Cybercrime27.06.2006

SMS als lokaas voor virussen


1151405576mobielvirus.jpg
1151405576mobielvirus.jpg

Voor zover ik het heb kunnen nagaan is het voor het eerst dat mobiele bellers per SMS in de val van een trojaans virus gelokt worden. Tot nu toe zijn er alleen nog gevallen bekend die in de VS hebben plaatsgevonden, maar jullie zijn dus bij deze alvast gewaarschuwd.

Het volgende gebeurt: je ontvangt een SMSje waarin je bedankt wordt voor het aanmelden bij een mobiele datingservice die 2 dollar per dag kost. Het bedrag zal, zo vervolgt het bericht, worden afgeboekt op je mobiele telefoonrekening of-beltegoed.

Om het abonnement te annuleren moet je een website van de datingservice bezoeken en de instrucies volgen. De gevolgen daarvan zijn dat je PC wordt geinfecteerd met een trojaans virus, een ‘Dumador’ variant, die je computer verandert in een ‘zombie pc’ die dan op allerlei manieren van buitenaf misbruikt kan worden door de makers van het virus.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.