DC Business29.06.2020

​AI-oplossingen ontwikkelen? ABBYY komt met open-source bieb


De Digital Intelligence-onderneming ABBYY heeft NeoML ontwikkeld. Deze open-source bibliotheek waarmee je machine learningmodellen kunt trainen, is nu live. Erg handig als je AI-oplossingen wil ontwikkelen.

NeoML

NeoML is nu beschikbaar via GitHub en ondersteunt zowel deep-learning- als traditionele machine-learningmodellen die geschikt zijn voor taken als predictive analytics en riskmanagement. Het cross-platform-framework is geoptimaliseerd voor applicaties die draaien in cloudomgevingen en op desktop- en mobiele devices. Vergeleken met een populaire opensource ML-library, biedt NeoML tot vijftien procent snellere performance voor getrainde modellen die op een apparaat draaien*. De combinatie van een hogere interferentiesnelheid met platformonafhankelijkheid maakt de library zeer geschikt voor mobiele oplossingen die een naadloze gebruikerservaring combineren met on-device gegevensverwerking.

Opensource wordt steeds belangrijker in de ontwikkeling van missiekritische software: 95 procent van de IT-managers geeft aan dat opensource strategisch belang heeft. Daarom heeft ABBYY als doel vooruitgang in artificial intelligence te ondersteunen door zijn machine-learning-framework als opensource beschikbaar te stellen. Ontwikkelaars kunnen NeoML gebruiken voor het bouwen, trainen en implementeren van modellen voor voorwerpidentificatie, classificatie, semantische segmentatie, verificatie en predictive modeling. Op die manier realiseren ze verschillende businessdoelstellingen.

Zo kunnen banken modellen ontwikkelen voor het beheren van kredietrisico’s en het voorspellen van klantverloop. Telecombedrijven kunnen de performance van marketingcampagnes analyseren en bedrijven uit de FMCG-sector (fast moving consumer goods) kunnen remote klantidentificatie bouwen met gezichtsherkenning en gegevensverificatie. Een van de belangrijkste voordelen van het framework is zijn hoge cloud-efficiency die bedrijven in staat stelt optimaal gebruik te maken van beschikbare cloud-resources.

C++

NeoML is bedoeld als universele tool voor het verwerken en analyseren van gegevens in verschillende formats, zoals tekst, afbeelding en video. Het framework ondersteunt C++-, Java- en Objective C-programmeertalen; Python wordt op korte termijn toegevoegd. De neurale-netwerkmodellen van NeoML ondersteunen meer dan honderd layer-types. Bovendien voorziet NeoML in meer dan twintig traditionele machine-learningalgoritmen, zoals classificatie-, regressie- en clusterframeworks. De library is volledig cross-platform – één code werkt op alle populaire besturingssystemen: Windows, Linux, macOS, iOS en Android – en is geoptimaliseerd voor zowel CPU- als GPU-processors.

NeoML ondersteunt de Open Neural Network Exchange (ONNX), een wereldwijd, open-ecosysteem voor uitwisselbare machine-learningmodellen. Het ecosysteem bevordert de compatibiliteit van tools en maakt het zo eenvoudiger voor ontwikkelaars om de juiste combinaties in te zetten voor het realiseren van hun doelstellingen. De ONNX-standaard wordt gezamenlijk ondersteund door Microsoft, Facebook en andere partners als een opensource-project.

ABBYY

ABBYY nodigt ontwikkelaars, datawetenschappers en businessanalisten uit om NeoML via GitHub te gebruiken en er hun bijdrage aan te leveren. De code van NeoML is bij GitHub gelicenseerd onder de Apache License 2.0. ABBYY voorziet in gepersonaliseerde ondersteuning voor ontwikkelaars, continue beoordeling van rapporten, regelmatige updates en performanceverbeteringen. In de toekomst is ABBYY van plan nieuwe algoritmen en architecturen toe te voegen, en de haalbare snelheden te verhogen met behulp van de frameworkalgoritmen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

...

Verder lezen over Kunstmatige Intelligentie

Amazon vertelt wat er in je serie gebeurde nadat je in slaap viel

Amazon voegt nieuwe kunstmatige intelligentie toe aan zijn streamingdienst waarmee het samenvattingen kan geven over de serie die je kijkt.

Artificial Intelligence05.11.2024

Amazon vertelt wat er in je serie gebeurde nadat je in slaap viel

ChatGPT gaat strijd aan met Google: start eigen zoekmachine

Enerzijds omdat jongeren bijvoorbeeld al vaker zoeken via social media zoals TikTok en Instagram, maar binnenkort ook omdat AI-bonzen zich er nu mee gaan bemoeien.

Search01.11.2024

ChatGPT gaat strijd aan met Google: start eigen zoekmachine

Microsoft stelt release van AI-meekijker Recall weer uit

Eerst leek de wereld er nog niet klaar voor en nu is het juist Microsoft zelf dat er niet klaar voor is. Recall is weer uitgesteld.

Artificial Intelligence31.10.2024

Microsoft stelt release van AI-meekijker Recall weer uit

Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI

Van alle nieuwe code die momenteel bij Google wordt gemaakt schijnt een kwart te zijn gemaakt door computers, in plaats van mensen.

Artificial Intelligence30.10.2024

Een kwart van het programmeerwerk bij Google wordt gedaan door AI

De toekomst van leren: KLM en de impact van AI

Tijdens een Communitydag georganiseerd door NPULS sprak Timothy Druiventak van KLM.  Zijn lezing ging over over de rol van leren in het oplossen van zakelijke problemen bij KLM, met name in de context van technologie en kunstmatige intelligentie (AI).

Artificial Intelligence29.10.2024

De toekomst van leren: KLM en de impact van AI

Apple Intelligence komt ook naar jouw iPhone

Binnenkort kun je Apple’s AI ook gebruiken op jouw iPhone. Hoewel, ‘binnenkort’: dit is pas in april 2025, dus nog een klein half jaar van nu.

Mobile29.10.2024

Apple Intelligence komt ook naar jouw iPhone

Air France-KLM legt fundament voor AI met sterk metadatamanagement

Metadatamanagement is de sleutel tot het ontsluiten van de waarde van data. Air France-KLM bouwde met behulp van het Data Intelligence Platform van SAP-partner Collibra een ‘data catalog’. Hiermee kunnen gebruikers snel achterhalen welke data beschikbaar zijn, waar deze te vinden zijn en wie verantwoordelijk is voor de kwaliteit.

Technology28.10.2024

Air France-KLM legt fundament voor AI met sterk metadatamanagement

Wees niet bang voor Yahoo boys, maar voor deepfake lovers

Kinderen worden erdoor gechanteerd, Taylor Swift nagedaan, maar er is nu nog een nieuwe variant: de deepfake lover.

Artificial Intelligence25.10.2024

Wees niet bang voor Yahoo boys, maar voor deepfake lovers

Van Yahoo boy naar Yahoo bot