Entertainment13.12.2019

Nieuwe trailer van Netflix-serie The Witcher


UPDATE – Er is een nieuwe trailer verschenen van de aankomende Netflix-serie The Witcher. Hierin zien we eindelijk wat meer van wat we nu precies kunnen verwachten van de serie. Het ziet er goed uit, Henry Cavill lijkt een goede Geralt, maar nu weten we dat we een boel zwarte magie, grote gevechten én Geralt’s trouwe vierhoever Roach kunnen verwachten.

ORIGINELE ARTIKEL:

Drie redenen om uit te kijken naar The Witcher op Netflix

Het heeft zwaarden, het heeft een fantasy-element en het is duister. Het is een serie, maar hij is niet op HBO. Netflix komt binnenkort met een reeks afleveringen van de tv-serie The Witcher. Hopelijk geen Game of Thrones-kloon, maar een eigen serie met een eigen smoel. We hoeven gelukkig niet al te lang meer te wachten.

De maker en hoofdrolspeler hebben hun strepen verdiend

Die eigen smoel komt in de vorm van Henry Cavill. De Superman-acteur zal de rol vertolken van Geralt of Rivia. Dat belooft hij te doen met verve, zo is al te zien in een van de laatste trailers. Hierin ligt hij lekker ontspannen in een badkuip, wat een dikke knipoog is naar het bronmateriaal, waarin naaktheid niet wordt geschuwd.

Ook de vrouw achter de serie heeft ervaring. Lauren Schmidt heeft diverse afleveringen van Daredevil, The Defenders en The Umbrella Academy geschreven en geproduceerd. Ze is dus iemand die in staat is om iets te maken vanuit bestaand en geliefd materiaal.

Het bronmateriaal is fenomenaal

Dat komt mooi uit, want deze serie komt niet uit het niets: The Witcher is een zeer succesvolle gamefranchise gemaakt door CD Projekt Red. Die game is weer gebaseerd op de boekenreeks van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. In twintig jaar tijd zijn er acht boeken verschenen over The Witcher. De meeste mensen die de Netflix-serie zien zullen echter vooral denken aan de game, waarvan inmiddels meer dan 33 miljoen stuks zijn verkocht.

Het open wereld-fantasyspel over de monsterjager Geralt wordt geroemd om het feit dat het niet slechts hakken is, maar je ook na moet denken en belangrijke keuzes moet maken. Bovendien hebben de games ook geweldige visuals, wat we ongetwijfeld ook in de serie zullen zien, hoewel die verder is gebaseerd op de boeken.

Omdat het tijd is voor een goede game-adaptatie

Waar games erg goed zijn in het vertolken van een verhaal uit een boek, maar vaak is iets dat voortkomt uit een game niet al te goed. Denk bijvoorbeeld aan de Resident Evil-films of de Assassin’s Creed-film, die aantoonde dat filmmakers er zelfs met een geweldige hoofdrolspeler als Michael Fassbender een drama van kunnen maken.

Er wordt al zo lang aan The Witcher gewerkt en de verwachtingen zijn zo hoog, dat ze bij Netflix wel moeten hebben bedacht dat ze dat moeten waarmaken. Niet alleen omdat Geralt en consorten zo geliefd zijn, maar ook omdat games na zoveel matige films wel toe zijn aan een stevige serie. Plus, zeker als Netflix juist meer Oost-Europese mensen wil verleiden tot een abonnement, dan moeten ze dat abonnement wel de moeite waard maken door deze nationale ‘volksheld’ van Polen eer aan te doen. En onze hoge verwachtingen natuurlijk.

Update: omdat de character posters er goed uitzien

Er wordt heel veel geld in The Witcher gestoken en dat is onder andere te zien aan de mooie character posters die zijn verschenen. Je ziet er hoofdrolspeler Henry Cavill op, maar ook Freya Allan (Ciri) en Anya Chalotra (Yennefer):

Witcher3
Witcher3
Witcher2
Witcher2
Witcher1
Witcher1

20 december verschijnt het eerste seizoen van The Witcher op Netflix.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Netflix

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Netflix verbergt meer dan 1100 titels aldus onderzoek van Streamwijzer

Volgens onderzoek van Streamwijzer blijkt dat Netflix meer dan 1.100 films en series achterhoudt voor Nederlandse kijkers wanneer hun accounttaal is ingesteld op Nederlands. Een eenvoudige verandering naar Engels kan het...

Entertainment19.03.2024

Netflix verbergt meer dan 1100 titels aldus onderzoek van Streamwijzer