Cybercrime11.07.2022

Amazon Prime Day of Amazon Crime Day? Val niet ten prooi aan phishing


Op 12 en 13 juli is het Amazon Prime Day, het jaarlijkse kortingsevent van Amazon. Online shoppers zijn op jacht naar eenmalige aanbiedingen en houden het web nauwlettend in de gaten voor nieuwe verrassingen. Cybercriminelen volgen deze trend op de voet en scherpen ook hun eigen verrassingstactieken aan. Amazon-gerelateerde phishing komt het hele jaar door voor, en het bedrijf staat vaak in de top van geïmiteerde merken, maar rond Prime Day is er een toename van activiteit. Check Point Research (CPR) analyseert cyberdreigingen in verband met deze dag, zowel in de weken die eraan voorafgaan als tijdens het evenement zelf, en ziet tekenen van kwaadaardige Prime Day-phishingcampagnes en nepwebsites.

Phishing van shoppers via e-mails en valse URL’s

In de eerste week van juli zag CPR een toename van 37 procent in dagelijkse Amazon-gerelateerde phishingaanvallen, vergeleken met het dagelijkse gemiddelde in juni. Het team vond ook ongeveer 1.900 nieuwe domeinen met de term ‘amazon’ en 9,5 procent daarvan bleek riskant te zijn, ofwel kwaadaardig of verdacht.

In de weken voorafgaand aan Prime Day 2021 werden er nog eens 2.303 nieuwe Amazon-gerelateerde domeinen ontdekt, waarvan de meeste (78 procent) riskant werden bevonden. De onderzoekers denken dat de daling dit jaar deels kan worden verklaard doordat cybercriminelen niet altijd de volledige term “amazon” hebben opgenomen in het domein dat wordt geregistreerd voor phishingdoeleinden om detectie te voorkomen. Bovendien zouden deze cybercriminelen deze domeinen kunnen gebruiken voor een later gebruik, en willen ze niet dat ze inhoud bevatten die als kwaadaardig kan worden beschouwd.

Phishing-e-mails herkennen

Phishers gebruiken allerlei technieken om hun schadelijke e-mails er legitiem uit te laten zien. Dit zijn enkele van de meest gebruikte technieken:

1. Valse domeinen

Een van de meest gebruikte technieken in phishing-e-mails zijn lookalike- of nepdomeinen die op het eerste gezicht een legitiem of vertrouwd domein lijken te zijn. In plaats van het e-mailadres boss@company.com kan een phishing-e-mail bijvoorbeeld boss@cornpany.com gebruiken. De ‘rn’ werd vervangen door een ‘m’ en hoewel deze e-mail op de echte lijkt, behoort deze tot een heel ander domein dat onder controle van de aanvaller kan staan.

Phishers kunnen in hun aanvallen ook valse maar plausibele domeinen gebruiken. Een e-mail die beweert van Netflix te zijn, kan bijvoorbeeld van help@netflix-support.com zijn. Hoewel dit e-mailadres legitiem lijkt, is het niet noodzakelijkerwijs eigendom van of verbonden aan Netflix.

2. Onjuiste grammatica of toon

Vaak worden phishing-e-mails niet geschreven door mensen die de taal vloeiend spreken. Dit betekent dat deze e-mails grammaticale fouten kunnen bevatten of verkeerd klinken. Echte e-mails van een legitieme organisatie zullen deze fouten waarschijnlijk niet bevatten, dus ze zouden een waarschuwing moeten zijn voor een potentiële phishing-aanval.

Iets anders om op te letten zijn e-mails met een verkeerde toon of stem. Bedrijven, collega’s, enz. praten en schrijven op een bepaalde manier. Als een e-mail te formeel of te informeel klinkt, stijfjes, of vreemd gezien de afzender, dan kan het een phishing e-mail zijn.

3. Ongebruikelijke bijlagen

Een veelvoorkomend doel van phishing-e-mails is om de ontvanger ertoe te verleiden bijgevoegde malware te downloaden en uit te voeren op hun computer. Om dit te laten werken, moet de e-mail een bestand bevatten dat in staat is uitvoerbare code uit te voeren.

