DC Business23.02.2017

Altijd horecapersoneel door de inzet van 14.000 flexkrachten


Ziek- en piekmomenten, onverwachte wijzigingen in het rooster, plots een bomvol terras. Er zijn verschillende momenten waarop een horecaondernemer zich druk moet maken over zijn personeelsbezetting, zeker in het hoogseizoen. Horeca werkrooster specialist L1NDA biedt haar klanten de uitkomst door de samenwerking aan te gaan met Temper. Vanuit het L1NDA rooster zijn hierdoor meer dan 14.000 ervaren horecafreelancers beschikbaar om op het laatste moment bij te springen.

Voor veel horecaondernemers geldt dat de zomer hoogseizoen is en in die periode het personeelsbestand vaak wordt uitgebreid. Door de samenwerking van L1NDA en Temper zijn horecaondernemers in staat om voldoende personeel op de werkvloer te hebben, zonder sollicitatiegesprekken te voeren, contracten op te stellen of daadwerkelijk personeel aan te nemen. Horecaondernemers kunnen vanuit hun L1NDA rooster eenvoudig last minute ervaren mensen oproepen en hun team uitbreiden. Het hele jaar door – maar voorál tijdens het hoogseizoen – scheelt dat tijd, geld en stress.

Gig-economie

L1NDA speelt met deze samenwerking in op de veranderende arbeidsmarkt richting een gig-economie. Steeds meer (vooral jonge) werkenden willen zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel ze werken. Voor deze groeiende groep is het belangrijk om zoveel mogelijk werkervaring op te doen bij verschillende werkgevers en te werken op bewust gekozen tijden. Doordat deze keuze weloverwogen wordt gemaakt zijn oproepkrachten meer gemotiveerd én hoeft een werkgever niet bang te zijn dat ze niet komen opdagen.

Flexpool

Voor horecaondernemers is het bovendien belangrijk om te kunnen werken met vaste gezichten en ervaren, gastvrije mensen. Ook daar is over nagedacht. Via Temper kunnen zij een eigen flexpool van favoriete freelancers creëren, die voorrang krijgen als er een dienst wordt aangeboden. Op deze manier wil L1NDA haar klanten nog beter van dienst zijn en ondersteunen in personeelsplanning.

Inspelen op het weer

Afhankelijk van het weer zitten de terrassen en strandtenten de ene dag bomvol, terwijl het op een regenachtige dag rustig kan zijn. Ondernemers kunnen tijdens het plannen in hun L1NDA rooster het actuele weer raadplegen en tot acht dagen vooruit de weersvoorspelling bekijken. Hierdoor biedt zij klanten de mogelijkheid om beter in te spelen op de grillen van het hoogseizoen en te anticiperen op het weer.

L1NDA en Temper hebben als doel er samen voor te zorgen dat de zomer voor horecaondernemers een zorgeloos seizoen wordt.

...