De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
Tijdreizen blijft boeien. We zijn er als het ware door gepakt. Wanneer zou het mogelijk zijn om terug in te tijd te gaan? Of misschien juist een kijkje te nemen in de toekomst? Er is een documentaire in the making as we speak, waarin deze mogelijkheid wordt uitgezocht. De hoofdvraag van de documentaire is: ‘Wat maakt tijdreizen zo krachtig dat het ons allemaal bezighoudt en hoe kunnen we hier realiteit van maken?’.
De geschiedenis van tijdreizen is vrij kort. Tot nu toe is het nog niemand gelukt om dit te doen en te bewijzen. De documentairemakers kijken naar het feit waarom iedereen zo geïnteresseerd is in dit fenomeen voor zo’n lange tijd.
De producers van de documentaire zijn Wanda Bertram en Gisella Bustillos. Zij collecteren geld om de documentaire af te maken via een crowdfunding campagne op Kickstarter. Tot nu toe is er ruim 23.000 dollar opgehaald. Het doel is echter 35.000 dollar. Schenkers maken kans op een ritje in een DeLorean, de auto die in Back to the Future werd gebruikt.
De afgelopen drie jaar zijn er verschillende interviews gehouden voor de documentaire. Tim Schafer van Double Fine Productions was hier een van. Ook Roboapocalypse auteur Daniel Wilson is geïnterviewd. Nu wordt er geld ingezameld om de productie voort te zetten.
Schafer die eerder games als Day of the Tentacle en Grim Fandango heeft gemaakt vind tijdreizen iets surrealistisch voor kinderen. Schafer vindt kinderen die door tijdreizen uit elkaar worden gehaald een mooi en spannend scenario, omdat er dan dingen verandert kunnen worden voor de toekomst. Schafer zegt: ‘Het terugdraaien van de tijd is iets waar we al aan gewend zijn bij software en applicaties. Ook in films en games komt dit regelmatig voor. We kunnen alles terugdraaien en opnieuw uitvoeren. ‘
Erik Demain, professor computerwetenschappen aan het Massachusetts Institute of Technology zegt: ‘Toen ik uitgenodigd werd voor de Time Traveler conventie dacht ik: ‘Wat moet ik zeggen over tijdreizen?” Toen realiseerde ik me dat ik al aan een probleem gerelateerd aan tijdreizen bezig was. Toen noemden we dit nog tijdreis data structuren, maar om het serieuzer te laten klinken veranderden we de naam naar Retroactieve Data Structuren.’
Demain voegt toe dat we hebben bewezen dat het onmogelijk is om sneller te reizen dan we nu doen. Wel geloofd Demain in de mogelijkheid om in het verleden dingen te veranderen. Wel zegt hij dat je dan vervolgens weer door al die tijd heen moet die je al een keer hebt meegemaakt.
Volgens Demain is science fiction om ons heen. Demain is gefascineerd door de vraag of tijdreizen ooit mogelijk zal zijn net als velen om hem heen. Dat maakt het fenomeen zo aantrekkelijk. Onderstaand de Kickstarter video.
Verder lezen over Reizen
Nieuws22.08.2024
OV-chipkaart-opvolger komt later door onenigheid met bunq
Online31.07.2024
Booking wordt flink aangepakt: dit is waarom de reissite onder vuur ligt
Artificial Intelligence23.06.2024
Booking.com heeft een haat-liefde-verhouding met AI
Cybercrime05.06.2024
Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude
Lifestyle29.05.2024
Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis
Gadgets24.05.2024
Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt
Lifestyle22.05.2024
5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben
Mobile15.05.2024