Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.
De advertenties voor Bitcoins waarvoor verschillende BN’ers worden gebruikt, zijn al lange tijd te zien op Facebook. In de advertenties wordt geprobeerd om gebruikers te misleiden door gebruik te maken van bekende Nederlanders om de geloofwaardigheid kracht bij te zetten. Daar zijn de gedupeerde BN’ers, die hiervoor geen toestemming hebben verleend, uiteraard niet blij mee.
Facebook gaat strenger optreden
John de Mol voert al tijden actie tegen Facebook om deze reden. Facebook belooft nu eindelijk dat het strenger op gaat treden tegen misleidende reclame, waaronder deze frauduleuze advertenties. Niet alleen John de Mol wordt misbruikt, ook ander BN’ers zoals Alexander Klöpping, Waylon en Matthijs van Nieuwkerk verschijnen in de advertenties. Op Twitter lezen we dat, in reactie op dit nieuws, Alexander Klöpping nog weinig vertrouwen heeft in de aanpak van het platform.
Melding maken van misleidende advertenties
Op de website van Marketing Facts is een post gepubliceerd van Arno Lubrun, Country Manager Benelux bij Facebook. We kunnen hier lezen hoe het bedrijf van plan is de misleidende advertenties aan te pakken. Facebook start, bij wijze van test, met een formulier waarmee gebruikers melding kunnen maken. In andere landen wordt dit formulier al gebruikt en medio december wordt dit ook voor de Nederlandse markt beschikbaar.
Lubrun vertelt in zijn post daarnaast dat Facebook nieuwe zelflerende modellen heeft ontwikkeld die misleidende advertenties, waarbij gebruik wordt gemaakt van bekende personen, opsporen. “We maken deze systemen steeds slimmer zodat dit type advertenties sneller worden opgespoord en we beter kunnen reageren op nieuwe tactieken”, aldus Arno Lubrun.
Handmatige controles
Er zijn binnen Facebook specifieke teams die zich bezighouden met het identificeren en onderzoeken van accounts op het platform die voor oplichtingspraktijken worden gebruikt. Advertenties die niet aan de huisregels voldoen, worden verwijderd en de accounts van deze adverteerders geblokkeerd.
Miljarden nepaccounts verwijderd
We schreven gisteren al over de enorme verspreiding van politiek nepnieuws op Facebook. In het artikel van Lubrun lezen we dat miljarden nepaccounts van het platform zijn verwijderd. Facebook blijft zoeken naar manieren en tools om dit zo effectief mogelijk uit te voeren. De aanpak verschilt per regio.
Verder lezen over Bitcoin
Online26.09.2024
Jongeren en hun spaargeld in crypto’s
Online17.09.2024
Het kruispunt van crypto en AI: de toekomst van digitale innovatie vormgeven
Automotive24.07.2024
Een Ferrari kopen kan nu ook met crypto
Online16.07.2024
Bitcoin maakt een flinke sprong omhoog
Social Media14.07.2024
Deze Week Viral: bitcoin omhoog door Trump, spaghetti-mation en Messi
Online06.07.2024
Bitcoin heeft slechtste week sinds jaar tijd
Online24.06.2024
De populariteit van crypto blijft verder toenemen
Online20.04.2024
Nieuwe bitcoin-halving: dit is wat dat betekent
Verder lezen over Facebook
Social Media26.09.2024
Zuckerberg: ‘Social media geen directe invloed op geestelijke gezondheid’
Social Media30.07.2024
Meta opent AI Studio zodat iedereen eigen AI-chatbot kan maken
Online25.07.2024
Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts
Social Media22.07.2024
Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet
Social Media01.07.2024
Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen
Krijgt Meta een miljardenboete?Social Media28.05.2024
Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen
Nieuws15.05.2024
Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!
Social Media22.02.2024