Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Videoland gaat erg lekker. De streamingdienst van RTL had eind 2020 maar liefst 903.000 betalende abonnees. Dat is op zich al veel, maar het laat ook veel groei zien: eind 2019 was dit aantal nog 653.000. Hoewel de dienst goed boert, is er ook veel ruimte voor verbetering.
Geen reclame voor wat je al hebt gezien
Heb je een dag geleden de finale van The Bachelor gekeken, staat megagroot een banner aan de bovenzijde van het platform met: “Aan wie geeft Tony zijn laatste roos?” Ja, dat weet ik allang, want dat heb ik gisteren meteen gekeken toen die aflevering op Videoland verscheen.
Blijkbaar is het geen gepersonaliseerde banner en kijk ik naar hetzelfde als mijn buren, maar het zou goed zijn als die juist wel gepersonaliseerd was, zodat je wat meer aanraders krijgt die op jou zijn toegepast: iets waar Videoland tot op heden niet heel sterk in is.
De webversie van het platform fullscreen laten zijn
Als je lekker even op je laptop naar Videoland wil kijken, of deze bijvoorbeeld in het buitenland via een HDMI-kabel aan een televisie hangt, dan kun je op zich van Videoland gebruikmaken zoals je gewend bent, alleen moet je wel even op ‘fullscreen’ tikken of klikken wanneer je niet meer je hele browser in beeld wil zien.
Het vervelende is dat wanneer je eenmaal lekker aan het bingen slaat, elke keer dat de aflevering is afgelopen de dienst weer teruggaat naar browserzicht. Waarom weet niemand, want hij speelt wel netjes de volgende aflevering af. Ideaal bingen kan dus niet als je niet van de app Videoland gebruikmaakt.
De hoor en wederhoor in documentaires
We stipten het al aan in het artikel over de fusie tussen RTL en Talpa: hopelijk grijpt Videoland die verandering aan om zelf ook wat serieuzer over zijn content na te denken. Natuurlijk zijn docu’s als Tijd is Geld of OnlyFans Uncovered heel vermakelijk, maar om echt een goede documentaire te zijn is er meer wederhoor nodig. De kritische noot gaat vaak verloren in de hang naar entertainment en dat is erg jammer.
Sowieso staat Videoland daarom ook niet bekend om zijn serieuze, diepgravende documentaires. Op zich hoeft het ook geen arthouse-platform te worden, maar een beetje meer de gevaren van OnlyFans of horloges van 10.000 euro aangeven en die werelden met iets minder glamour neerzetten, zou al een frisse wind zijn voor het platform, en een beter voorbeeld voor jonge en oude kijkers.
Uiteindelijk zijn er ook veel dingen die Videoland wel goed doet: het is super dat je televisieprogramma’s al eerder kan zien, of dat je RTL-programma’s nog lang kan terugkijken. Immers is Kopen zonder Kijken tijdloos, net als Ik Weet Er Alles Van. Bovendien biedt de dienst ook geweldige Engelstalige series, zoals The Handmaid’s Tale en The L Word Generation Q. Deze generatie wil echter een beetje meer in een streamingdienst zien, zeker nu de diensten qua mogelijkheden zo dicht bij elkaar liggen.
Verder lezen over Videoland
Entertainment11.11.2024
ALONE: Next level survival-tv en zwaarste reality avontuur ooit?
Binnenkort op VideolandEntertainment04.10.2024
Je account delen mag straks ook niet meer op Videoland
Entertainment06.06.2024
Dit moet echt beter aan de Videoland-app op televisie
Entertainment13.03.2024
Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming
Entertainment28.12.2023
Pareltjes van 2023 – deze Videoland-series moet je gezien hebben
Entertainment07.12.2023
Videoland: Eerste Hulp Bij Kerst te streamen met audiodescriptie
Entertainment18.04.2023
10 x celebrity-docu’s die je een andere blik bieden
Entertainment21.03.2023