Daarom kunnen phishing-e-mails ongebruikelijke of verdachte bijlagen bevatten. Een zogenaamde factuur kan bijvoorbeeld een ZIP-bestand zijn of een Microsoft Office-document kan vereisen dat macro’s zijn ingeschakeld om de inhoud te bekijken. Als dit het geval is, is het waarschijnlijk dat de e-mail en de bijlagen kwaadaardig zijn.

4. Psychologische trucs

Phishing-e-mails zijn bedoeld om de ontvanger ervan te overtuigen iets te doen wat niet in zijn of haar belang is (gevoelige informatie weggeven, malware installeren, enz.). Om dit te bekomen, gebruiken phishers vaak psychologische trucs in hun campagnes, zoals:

  • Gevoel van urgentie: Phishing-e-mails vertellen hun ontvangers vaak dat er onmiddellijk iets moet worden gedaan. Dit komt omdat iemand die haast heeft minder snel nadenkt over de vraag of de e-mail er verdacht uitziet of legitiem is.
  • Gebruik van autoriteit: Business e-mail compromise (BEC) scams en andere spear-phishing e-mails doen zich vaak voor als afkomstig van de CEO of iemand anders met autoriteit. Deze oplichting maakt gebruik van het feit dat de ontvanger geneigd is bevelen van zijn baas op te volgen.
  • Angst en chantage: Sommige phishing-e-mails dreigen met gevolgen (zoals het onthullen van zogenaamd gestolen gevoelige gegevens) als de ontvanger niet doet wat de aanvaller zegt. De angst voor verlegenheid of straf overtuigt de ontvanger om te gehoorzamen.

Phishers hebben veel ervaring met het gebruik van psychologie om hun doel te bereiken. Als een e-mail op enigerlei wijze dwingend overkomt, kan het een phishing-aanval zijn.

5. Verdachte verzoeken

Phishing-e-mails zijn bedoeld om geld, referenties of andere gevoelige informatie te stelen. Als in een e-mail een verzoek of een eis wordt gedaan die ongebruikelijk of verdacht lijkt, kan dit erop wijzen dat de e-mail deel uitmaakt van een phishing-aanval.

Vermoeden van phishing-aanval?

De impact en de kosten van een phishing-aanval op een individu of een organisatie hangen af van de snelheid en de juistheid van de reactie. Bij het vermoeden van een phishing e-mail, neem de volgende stappen:

1. Beantwoord de e-mail niet, klik niet op links en open geen bijlagen. Doe nooit wat een phisher wil. Als er een verdachte link, bijlage of verzoek om een antwoord is, klik er dan niet op, open deze niet en verstuur deze niet.

2. 2. Meld de e-mail aan IT of het beveiligingsteam of bij de bevoegde lokale anti-cybercrime instantie. Phishing-aanvallen maken meestal deel uit van verspreide campagnes, en het feit dat iemand het door heeft, wil niet zeggen dat iedereen het inziet. Meld de e-mail daarom aan het IT- of beveiligingsteam of een lokale bevoegde anti-cybercrime instantie, zodat zij een onderzoek kunnen starten en de schade zo snel mogelijk kunnen beperken.

3. Verwijder de verdachte e-mail. Verwijder na het melden de verdachte e-mail uit je inbox. Dit verkleint de kans dat je er later per ongeluk op klikt.

[Fotocredits – Rawpixel.com © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

...

Verder lezen over Amazon

Amazon komt met zijn eigen Temu-killer

Nu komt er al veel uit China wat je op Amazon ziet, maar hierbij gaat het echt om spotgoedkope dingen zoals je die ook kent van Temu en Shein.

Online14.11.2024

Amazon komt met zijn eigen Temu-killer

Amazon maakt een tv-serie van Mass Effect

Amazon had op Prime Video dit jaar een groot succes met de serie van Fallout en die van Yakuza, en nu durft het wat groters aan: Mass Effect.

Gaming08.11.2024

Amazon maakt een tv-serie van Mass Effect

Amazon vertelt wat er in je serie gebeurde nadat je in slaap viel

Amazon voegt nieuwe kunstmatige intelligentie toe aan zijn streamingdienst waarmee het samenvattingen kan geven over de serie die je kijkt.

