Entertainment18.03.2019

Nederlands-Belgische Netflix serie Undercover wint prijs op Cinequest Film Festival


De Nederlands-Belgische Netflix Original Undercover verschijnt pas op 3 mei, maar is nu al in de prijzen gevallen. Op het Cinequest Film Festival in San Jose won Undercover de prijs voor beste serie. De trailer is inderdaad veelbelovend en de jury van het Film Festival koos voor de Nederlandse serie “vanwege het script, de regie, de productie, het acteerwerk en de cinematografie: een naadloos raderwerk dat een fascinerende en karaktervolle thriller heeft opgeleverd”.

Drugscriminaliteit in Brabant

In de serie wordt jacht gemaakt op drugscrimineel Ferry Bouwman. Hij is een van de grootste ecstasy producenten ter wereld en woont bij de grens met België. Twee undercover agenten doen een poging om te infiltreren in zijn organisatie. De serie speelt zich grotendeels af in Brabant en is vanaf begin mei te bekijken op Netflix.

Prestigieuze prijs op Cinequest

Tom Waes, die we ook kennen van Reizen Waes, is een van de hoofdrolspelers in de serie. Hij hoopt dat de reacties op het filmfestival een voorbode zijn van een groot succes op Netflix: “Ik ben zo blij met deze prijs; erkenning uit de States – het walhalla van de tv-wereld – is een ongelofelijke eer. We merkten ook dit keer weer dat het publiek mee was met het verhaal en de humor en dat de reacties in de zaal top waren. Dat doet echt deugd”.

Het Cinequest Film Festival is een belangrijk Amerikaans filmfestival en vindt ieder jaar plaats in San José. Undercover won de juryprijs voor beste serie. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Anna Drijver, en Tom Waes. Ook Elise Schaap, Raymond Thiry, Tim Haars en Huub Smit vertolken onder andere een rol in Undercover. Netflix werkt voor deze productie samen met het Vlaamse productiebedrijf De Mensen, distributeur Dutch Filmworks en VRT.

Vanaf 3 mei is de serie te zien op Netflix. Het eerste seizoen heeft 10 afleveringen. In België is Undercover al te zien op de zender één.