Automotive19.10.2022

Nieuwe Jeep Avenger kan zomaar een groot succes worden


Het nieuws van de Jeep Avenger is inmiddels al wat langer naar buiten. De Avenger heeft een stekker en is 100% elektrisch. Het is de eerste geloofsbrief van het merk naar de toekomst waarin Jeep het groenste automerk ter wereld wil worden. Jeep doet dat met een auto in het z.g. B-segment. Niet dat de consument daar mee bezig is of precies hiervan op de hoogte is. Het is in ieder geval het segment waarin alle automerken veelal hun populairste modellen hebben rondrijden.

Het betekent dat Jeep de concurrentie aangaat met alle merken of juist andersom, merken krijgen er een stevige concurrent bij, want Jeep is absoluut een merk om rekening mee te houden. Pikant is natuurlijk dat Jeep ook met zijn eigen familie (andersom idem.) krijgt te maken. Onderhuids deelt hij nogal wat technologie met bijv. de Peugeot e-2008. Voor Stellantis allemaal goed nieuws wat in dit segment rijdt er nu nog een model met de nodige DNA van PSA rond.

De nieuwe volledig elektrische Jeep Avenger
De nieuwe volledig elektrische Jeep Avenger

Jeep is een categorie op zich

Natuurlijk kun je deze Jeep weer gaan ranken op z’n accupakket, z’n range en WLTP score maar de grote vraag is of dat nog wel iets toe gaat voegen. Een paar kWh meer of minder, net als het theoretische aantal km’s waar in praktijk nu eenmaal andere cijfers uitkomen. De consument van vandaag is veel meer op zoek naar ruimte, de kosten van private-lease, of hij te leveren is en of een auto een beetje matched met hun lifestyle.

Vooral bij dat laatste is de merkbeleving van een Jeep een apart verhaal. Het merk is net als MINI een lifestyle icoon. Het enige waar Jeep zijn leven lang heeft mee heeft af te rekenen is de categorienaam. Want lang niet iedere Jeep is een Jeep.

Op de vraag wat voor auto heb jij? zit er echt een verschil in het antwoord: Ik heb een Polo klinkt toch net even anders als ‘ik heb een Jeep’. (met excuses aan Volkswagen). Daar ligt de kracht van het merk en dus ook de potentie van deze nieuwe Jeep Avenger. Jeep staat immers voor stoer, vrijheid en offroad.

Deze Jeep Avenger kan best off-road

Het zal ongetwijfeld wel weer een topic zijn maar deze Jeep Avenger heeft geen harde off-road specificaties of techniek zoals we die kennen van zijn familieleden. Daarvoor moeten we echt nog even wachten op de Jeep Avenger 4×4 die waarschijnlijk al lang ergens aan het proefrijden is. Voor deze Avenger is het eigenlijk ook geen onderwerp, vrijwel niemand rijdt uiteindelijk echt off-road in ons kikkerlandje. Het zorgt er overigens ook voor dat de prijs van deze Jeep Avenger aantrekkelijk blijft.

Maar wie denkt dat hij off-road in Nederland niet uit de voeten kan met de Avenger hoeft daar niet over in te zitten. Met deze nieuwe voorwielaangedreven Jeep heb je wat rijmodi de keuze tussen Normal, Eco, Sport, Snow, Mud en Sand. Die teksten spreken voor zich.

De nieuwe introductiekleur past wel bij de Jeep Avenger
De nieuwe introductiekleur past wel bij de Jeep Avenger
Zeven sleuven in de neus, dit moet een echte Jeep zijn
Zeven sleuven in de neus, dit moet een echte Jeep zijn
Strak design en uiterst compact ondanks de ruimte in het interieur
Strak design en uiterst compact ondanks de ruimte in het interieur

Jeep Avenger lijkt heel groot maar is dat niet

De 100% Europese Jeep Avenger lijkt groot, zeker op de foto’s en dat is logisch want het design van deze Avenger is in alles een echte Jeep. Let wel deze Avenger meet 4.08 meter en dat is wel degelijk 16 cm korter dan de Jeep Renegade. Het is juist de korte overhang aan de voor- en achterkant die hem zijn krachtige Jeep looks geven net as natuurlijk de beroemde 7 sleuven. Het is een groot compliment aan de designers van Jeep dat ze erin geslaagd een Jeep te ontwerpen die zeldzaam compact is maar aan merkbeleving niets heeft ingeboet.

Jeep Avenger moet nog wel op zoek naar zijn doelgroep

De Jeep Avenger is een opvallende verschijning. De gele introductiekleur doet daarbij wonderen. Hij zal zeker de aandacht trekken op de openbare weg. De vraag is wel wie de doelgroep gaat worden. De Jeep Avenger heeft een uitgesproken uiterlijk en lift volledig mee op het stoere imago van het merk. Wat dat betreft is deze Jeep ondanks zijn compacte afmetingen best een statement.