Artificial Intelligence05.11.2024

Amazon vertelt wat er in je serie gebeurde nadat je in slaap viel

Waarom het een goed idee is dat Amazon een Shark Tank maakt

Amazon wil nu een zelfde soort programma gaan maken als Shark Tank en dat zien wij helemaal zitten. Dit is waarom.

Startups30.09.2024

Waarom het een goed idee is dat Amazon een Shark Tank maakt

Dit is de trailer van de Italiaanse spionageserie Citadel: Diana

Prime Video onthult vandaag de officiële trailer van de aankomende serie Citadel: Diana. Alle 6 afleveringen van de Italiaanse spionageserie, geproduceerd door het Cattleya-onderdeel van ITV Studios en Amazon MGM Studios, zijn vanaf donderdag 10 oktober exclusief te zien op Prime Video wereldwijd. Onderdeel van de Italiaanse cast is de Nederlandse actrice Thekla Reuten.

Entertainment11.09.2024

Dit is de trailer van de Italiaanse spionageserie Citadel: Diana

vanaf donderdag 10 oktober exclusief op Prime Video
Amazon Alexa is nu beschikbaar in het Nederlands

Amazon Alexa heeft het lang getest: sinds januari vroeg het diverse Nederlanders om te helpen bij het praten met Alexa in onze moerstaal. Nu is het voor iedereen beschikbaar.

Online26.08.2024

Amazon Alexa is nu beschikbaar in het Nederlands

Bekijk nu de trailer van The Rings of Power seizoen 2

Amazon Prime Video vond dit een goed moment om het publiek op een nieuwe trailer van het tweede seizoen The Rings of Power te trakteren.

Entertainment26.07.2024

Bekijk nu de trailer van The Rings of Power seizoen 2

Amazon Prime Video wil je meer laten kopen op de streamingdienst

Amazon Prime Video gaat er iets anders uitzien. De nieuwe structuur laat je via AI allerlei aanbevelingen doen.

Entertainment26.07.2024

Amazon Prime Video wil je meer laten kopen op de streamingdienst

Verder lezen over Hackers

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen is JOUW browser!

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen draait al gewoon op jouw desktop, laptop of notebook. Ik heb het natuurlijk over de browser software die jij gebruikt, zoals Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, etc. In de meeste gevallen zijn het namelijk browsers die cybercriminelen toegang verschaffen tot persoonlijke data of bankrekeningen.

Cybercrime11.10.2024

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen is JOUW browser!

Gebruik daarom liever apps op tablets of smartphones voor de allergevoeligste gegevens
Unlock Digitale Weerbaarheid: leer online gevaren te herkennen

Jim Stolze is een campagne gestart om de digitale weerbaarheid van Nederlanders te vergroten. Samen met KPN, ING en Microsoft is het platform 'Unlock Digitale Weerbaarheid' opgezet, met gratis lessen die online en bij jou in de buurt gevolgd kunnen worden.

Cybercrime08.10.2024

Unlock Digitale Weerbaarheid: leer online gevaren te herkennen

De Gesprek Check is een extra controle-hulpmiddel van ABN AMRO

ABN AMRO introduceert een extra online hulpmiddel waarmee klanten kunnen controleren of ze echt een medewerker van de bank aan de lijn hebben. Het is een nieuwe functionaliteit die wordt toegevoegd aan de reeds bestaande hulpmiddelen, waarmee persoonlijke voorkeuren rondom bankieren en veiligheid zijn in te stellen.

Cybercrime30.09.2024

De Gesprek Check is een extra controle-hulpmiddel van ABN AMRO

heb je echt de bank aan de telefoon?
TeamViewer heeft een groot cybersecurity-probleem

Als je een kantoorbaan hebt, dan is de kans groot dat je TeamViewer wel kent. Het is een manier waarmee een IT-helpdesk je computer kan ‘overnemen’. Echter blijkt dat TeamViewer zelf is overgenomen, en niet op een positieve manier.

