Entertainment08.10.2014

Adrenaline verhoogt het succes van een zakelijke meeting


[Advertorial]

Om een zakelijke meeting succesvol te laten zijn, zijn er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden. Zo is de ruimte waarin de meeting plaatsvindt van groot belang: er moet frisse lucht zijn en de inrichting moet niet te veel afleiden maar juist inspireren. En ook de invulling van de meeting zelf, dus de agenda, speelt een belangrijke rol. Maar wist je dat er iets is dat het succes van een zakelijke meeting super snel kan verhogen, en dat iedereen dat eigenlijk al bij zich draagt? Je moet het alleen nog even vrij laten komen.

Adrenaline is de succesfactor

Het hormoon adrenaline komt vrij in verschillende soorten situaties. De meeste mensen associëren adrenaline met bijvoorbeeld woede of spanning, of met stress en gevaarlijke situaties. Adrenaline komt echter ook vrij bij fysieke inspanning. Dit hormoon doet een aantal goede dingen voor je, zoals bijvoorbeeld het verhogen van je alertheid. Daarnaast krijg je bij een adrenaline-boost ook meer energie omdat er meer zuurstof naar je hersenen gaat. Samen met het hormoon cortisol, dat in overeenkomstige situaties vrijkomt, zorgt adrenaline ervoor dat de hersenen beter werken.

Stel je dus eens een zakelijke meeting voor, waarbij de deelnemers alert zijn, bruisen van de energie en een optimaal werkend brein hebben. Je kunt je voorstellen dat dat prettig vergaderen zal zijn!

De enige uitdaging die je nog hebt om een zakelijke meeting succesvol te maken, is het opwekken van adrenaline. Je hebt dus fysieke inspanning nodig, die bij voorkeur spannend en uitdagend is. Een van de perfecte voorbereidingen op een succesvolle meeting is indoor skydiven, waarbij je vliegt op de kracht van de wind. Het is het gevoel van een parachutesprong, maar dan zonder écht uit een vliegtuig te springen. De windtunnel met een windkracht van meer dan 200 km/uur zorgt ervoor dat er bij iedereen een enorme adrenalinestoot vrijkomt.

Het is dus misschien wel de beste voorbereiding wanneer je een brainstormsessie wilt houden, of wanneer er met een team een belangrijke beslissing gemaakt moet worden. Your mind is like a parachute. It only works when it is open. Na de ervaring van indoor skydiven ben je helemaal klaar om te vergaderen!

Wil je meer weten over indoor skydiven, bijvoorbeeld in combinatie met een brainstormsessie in de creatieve Inofec Skybox, kijk dan op de website.

De creatieve Inofec Skybox
De creatieve Inofec Skybox