Entertainment04.01.2024

20 films die dit jaar 24 jaar oud zijn geworden


Als we het ook hebben over films die dit jaar gaan verschijnen, dan moeten we het ook hebben over films die dit jaar de magische leeftijd van 24 jaar behalen. Het is immers 2024. Tijd om je even oud te voelen, of je in ieder geval te laten inspireren om de film te kijken. Dit zijn 20 iconische films die maar liefst 24 jaar oud worden dit jaar.

1. Mission Impossible II

Tom Cruise op zijn allerbest, namelijk als een man die de missie aangaat.

2. Unbreakable

Een briljante film over een man die altijd alles breekt, en een man die niets breekt, wat uiteindelijk een heel ‘superheldenuniversum’ is geworden.

3. Romeo Must Die

Het is een bitterzoete film, want hij is erg leuk, maar het is ook een van de laatste keren dat Aaliyah werd gefilmd.

4. Dinosaur

De duurste filmrelease van 2000 was Dinosaur, De research, de computeranimatie.. En dat terwijl de film het uiteindelijk niet eens zo heel geweldig deed. Het kostte in ieder geval 127,5 miljoen dollar om de prent te maken, en dat was natuurlijk gedaan door Disney, die zo diep in zijn buidel kan tasten.

5. Snatch

Heerlijke Britse accenten en heel heftige actie zetten Guy Ritchie nog meer op de kaart dankzij deze film: Snatch.

6. Memento

Memento is een film die veel mensen gaaf vonden omdat hij een interessant concept bood. Een film over een man die ene heel gat in zijn geheugen heeft en zint op wraak. Maar daarvoor moet hij wel begrijpen wat hem nou is overkomen.

7. Dude, Where’s My Car?

Voor de huidige generatie is The Hangover waarschijnlijk die film, maar voor The Hangover was er Dude, Where’s My Car? Een hilarische film met Ashton Kutcher en Sean William Scott die jongeren spelen die na een geweldige nacht hun auto niet meer kunnen terugvinden. Oeps. Wat is er allemaal gebeurd?

8. Gone in 60 Seconds

Mooie auto’s, criminaliteit, actie en dat allemaal met Angelina Jolie en Nicholas Cage in de hoofdrollen. Hier zouden we graag een remake van zien.

9. Final Destination

Deze film zou uiteindelijk uitgroeien tot een iconische filmreeks waardoor veel mensen liever niet achter een truck met boomstammen rijden. In Final Destination wordt gespeeld met visioenen en ongelukken die ook daadwerkelijk gebeuren: vaak op heel nare manieren. In Final Destination ging het vooral om dat vliegtuig, al was dat pas het topje van de ijsberg.

10. Shaft

Samuel L Jackson speelt Shaft, een stoere gast. Wat deed hij verder ook alweer? Ja, dat blijft toch echt stoer zijn.

11. Road Trip

In 2000 wemelde het nog van de American Pie-achtige tienerfilms en Road Trip is daar een goed voorbeeld van. Een film over tieners die op een roadtrip gaan en dan allerlei domme dingen doen. Dat allemaal om een sekstape tegen te houden.

12. American Psycho

Toen we aan het begin van dit artikel schreven over iconische films, was het vooral American Psycho die ons te binnen schoot. Het is Christian Bale op zijn best. En zijn slechtst, maar daardoor juist zijn best. Een heerlijke film vol arrogantie en een psychische aandoening, of vijf.

13. The Perfect Storm

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat geeft het wel een beetje extra lading. George Clooney en Mark Wahlberg schitteren in deze film die gaat over.. een bizarre storm waarin een boot terechtkomt. Hoe overleef je zoiets, als dat al kan?

14. Cast Away

Wilsooooon!

15. Gladiator

Gladiator is nog altijd de favoriete film van velen. Het is de film waaraan je denkt als de meme ‘Denk je wel eens aan het Romeinse Rijk’ weer voorbij komt. Het spannende verhaal van Maximus, gespeeld door Russel Crowe, met de geweldige muziek van Hans Zimmer.

16. The Grinch

Het is net kerst geweest, maar The Grinch kan altijd. Een geweldige rol van Jim Carrey, als een kerstmis hatend beest dat uiteraard wel leert te houden van de feestdag.

17. What Women Want

Iedereen heeft wel eens in het brein van een vrouw willen kijken en Mel Gibson kan het in What Women Want. Een vrij bizarre film, zeker wanneer je hem bekijkt vanuit een 2024-bril.

18. Charlie’s Angels

Charlie’s Angels is een geweldige film waarin Lucy Liu, Cameron Diaz en Drew Barrymore schitteren als actiehelden. En het is de film waarin een van de grootste filmfouten ooit zit. We zullen hem niet verklappen, misschien spot je hem zelf.

19. Chicken Run

We schreven laatst nog over de opvolger van deze grappige film: het is claymation, het is met veel zorg gemaakt en absoluut de moeite waard: Chicken Run.

20. What Lies Beneath

Wat als je denkt dat je huis wordt bewoond door een geest? Of is het je eigen geest die niet helemaal oke is? In What Lies Beneath aanschouw je wat er gebeurt met een wetenschapper wiens vrouw zich nogal.. bovennatuurlijk lijkt bezig te houden. Met geweldige rollen van Harrison Ford en Michelle Pfeiffer.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Movie

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

In een bos, in een tentje, de weg kwijt, in de hoek staan: je weet vast over welke film dit gaat. The Blair Witch Project. Het krijgt een nieuw vervolg.

Entertainment11.04.2024

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

'I'm afraid to close my eyes'
Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

De Joker heeft een vriendinnetje. De man waarvan je vooral door het eerste deel zou denken dat hij maar eenzaam en alleen blijft, ontmoet in het tweede deel van deze moody filmfranchise de vrouw van zijn dromen.

Entertainment10.04.2024

Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

Het is één van de meest besproken ruimte-onderwerpen allertijden: is de maanlanding nou echt of niet? Het maakt niet uit tot welk kamp je behoort, waarschijnlijk zal je plezier halen uit de nieuwe film Fly Me To The Mo...

Entertainment09.04.2024

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

Als je de titel van deze film leest, dan heb je daar waarschijnlijk al meteen een beeld bij. Een gigantische hagedis, een even zo grote aap, die dan samen een soort nieuw koninkrijk starten. Dat is wel ongeveer wat je ku...

Entertainment26.03.2024

Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

OpenAI introduceert AI in Hollywood: vrees acteurs dichterbij

Eén van de redenen dat vorig jaar zoveel acteurs en scenarioschrijvers in Hollywood staakten, was de angst voor AI. Computergemaakte mensen kunnen immers veel engere stunts doen, hoeven niet te worden betaald en zijn al...

Technology24.03.2024

OpenAI introduceert AI in Hollywood: vrees acteurs dichterbij

And so it begins