Cybercrime29.08.2024

TeamViewer heeft een groot cybersecurity-probleem

Financiële fraude met phishingmethode specifiek gericht op Android & iOS

Er is weer een ongewoon type phishing-campagne ontdekt volledig gericht op mobiele gebruikers, Eset Research analyseerde een ‘in the wild’ waargenomen geval gericht op klanten van een belangrijke Tsjechische bank. Deze techniek is opmerkelijk omdat het een phishingapp installeert vanaf een website van derden zonder dat de gebruiker de installatie van apps van derden hoeft toe te staan. Op Android kan dit resulteren in een stille installatie van een bijzonder soort APK, die zelfs vanuit de Google Play Store lijkt geïnstalleerd te zijn. De bedreiging was ook gericht op iPhone (iOS)-gebruikers.

Cybercrime26.08.2024

Financiële fraude met phishingmethode specifiek gericht op Android & iOS

Wielrenner, je racefiets kan gehackt worden

Het zijn geen e-bikes, maar toch kunnen racefietsen gehackt worden. Dit is hoe een hacker dat kan doen en waar het door komt.

Cybercrime16.08.2024

Wielrenner, je racefiets kan gehackt worden

Veel openbare WiFi netwerken in Parijs zijn onveilig

Experts van Kaspersky hebben bijna 25.000 gratis WiFi-spots in Parijs geanalyseerd voor de Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen. Uit hun analyse blijkt dat bijna 25 procent van deze netwerken zwakke of geen encryptie heeft, waardoor gebruikers kwetsbaar zijn voor diefstal van persoonlijke- en bankgegevens. Slechts zes procent van de netwerken maakt gebruik van het nieuwste beveiligingsprotocol WPA3.

Cybercrime29.07.2024

Veel openbare WiFi netwerken in Parijs zijn onveilig

Vigorish Viper: een Chinees cybercrimesyndicaat ontdekt door Infoblox

Infoblox heeft een belangrijke doorbraak geboekt in onderzoek naar cybercriminaliteit met de onthulling van een groep cybercriminelen, die de naam "Vigorish Viper" heeft gekregen. Dit is een Chinees georganiseerd misdaadsyndicaat dat gebruikmaakt van geavanceerde technologie om te profiteren van de wereldwijde illegale sportgokindustrie ter waarde van $1.700 miljard. Het syndicaat heeft ook banden met witwaspraktijken en mensenhandel operaties in heel Azië. Deze ontdekking van Infoblox betekent een belangrijke mijlpaal in de voortdurende strijd tegen wereldwijde cybercriminaliteit door middel van DNS-intelligentie.

Cybercrime25.07.2024

Vigorish Viper: een Chinees cybercrimesyndicaat ontdekt door Infoblox

banden met Europese voetbalsponsors, mensenhandel en illegale gokindustrie

Verder lezen over Malware

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen is JOUW browser!

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen draait al gewoon op jouw desktop, laptop of notebook. Ik heb het natuurlijk over de browser software die jij gebruikt, zoals Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, etc. In de meeste gevallen zijn het namelijk browsers die cybercriminelen toegang verschaffen tot persoonlijke data of bankrekeningen.

Cybercrime11.10.2024

Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen is JOUW browser!

Gebruik daarom liever apps op tablets of smartphones voor de allergevoeligste gegevens
Google Play bevat al jarenlang malware genaamd Mandrake

Wist je dat er al jaren malware in de Play Store van Google staat? Het is zelfs 'bekende' malware, genaamd Mandrake.

Cybercrime31.07.2024

Google Play bevat al jarenlang malware genaamd Mandrake

Temu wordt nu zelfs bestempeld als gevaarlijke malware

Een nieuwe rechtszaak tegen Temu stelt dat het Chinese platform er aantoonbaar ver in gaat: het zou je tekstberichten op je telefoon meelezen.

Cybercrime01.07.2024

Temu wordt nu zelfs bestempeld als gevaarlijke malware

5 tips om online veilig te zijn

Heb jij wel eens een bericht ontvangen, met een eis om nu te betalen of je foto’s zullen online worden gezet? Of je krijgt een telefoontje en je hoort een tape van een of andere officiële instelling zoals Interpol, met de mededeling dat jouw identiteit is betrokken bij een fraudezaak en met de te nemen stappen.

