Entertainment23.08.2020

De eerste trailer van The Batman is heerlijk duister


Is het de honger naar goede bioscoopfilms? Het gemis van een paar superheldenfilms, die door de wereldisituatie pas later komen? Of is het simpelweg dat de eerste trailer van The Batman erg goed in elkaar zit? Hoe het ook zij, we zien Robert Pattinson voor het eerst als de Dark Knight en dat ziet er niet slecht uit. Bekijk hier de eerste trailer van The Batman.

Robert Pattinson als Batman

Hoewel we Robert Pattinson ook volgende week in Tenet kunnen bewonderen, heeft de Twilight-acteur een aanzienlijk groter project dat eraan komt. Hij is de nieuwe Batman. De acteur kennen we als een nogal bleke, slanke jongeman, maar hij heeft zich voor zijn rol flink in het zweet moeten werken om het pak van de capedragende kruisvaarder waardig te kunnen dragen.

In de trailer, die wordt vergezeld van een wat langzamere variant van Nirvana’s Something In The Way, geeft regisseur Matt Reeves ons vast een voorproefje op wat het DC-universum te wachten staat. Hoewel de film wel last heeft van de pandemie, is de teaser toch vrij lang. We zien een Gotham City dat wederom gebukt gaat onder criminaliteit en waarin Bruce Wayne zich af en toe in superheldenoutfit steekt om dat het hoofd te bieden. Tenminste, hij doet dat nog een beetje vanuit de luwte: hij is in deze film pas twee jaar Batman, dus hij zoekt niet de publiciteit.

The Batman

Bruce Wayne is niet helemaal zoals we hem kennen. Hij komt niet over als een knappe miljonairszoon/playboy: hij lijkt eerder een beetje een verschoppeling met wat gothic-invloeden. Zou hij aan het einde van de film toch wel in die rol groeien van onweerstaanbare seksgod, of laat Reeves hem meer het zwarte schaap zijn? Zeer intrigerend.

In deze film zien we James Gordon gespeeld door Jeffrey Wright en Zoe Kravitz als Catwoman. Maar, we zien nog iemand, waarvan je waarschijnlijk niet herkent dat het hem echt is: Colin Farrell flitst in deze trailer ook nog even voorbij, maar wel onder de make-up/computereffecten. Wat deze Batman-film in ieder geval heel anders maakt dan de rest, dat is dat het nog erg de beginjaren van de superhelden is. Catwoman ook, die begint pas net te ontdekken waartoe ze in staat is.

De schurken van het stuk zijn in ieder geval The Riddler en The Penguin en voor hen geldt hetzelfde: het superschurkenpad is pas net begonnen en de twee zetten hun eerste stapjes. Ook dit is weer een heel ander verhaal dan we gewend zijn van andere films en series over de kruisvaarder en de stad Gotham.

De film zou eigenlijk 21 juni 2021 in de bios draaien, maar dit is verplaatst naar 1 oktober 2021.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Movie

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

Ze lijkt een perfect klein meisje, maar als ze ontvoerd wordt, dan blijkt dat de ontvoerders een groter probleem hebben dan haar vader die de topman in de criminele onderwereld is... We interviewden de cast van de nieuwe horrorcomedy Abigail.

Entertainment17.04.2024

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

In een bos, in een tentje, de weg kwijt, in de hoek staan: je weet vast over welke film dit gaat. The Blair Witch Project. Het krijgt een nieuw vervolg.

Entertainment11.04.2024

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

'I'm afraid to close my eyes'
Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

De Joker heeft een vriendinnetje. De man waarvan je vooral door het eerste deel zou denken dat hij maar eenzaam en alleen blijft, ontmoet in het tweede deel van deze moody filmfranchise de vrouw van zijn dromen.

Entertainment10.04.2024

Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

Het is één van de meest besproken ruimte-onderwerpen allertijden: is de maanlanding nou echt of niet? Het maakt niet uit tot welk kamp je behoort, waarschijnlijk zal je plezier halen uit de nieuwe film Fly Me To The Mo...

Entertainment09.04.2024

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

Als je de titel van deze film leest, dan heb je daar waarschijnlijk al meteen een beeld bij. Een gigantische hagedis, een even zo grote aap, die dan samen een soort nieuw koninkrijk starten. Dat is wel ongeveer wat je ku...

Entertainment26.03.2024

Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer