Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
De kans is groot dat Netflix je Hollywood heeft gepusht. Een fictief inkijkje in de harde struggle in de filmwereld van de jaren ‘40. Jongeren die er alles voor over hebben om die ene rol te scoren, ook als dat betekent dat ze aan vooroordelen moeten voldoen die zelfs toen ‘vooroorlogs’ konden worden genoemd. Helaas komt deze serie net iets te laat.
Sterrencast
Hollywood valt tussen alle kleurrijke plaatjes op Netflix link op. De wat gematigde kleuren en de mooie sets waar je vast een glimpje van opvangt, die weten je wel meteen Hollywood ten tijden van de Tweede Wereldoorlog in te trekken. De acteurs die je vervolgens ziet helpen er ook bij. We zien Glee-acteur Darren Criss, The Big Bang Theory’s Jim Parsons en Dylan McDermott uit American Horror Story. Regelmatig denk je in deze serie iemand te zien die je bekend voorkomt en dat kan kloppen: seriemaker Ryan Murphy heeft met al zijn ervaring een flinke vijver acteurs om uit te vissen.
Ironisch genoeg is dat iets waar deze serie ook om draait. De enorme hoeveelheid mensen die wel iets met films willen doen en hun geluk komen beproeven in Los Angeles. Op zich hebben we dat vaker gezien, maar Hollywood belicht dit probleem van een andere kant: die van stigma’s. Zeker na de oorlog vierde discriminatie hoogtij. Gay zijn was toen nog een psychische ziekte en als afro-Amerikaanse hoefde je vooral niet te rekenen op de hoofdrol. Deze serie is wat dat betreft vaak pijnlijk om te zien.
Discriminatie
Niet alleen omdat deze vormen van discriminatie door merg en been gaan, maar ook omdat we inmiddels verder zijn dan dat. Hoewel discriminatie nog steeds overal ter wereld een groot probleem is, uit zich dit net even op andere manieren. Hierdoor lijkt Hollywood eerder gedateerd, dan dat je een link legt met het heden.
Niet dat er niets om van te genieten is hoor. Houd je van oude muziek, van Hollywood in zijn glorietijd en is bijvoorbeeld Café Society van Woody Allen een van je favoriete films allertijden, dan vermaak je je met deze serie opperbest. De sfeer neerzetten, dat kan Murphy wel. En ondanks de nare onderwerpen die aan bod komen, lijkt er in deze serie altijd ruimte voor seksscènes en andere uitingen van lust.
Hollywood op Netflix
Het weet zowel een deel van de charme van oud-Hollywood neer te zetten, als een andere historie op zo’n wijze te brengen dat het simpelweg in onze huidige maatschappij bijna te historisch voelt. Het is moeilijk om de link te leggen met de vele vormen van discriminatie waarmee we vandaag de dag te maken hebben. Wat overblijft is dus vooral je te vergapen aan die tijd waarin Hollywood zijn Gouden Eeuw beleefde, met alle meeslependheid en dramatiek die daarbij komt kijken. Daarin zal Netflix’ Hollywood nooit zijn glorie verliezen.
Verder lezen over Netflix
Gaming21.11.2024
De GTA-games verdwijnen binnenkort weer van Netflix
Entertainment19.11.2024
Apple Cider Vinegar is een Netflix-docu a la Inventing Anna
Entertainment13.11.2024
Jake Paul vs. Mike Tyson: Wat we kunnen verwachten van dit explosieve gevecht
Gaming06.11.2024
Netflix Games Review: Word Trails is onze nieuwe verslaving
Entertainment06.11.2024
Stranger Things geeft teken van leven met teaser
Gaming04.11.2024
Netflix stopt met interactieve series
Entertainment04.11.2024
De ‘echte’ Ferry wil Netflix aanklagen om Undercover
Entertainment31.10.2024