20.09.2017
Entertainment

DJ Martin Garrix is de gevaarlijkste BN’er volgens McAfee

By: Patrick Smeets

BlogEntertainment

The Most Dangerous Celebrities is de jaarlijkse zoektocht van McAfee naar de gevaarlijkste beroemdheden om op te zoeken. Het is een lijst die al een tijdje bestaat en de laatste tien jaar waren de celebrities die de lijst aanvoerden altijd een mix van muzikanten, acteurs en presentatoren.

Dit jaar is het echter anders: het is muziek die de boventoon voert. De lijstjes, zowel internationaal als binnen Nederland, zijn grotendeels gevuld met muzikanten en een Nederlander staat op de eerste plek. Als je de lijst al even volgt zou je misschien zeggen “toch niet weer Armin van Buuren?” en dat zij je vergeven, hij heeft ook al vier keer de lijst aangevoerd, in elk geval in Nederland.

Dit jaar is echter het jaar van Martin Garrix. Niet dat hij nou heel blij moet zijn met de titel: het onderzoek van McAfee laat ieder jaar weer zien welke beroemde namen verantwoordelijk zijn voor de meeste zoekresultaten die fans naar kwaadaardige websites leiden.

Een twijfelachtige eer dus voor Martijn Garritsen oftewel Garrix, die vorig jaar nog bekroond werd als jongste populairste DJ ter wereld ooit. Hij deelt binnen Nederland de top drie trouwens met voormalig winnaar van Buuren en nóg een DJ: Afrojack. De reden dat muzikanten het zo goed doen is simpel: als er nieuwe muziek uit komt, wil iedereen dat hebben, en wel nú. Waar het dan vandaan komt maakt dan ineens niet meer zo veel uit.

mcafee-celebrities-lijst
mcafee-celebrities-lijst

Omleiding

Cybercriminelen leiden nietsvermoedende bewonderaars (en illegale downloaders, laten we het wel ook bij de naam noemen) naar kwaadaardige websites, met als doel malware op hun computers te installeren en persoonsgegevens en wachtwoorden te stelen. Het onderzoek benadrukt dat gevaar.

“In de digitale wereld van vandaag willen we de allernieuwste hits, video’s en films metéén op onze devices hebben”, zegt Gary Davis, chief consumer security evangelist bij McAfee. ” Het is absoluut noodzakelijk om even op de rem te trappen en ná te denken voordat ze iets willen downloaden. De eerste stap om veilig online te zijn en te blijven: denk voordat u klikt.”

Een goed advies, want de cijfers liegen niet: het hoeft maar negen keer goed te gaan voordat je bij de tiende misschien wel je hele digitale identiteit en de gegevens op je computer kwijt raakt. Geen enkel nummer, hoe goed ook, is dat waard.

[Afbeeldingen © Kadmy – Adobe Stock]

Share this post