Zijn het vooral stoere jonge vrouwen die traditioneel wel vallen voor het merk, zijn het jonge gezinnen, leaserijders die toe zijn aan eindelijk iets anders of is het ook de reclamewereld die de Avenger iconisch genoeg vinden. Ergens onderweg gaan we het zien want deze nieuwe Jeep heeft alles om zomaar een succes te worden.

Off-road in Nederland betekent zoveel al onverharde wegen..
Off-road in Nederland betekent zoveel al onverharde wegen..

Toekomstmuziek: de Jeep Avenger 4×4

Natuurlijk komt er een Jeep Avenger die ook in ruw terrein moeiteloos uit de voeten kan. Jeep is het aan zijn stand verplicht ongeacht model en grootte. Daarom is er natuurlijk al een Jeep Avenger 4×4 concept. We denken alleen dat het woordje concept alleen maar een toevoeging is voor de vorm en niet voor de werkelijkheid. Die 4×4 gaat er dus komen en hoeft niemand zich zorgen te maken of de Jeep DNA nog wel bestaat.

Jeep Avenger 4x4 gespot in het wild
Jeep Avenger 4x4 gespot in het wild
Jeep Avenger 4x4 you`re welcome #offroad<span class=\
Jeep Avenger 4x4 you`re welcome #offroad
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Jeep

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

De World Car of the Year 2024 verkiezing komt er weer aan. Deze begint traditiegetrouw met de bekendmaking van de Top 10 en Top 5 finalisten in zes verschillende categorieën van de World Car Awards. Het aftellen naar de...

Automotive01.02.2024

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

Verbeterde Jeep Avenger krijgt een e-Hybrid uitvoering

Jeep Avenger, de auto van het jaar. Het was een prachtige winnaar, Jeep. het merk met de 7 sleuven krijgt een stekker en wordt volledig elektrisch. Vooral dat bijzondere feit maakte de Avenger tot de onbetwiste winnaar...

Automotive26.01.2024

Verbeterde Jeep Avenger krijgt een e-Hybrid uitvoering

Jeep Avenger wint met overmacht verkiezing Auto van het Jaar 2023

De Jeep Avenger is tijdens het Autosalon van Brussel verkozen tot de Auto van het Jaar. De stoere compacte Jeep won deze competitie met een score van 328 punten en bleef daarmee ruimschoots de concurrentie de baas. Bin...

Automotive13.01.2023

Jeep Avenger wint met overmacht verkiezing Auto van het Jaar 2023

De nieuwe Jeep Avenger, Recon en Wagoneer S, allen volledig elektrisch

Jeep zet vol in op elektrificatie van zijn modellen. Het is een belofte die alweer een tijdje geleden is gemaakt. De eerste stappen waren een hybride Jeep Compass en een hybride Jeep Renegade. Het werd allemaal net een t...

Automotive08.09.2022

De nieuwe Jeep Avenger, Recon en Wagoneer S, allen volledig elektrisch

Jeep toont eerste kiekjes van een volledig elektrische… Jeep

Jeep is natuurlijk al bijna 80 jaar dé terreinwagen van het eerste uur. Dat blijkt alleen al uit de naam, General Purpose vehicle, afgekort GP (Dzjie Pie) en zo verbasterd tot Jeep. Vroeger, maar ook deels nu nog, stond...

Automotive02.03.2022

Jeep toont eerste kiekjes van een volledig elektrische… Jeep

Werken op en in de Jeep Wrangler Rubicon 4xe

Sinds een aantal maanden stort ik mij regelmatig in de wereld van mobiel werken. En dan bedoel ik dus werken onderweg, in de auto. Onlangs was ik met een Jeep Wrangler Rubicon op pad in het Sauerland. Grotendeels voor de...

dc business19.08.2021

Werken op en in de Jeep Wrangler Rubicon 4xe

Een beest van een mobiele werkplek die je uitdaagt om de geijkte plekken te vermijden
Jeep Wrangler 4xe Plugin-in Hybrid het begin van een nieuw tijdperk

Jeep is stoer en anders dan anderen. Het leuke van Jeep is dat ze ook een buitencategorie hebben. En dan bedoelen we niet een Cherokee Trailhawk of - mag het een maatje groter zijn - de Grand Cherokee. Die is tamelijk 'h...

Automotive09.08.2021

Jeep Wrangler 4xe Plugin-in Hybrid het begin van een nieuw tijdperk

Meest milieuvriendelijke Wrangler Rubicon ooit