E-mail11.08.2014

Gmail is killing, Sanebox is m’n redding


Een oplossing voor een overload aan e-mail

E-mail is killing. Tenminste voor mij wel en ik ben zeker niet de enige. We e-mailen wat af. Een paar dagen je inbox niet goed bijhouden kan soms al genoeg zijn voor de nodige hoeveelheid e-mail frustraties.

We mailen te vaak, te veel en gebruiken ook de .cc waarschijnlijk te makkelijk. Als je in een groot bedrijf werkt waar een e-mail cultuur aanwezig is haalt het helemaal de productiviteit omlaag. Collega’s klakkeloos in de .cc zetten is te simpel. Wat dat betreft zou er een drempel in die optie moeten worden ingebouwd die het .cc-en lastiger maakt. Dat scheelt veel mail, heel veel mail. 

Als je uitgever bent heb je nog een ander probleem beter bekend als persberichten al worden we ze tegenwoordig ook wel nieuwsberichten genoemd. Ze ontvangen is prima, zeker als ze relevant zijn. Maar te vaak sta je in een mailinglijst en krijg je ze automatisch, ongeacht of ze passen bij de titels en het soort nieuws dat je publiceert. Gelukkig kijken pr-bureaus en pr-managers van merken steeds vaker zelf ook naar de relevantie. Unsubscribe is definitief en dat wil je ook als verzender zien te voorkomen.

Anyway je mailbox zit bomvol en het kost echt te veel tijd om alles te lezen. Ondanks dat ik al jaren Gmail gebruik blijf ik daarom een soort van haat-liefde relatie houden met het populaire e-mail programma van Big Brother is watching You aka Google. Het programma blinkt voor mij nog steeds niet uit in overzichtelijkheid. Belangrijkste reden dat ik het gebruik is eigenlijk omdat het overal werkt op alle devices waar op welke plek ik ook ben. 

Tot zover de dagelijkse frustratie tot zeg maar een maand of 3 geleden. Het moment waarop ik e-mail echt beu begon te worden en op zoek ben gegaan wat ik hier nu eens structureel aan kon gaan doen. Het aantal alternatieven is enorm. Lifehackers hebben 100-en tips maar meestal komen die neer weer een nieuwe e-mail client installeren en dat is juist niet wat ik wil. Evernote en IFTTT werken voor me maar dan in een andere toepassing. Door vooral de comments te lezen was er één tool die regelmatig terug kwam en waar iedereen enthousiast van werd, Sanebox. Bizar is dat Leon Krijnen dat al 1.5 jaar geleden schreef ‘Sanebox is mijn drakendoder’. 

Sanebox is echt geweldig. Het analyseert je mail, je mailgedrag en selecteert voor jou de mails die belangrijk zijn. Daarbij laat het mij regelmatig in m’n Sanelater kijken en wil dat ik hem leer te selecteren. Natuurlijk komen er wel eens mail in een box terecht die beter in je inbox had kunnen ontvangen maar ook deze zijn te sturen. Sanebox laat zich gezien de mogelijkheden moeilijk beschrijven want het programma biedt heel veel opties. Het beste is het gewoon te downloaden en zelf te ervaren. Je kunt het gratis downloaden en 2 weken uitproberen. Ik heb inmiddels een betaalde versie. GMail was killing.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

...

Verder lezen over Gmail

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

Sinds enige tijd verstuurt Google accountnotificaties over veiligheidsissues of nieuwe functies naar de inbox van Gmail. Verontrustend feit daarbij is dat deze emails een directe link naar de desbetreffende accountinformatie bevatten.

Cybercrime26.06.2024

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

BIMI: zo weet je straks dat het echt de politie is die je mailt

BIMI: het is niet alleen aspergebroccoli, het is ook een manier voor jou om te zien dat het echt de politie is die je mailt.

Online12.06.2024

BIMI: zo weet je straks dat het echt de politie is die je mailt

Altijd online voor je werk? Steeds meer landen tegen altijd online

Het coronavirus heeft ons veel narigheid gebracht, maar ook de prettige bijkomstigheid dat je wat meer kunt thuiswerken. Voel je je een beetje ziek, dan hoef je je niet meteen ziek te melden, want je kunt gewoon thuiswer...

Online03.04.2024

Altijd online voor je werk? Steeds meer landen tegen altijd online

​Google onthult na teasen nieuwe loginpagina: amper anders

Inloggen op je Google-account ziet er al jaren hetzelfde uit, maar dat is nu veranderd. Google heeft het lang geteaset en plaatste er zelfs een waarschuwingsmelding over wanneer je de laatste tijd wilde inloggen. Echter...

Online22.02.2024

​Google onthult na teasen nieuwe loginpagina: amper anders

​Pas op: Google gaat je inactieve Google-account verwijderen

Google gaat Google-accounts verwijderen. Het gaat om accounts die al meer dan twee jaar niet zijn gebruikt. Daarmee wordt bedoeld: er is al meer dan twee jaar geen inlog op geweest en niet iets mee gegoogeld of een video...

Online28.11.2023

​Pas op: Google gaat je inactieve Google-account verwijderen

​Er komen nog geen extra EU-eisen voor Gmail, Edge en Bing

Europa is nog steeds druk doende met de Digital Markets Act (DMA), die inmiddels sinds mei van kracht is. De EU heeft nu bekendgemaakt welke diensten het meest onder toezicht staan (de poortwachter). Daar missen een aant...

Online06.09.2023

​Er komen nog geen extra EU-eisen voor Gmail, Edge en Bing

Maar Google, Microsoft en Apple gaan niet vrijuit
​Google wil niet dat je e-mail zomaar doorstuurt

Gmail krijgt een nieuwe functie, namelijk een verificatie voor wanneer je e-mail wil doorsturen. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om email uit een bepaalde inbox automatisch laten doorsturen naar een andere box. Dus...

E-mail24.08.2023

​Google wil niet dat je e-mail zomaar doorstuurt

10 tips en tricks voor Gmail

Gmail heeft voor velen geen geheimen, denken ze. Deze app en browsertoepassing is veelgebruikt, maar er zijn ook heel veel handige foefjes waarmee het Gmail-leven nog beter wordt. We noemen er tien. 1. Snooze meldingen...

Online28.04.2023

10 tips en tricks voor Gmail