Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Je kent dat vast wel, dan zit je televisie te kijken, en dan komt het reclameblok (dat tegenwoordig gemiddeld 8 minuten duurt) erin en dan moet je ineens graaien naar de afstandsbediening omdat het volume ineens omhoog schiet. Hetzelfde geldt voor het internet. Nu zijn er ooit wel luidheidsnormen afgesproken voor online reclames, maar die worden niet altijd gehonoreerd. Het is bovendien tijd voor een nieuwe norm voor het volume van online reclames, menen diverse online publishers in Nederland.
Reclame? VOLUME OMHOOG
Nederlandse online publishers verenigen zich in Screenforce, een overkoepelende organisatie die aangeeft dat er absoluut een nieuw maximum volume moet komen voor online video’s en reclames. Adverteerders en producenten van commercials moeten samen zorgen dat er een minder groot verschil is in volume tussen online content en online commercials. Immers heb je online hetzelfde probleem: zet maar eens een YouTube-video aan, geheid dat ervoor een commercial zit die keihard door je speakers heenblaast.
Het is enorm storend en dat is reden voor Screenforce om op te roepen tot een luidheidsnorm. De European Broadcast Union zei het al eerder: gebruik onze luidheidsnorm zodat alle content op hetzelfde geluidsniveau wordt geserveerd. Wat niet veel mensen weten, dat is dat er allerlei luidheidsnormen zijn en dat er op televisie ook zeker aan zo’n luidheidsnorm moet worden voldaan. Je kunt het als zender niet maken om de luidheid wanneer de commercials komen extreem omhoog te schroeven. Dat is namelijk niet alleen vervelend voor het gehoor: vaak wordt er juist in de commercialbreak even gesproken tussen de mensen thuis en dan zou het volume eerder zachter moeten dan harder.
Luidheidsnorm
Het is tijd dat online advertenties en content dichter naar elkaar toegroeien als het gaat om de luidheidsnorm. Die moet idealiter altijd -23LUFS zijn, wat betekent dat het volume 23 puntjes minder moet zijn dan de volledige schaal. LUFS staat voor Loudness Units relative to Full Scale. De bij Screenforce aangesloten publishers zullen voortaan letten op die -23LUFS, zodat mensen op een prettige, comfortabele manier van online content kunnen genieten. Dat scheelt straks hopelijk een boel schuiven aan virtuele volumeknoppen -en een hoop geschreeuw wanneer het volume van zichzelf al een tikje hard staat-.
Er zijn veel bekende merken aangesloten bij Screenforce, dus het is een goed teken dat zij zich ook gaan inzetten voor de nieuwe luidheidsnorm: NPO Start, RTL XL, Videoland, DPG Media, Discovery, ESPN, Ziggo Sport, Eurosport, 24Kitchen, Comedy Central, MTV, Spike, National Geographic, XITE en KIJK. Daar is straks als het goed is dus een minder groot verschil waar te nemen tussen gewone content en reclames. Leve de luidheidsnorm, die perfect aansluit bij onze luiheidsnorm.
Verder lezen over Online Advertising
Artificial Intelligence15.10.2024
YouTubers boos omdat hun stemmen worden gestolen door AI
Advertising08.10.2024
Iedereen duikt op de AI-advertenties: dit is waarom
Marketing18.09.2024
Marketeer, je krijgt meer controle over Google Ads-campagnes
Entertainment29.08.2024
Netflix Basic verdwijnt in verschillende landen
DC Business07.08.2024
Waarom de Tel Sell-manier stiekem toch wel werkt
Advertising02.07.2024
Adform komt met op AI-gebaseerde contextual targeting
Advertising25.06.2024
AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads
Video29.05.2024
YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker
Verder lezen over Reclame
Advertising22.07.2024
Ster Gouden Loeki voor goede doelen: de eerste genomineerden
Entertainment13.05.2024
Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame
Gadgets10.05.2024
Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’
Advertising26.04.2024
YouTube wil straks ook reclame laten zien als je pauzeert
Nieuws05.02.2024
Commerciële ontstoppingsmiddelen slecht voor afvoer en milieu
Hersenspoeling door veelvuldig adverteren blijkt te werken!Entertainment07.09.2023
YouTube gaat langere reclameblokken uitproberen
Alleen als je op tv streamt, in ruil voor minder onderbrekingenMarketing23.08.2023
Generatieve AI breekt door in de reclamewereld
Commercials maken kan 10 tot 20 keer goedkoper, zeggen marketeersSocial Media17.08.2023