Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.
Als je denkt dat vliegtuigeten vies is, moet je je eens voorstellen hoe het eten dat ruimtevaarders moeten eten smaakt. Alles zit voorverpakt in kleine zakjes en moet opgewarmd worden. We lieten je eerder al zien hoe astronauten koken in de ruimte.
Chef kok Chris Shepherd van Underbelly Houston fame, bracht een bezoekje aan het Food Lab van NASA om te koken met ruimtevoedsel verpakt in glanzende vacuüm verpakte zakken. Hij krijgt drie zakjes tot zijn beschikking: tortilla’s, kip met pindasaus en ananas. Hij krijgt het voor elkaar om er een maaltijd van te maken die er heel goed uitziet! Hij snijdt de tortilla’s in kleine reepjes en daardoor lijkt het op pasta en ziet het er heel leuk uit. Het zou zomaar een gerechtje kunnen zijn dat geserveerd wordt in een restaurant. Over de smaak kunnen we natuurlijk niks zeggen, maar Shepherd zegt dat het wel oké is. Hij serveert er nog een lekkere rosé bij om de maaltijd af te maken.
Bekijk de video hieronder en bekijk zelf hoe de chef kok een restaurantwaardige maaltijd maakt van ruimtevoedsel.