Online20.05.2024

5 tips om online veilig te zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
Consumenten bezuinigen op kosten, maar helaas ook op privacy en security

In heel Nederland, maar ook in de rest van Europa, zorgen de toenemende kosten van levensonderhoud en de inflatie voor sombere economische vooruitzichten voor het komende jaar. Met als logisch gevolg dat we wat meer gaan...

Cybercrime05.02.2024

Consumenten bezuinigen op kosten, maar helaas ook op privacy en security

Flinke toename datingfraude: In 2023 bedroeg schade méér dan 7 miljoen euro

Volgens de Fraudehelpdesk hebben in 2023 maar liefst 494 mensen aangifte gedaan van datingfraude, waarvan 264 mensen ook flink schade hebben geleden. De totale schade als gevolg van datingfraude in 2023 bedraagt €7.644...

Online29.01.2024

Flinke toename datingfraude: In 2023 bedroeg schade méér dan 7 miljoen euro

75% meer dan in 2022

Verder lezen over Online Shop

Amazon komt met zijn eigen Temu-killer

Nu komt er al veel uit China wat je op Amazon ziet, maar hierbij gaat het echt om spotgoedkope dingen zoals je die ook kent van Temu en Shein.

Online14.11.2024

Amazon komt met zijn eigen Temu-killer

In aanloop naar de feestdagen komt Sendcloud met WhatsApp Tracking

Met de feestdagen in aantocht bereiden veel webshops zich inmiddels voor op de jaarlijkse golf van online bestellingen. De bekende vraag ‘Waar blijft mijn pakketje?’ blijft dan niet uit. Om dergelijke leveringsvragen beter te managen, introduceert Sendcloud nu WhatsApp Tracking. Deze nieuwe feature helpt niet alleen om het aantal klantvragen te verminderen, maar verhoogt ook de klanttevredenheid.

Online14.11.2024

In aanloop naar de feestdagen komt Sendcloud met WhatsApp Tracking

EU-toezichthouders eisen dat Temu zich aan de regels houdt

De webwinkel Temu moet de komende tijd heel duidelijk gaan aantonen dat het zich aan de consumentenregels van hier houdt.

Online08.11.2024

EU-toezichthouders eisen dat Temu zich aan de regels houdt

Eerst checken, dan bestellen: Klik niet meteen op die bestelknop!

We gaan in sneltreinvaart richting de feestdagen. Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en Kerstmis volgen elkaar in rap tempo op. En dus gaan we ook met zijn allen weer op zoek naar de leukste cadeaus en scherpste aanbiedingen. Maar daar spelen ook kwaadwillenden slim op in. En dus komt Autoriteit Consument & Markt nu alvast met een waarschuwing voor onbetrouwbare webshops in aanloop naar de feestdagen.

Online31.10.2024

Eerst checken, dan bestellen: Klik niet meteen op die bestelknop!

Nieuwe campagne tegen onbetrouwbare webshops
Is de kassaloze supermarkt mislukt?

Albert Heijn had ooit een kassaloze AH To Go en al was dat een experiment, kunnen we stellen dat de kassaloze supermarkt niet werkt. 

Technology08.10.2024

Is de kassaloze supermarkt mislukt?

Heb je een webwinkel, let dan goed op hoe je knoppen heten

Hoe heten de knoppen op jouw webwinkel? Dat kan veel uitmaken in het consumentenrecht.

Online07.10.2024

Heb je een webwinkel, let dan goed op hoe je knoppen heten

Dit is het verschil tussen Riverty en Klarna

Achteraf betalen bij een webshop kan heel handig zijn, bijvoorbeeld met Riverty of Klarna. Wat zijn de verschillen en de risico's?

