw vervolg.

Entertainment11.04.2024

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

'I'm afraid to close my eyes'
Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

De Joker heeft een vriendinnetje. De man waarvan je vooral door het eerste deel zou denken dat hij maar eenzaam en alleen blijft, ontmoet in het tweede deel van deze moody filmfranchise de vrouw van zijn dromen.

Entertainment10.04.2024

Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

Het is één van de meest besproken ruimte-onderwerpen allertijden: is de maanlanding nou echt of niet? Het maakt niet uit tot welk kamp je behoort, waarschijnlijk zal je plezier halen uit de nieuwe film Fly Me To The Mo...

Entertainment09.04.2024

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

Als je de titel van deze film leest, dan heb je daar waarschijnlijk al meteen een beeld bij. Een gigantische hagedis, een even zo grote aap, die dan samen een soort nieuw koninkrijk starten. Dat is wel ongeveer wat je ku...

Entertainment26.03.2024

Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

OpenAI introduceert AI in Hollywood: vrees acteurs dichterbij

Eén van de redenen dat vorig jaar zoveel acteurs en scenarioschrijvers in Hollywood staakten, was de angst voor AI. Computergemaakte mensen kunnen immers veel engere stunts doen, hoeven niet te worden betaald en zijn al...

Technology24.03.2024

OpenAI introduceert AI in Hollywood: vrees acteurs dichterbij

And so it begins