Entertainment18.08.2019

Netflix-tip: Mindhunter seizoen 2


Holden en Bill praten met nog meer seriemoordenaars

In 2017 konden we het eerste seizoen van Mindhunter zien op Netflix en nu staat eindelijk het tweede seizoen online. In de serie volgen we twee FBI-agenten die in de jaren ’70 verschillende seriemoordenaars ondervragen om erachter te komen hoe ze denken. Op die manier kunnen andere moordzaken opgelost worden. Mindhunter is geen typische misdaadserie, maar kijkt meer als een combinatie tussen een documentaire en politieserie. Vooral de psychologische analyses maken het heel interessant om naar te kijken. En, hoewel de serie in het eerste seizoen misschien een beetje traag op gang kwam, is het ook behoorlijk spannend.

Met het vooruitstrevende werk gaan de FBI-agenten in tegen de vooroordelen en verouderde methodes van de FBI en dat wordt hen niet altijd in dank afgenomen. Het kost hen dan ook behoorlijk wat moeite om binnen de organisatie draagvlak te krijgen voor hun plannen.

Tweede seizoen met Charles Manson

De serie wordt op IMDb beoordeeld met een 8,5 en dat is hoge score. Bovendien werd het eerste seizoen al bekroond met verschillende prijzen en een Emmy-nominatie. Het tweede seizoen sluit goed aan op het eerste en we kunnen weer kijken naar verschillende moordonderzoeken, ook van een aantal beruchte seriemoordenaars, zoals Charles Manson.

In het hoofd kruipen van een seriemoordenaar

In het tweede seizoen kruipen de agenten, net als tijdens seizoen 1, in het hoofd van verschillende seriemoordenaars. In 1977 richten Holden Ford (gespeeld door Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) de ‘behavioural science unit‘ op. Moordzaken waren ingewikkeld en de FBI wilde onderzoeken of ze seriemoordenaars beter konden leren begrijpen. Op die manier werd het mogelijk om hun gedrag en acties te voorspellen. Holden en Bill gaan daarom met de moordenaars in gesprek en hopen daardoor andere zaken op te kunnen lossen. Of in ieder geval tot nieuwe inzichten te komen.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van voormalig FBI-inspecteur John E. Douglas.

Beruchte moordenaars zonder geweten

Mindhunter seizoen 2 gaat onder andere over de beruchte Atlanta Child Murders, gepleegd tussen 1979 en 1981. In deze jaren werden in Atlanta, Georgia, minstens 18 kinderen, tieners en volwassenen vermoord. Wayne Williams wordt opgepakt voor een aantal van deze moorden, maar wordt ervan verdacht veel meer mensen te hebben omgebracht. Ook de beruchte Charles Manson gaan we in het tweede seizoen zien. De sekteleider en moordenaar hield er een heel eigen denkwijze op na en in 1969 werd hij, samen met een aantal leden van de sekte, opgepakt.

De moorden hebben echt plaatsgevonden

Wat Mindhunter zo boeiend maakt, is dat de moordenaars echt (hebben) bestaan en moorden echt hebben plaatsgevonden. We kijken niet naar een opgepoetst Hollywood-verhaal en dat maakt intrigerend. Door de acteurs worden ook regelmatig quotes uit de interviews van Douglas gebruikt. De acteerprestaties zijn sterk en de verhalen laten je huiveren en zetten je soms aan het denken. Is bepaald gedrag aangeboren of aangeleerd en waarom ontwikkelt iemand zich tot een moordenaar?

Bekijk alvast de trailer van het tweede seizoen. Je kunt 9 afleveringen lang weer kijken naar Holden en Bill. En heb je de serie nog niet eerder gezien? Dan begin je gewoon bij het eerste seizoen en kun je in één keer door bingen.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

...

Verder lezen over Netflix

Nieuwe Squid Game seizoen 2-teaser geeft glimp van spellen

In het tweede seizoen gaat Gi-hun, beter bekend als Player 456, in het echt acteur Lee Jung-jae, wederom meedoen aan de spellen.

Entertainment31.10.2024

Nieuwe Squid Game seizoen 2-teaser geeft glimp van spellen

Hilarisch moment in een film? Bewaar ze nu met Netflix Momenten

Netflix laat je scènes die je heel erg leuk vindt of je om een andere reden raken opslaan. Het heet Momenten.

Entertainment28.10.2024

Hilarisch moment in een film? Bewaar ze nu met Netflix Momenten

Drie redenen om The Remarkable Life Of Ibelin te kijken op Netflix

Wil je iets positievers zien, dan kun je nu je hart ophalen met The Remarkable Life of Ibelin.

Entertainment25.10.2024

Drie redenen om The Remarkable Life Of Ibelin te kijken op Netflix

Netflix Games review: The Case of the Golden Idol doet je goed

Verder is het een point-and-click-game, of zoals het op de smartphone werkt: kijk en tik-game.

Gaming24.10.2024

Netflix Games review: The Case of the Golden Idol doet je goed

Netflix Games Review – Battleship leert je op speelse wijze Zeeslag

In deze game ben je er lekker mee bezig terwijl je een-op-een scheepsstrijd voert. Zorgen dat je niet zinkt: het bootleven.

Gaming18.10.2024

Netflix Games Review – Battleship leert je op speelse wijze Zeeslag

Kijkers spenderen gemiddeld 2 uur per dag op Netflix

Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel uur per dag je naar streamingdiensten kijkt? In Nederland schijnen we nog altijd 2 uur en 12 minuten televisie te kijken.

Entertainment18.10.2024

Kijkers spenderen gemiddeld 2 uur per dag op Netflix

The Electric State is Netflix’ nieuwe gooi naar sci-fi-succes

Millie Bobby Brown gaat een nieuw Netflix-avontuur aan met The Electric State. Wat komt 'Eleven' nu weer tegen?

Entertainment17.10.2024

The Electric State is Netflix’ nieuwe gooi naar sci-fi-succes

5 x hoe Lonely Planet bewijst dat romcoms moeten moderniseren

We willen meer: niet meer Lonely Planet, maar meer verscheidenheid in romcoms. Dit is waarom een romcom als Lonely Planet niet meer werkt.

Entertainment17.10.2024

5 x hoe Lonely Planet bewijst dat romcoms moeten moderniseren