Online24.09.2024

Dit is het verschil tussen Riverty en Klarna

Producten EasyToys liggen nu ook in de schappen bij Kruidvat

Kruidvat gaat vanaf 23 september een aantal erotische producten verkopen van EasyToys. De speeltjes en aanverwanten komen te liggen in 1.200 winkels in Nederland en België en natuurlijk ook online op Kruidvat.nl. Dankzij deze overeenkomst verdubbelt de erotische webshop in één keer zijn aanwezigheid in het Nederlandse en Belgische winkelbestand.

Online23.09.2024

Producten EasyToys liggen nu ook in de schappen bij Kruidvat

Verder lezen over Security

Wortell opent nieuw next-gen Cyber Defense Center

Op donderdag 14 november heeft Wortell samen met relaties en partners de feestelijke opening van haar nieuwe next-gen Cyber Defense Center (CDC) gevierd. Dit innovatieve centrum biedt organisaties wereldwijd een geavanceerde oplossing voor 24/7 proactieve beveiliging, detectie en herstel van IT-landschappen. Het CDC speelt in op de groeiende dreiging van cyberaanvallen door bedrijven te helpen hun digitale weerbaarheid te versterken en altijd een stap voor te blijven op potentiële aanvallen.

Cybercrime20.11.2024

Wortell opent nieuw next-gen Cyber Defense Center

Dit zijn de huidige trends binnen cybersecurity en hoe je jezelf beschermt

Het jaar is bijna voorbij en daarom kijken we naar de trends die we momenteel zien op het gebied van cybersecurity. Waar moet je nou echt voor oppassen dit jaar?

Cybercrime11.11.2024

Dit zijn de huidige trends binnen cybersecurity en hoe je jezelf beschermt

Veel computer-influencers zijn weinig meer dan pseudo-experts

Misschien is het je weleens opgevallen? Tips, trucs en tutorials over hoe je jouw computer beter kunt beschermen tegen de gevaren van het internet. Met name Youtube grossiert in video's van computer-influencers die jou wel even fijntjes uit de doeken doen hoe je jouw computer beter kunt beschermen tegen malware of hackers.

Online06.11.2024

Veel computer-influencers zijn weinig meer dan pseudo-experts

Eerst checken, dan bestellen: Klik niet meteen op die bestelknop!

We gaan in sneltreinvaart richting de feestdagen. Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en Kerstmis volgen elkaar in rap tempo op. En dus gaan we ook met zijn allen weer op zoek naar de leukste cadeaus en scherpste aanbiedingen. Maar daar spelen ook kwaadwillenden slim op in. En dus komt Autoriteit Consument & Markt nu alvast met een waarschuwing voor onbetrouwbare webshops in aanloop naar de feestdagen.

Online31.10.2024

Eerst checken, dan bestellen: Klik niet meteen op die bestelknop!

Nieuwe campagne tegen onbetrouwbare webshops
Ransomwareaanvallen slagen nog steeds: 178 stuks in 2023

Niet alleen lokale documenten, ook clouddocumenten worden op slot gezet en een proces van chantage volgt: ransomware.

Cybercrime23.10.2024

Ransomwareaanvallen slagen nog steeds: 178 stuks in 2023

Pas op: er is een groot beveiligingslek in WordPress-plugin Jetpack

Het zit al sinds 2016 in Jetpack en het zorgt dat gebruikers die ingelogd zijn kunnen lezen wat er in ingediende formulieren staat.

Cybercrime15.10.2024

Pas op: er is een groot beveiligingslek in WordPress-plugin Jetpack

Deze week meerdere waarschuwingscampagnes over phishing: waarom?

Pas op voor phishing! Je wordt er volop door gewaarschuwd door meerdere campagnes, is dat wel zo effectief?

Cybercrime09.10.2024

Deze week meerdere waarschuwingscampagnes over phishing: waarom?

Unlock Digitale Weerbaarheid: leer online gevaren te herkennen

Jim Stolze is een campagne gestart om de digitale weerbaarheid van Nederlanders te vergroten. Samen met KPN, ING en Microsoft is het platform 'Unlock Digitale Weerbaarheid' opgezet, met gratis lessen die online en bij jou in de buurt gevolgd kunnen worden.

Cybercrime08.10.2024

Unlock Digitale Weerbaarheid: leer online gevaren te herkennen