Netflix biedt games ‘gratis’ aan, maar je moet er wel een abonnement voor hebben op de streamingdienst. We hebben er inmiddels al heel veel besproken, maar misschien ben je op zoek naar bekende en goede indiegames op het streamingplatform. De games worden niet gestreamd, dat zijn losse apps, maar ze zijn wel eenvoudig te vinden en ‘gratis’ te downloaden voor wie een Netflix-abonnement heeft. Dit zijn 5 toffe indiegames die je er kunt spelen.
Monument Valley is een geweldige gameserie en Netflix heeft zijn eigen variant gekregen met nummer 3. Je moet een soort Escher-achtige onmogelijke gebouwen architectonisch aanpassen om zo je personage door het landschap te laten gaan. Het is een heel relaxed spel waar je lekker zen bij kan zijn, wat het een ideale game maakt om te spelen voor je gaat slapen. Wij zijn erg gecharmeerd van de visuele stijl in dit spel.
Als je aan een willekeurige gamer vraagt wat zijn of haar favoriete indiegames zijn, dan is de kans groot dat in dat rijtje Braid voorbij komt. Op Netflix kun je je ook helemaal gek puzzelplatformen, want Braid is daar speelbaar. Het is enerzijds een game die je iets mee wil geven over tijd en spijt, anderzijds laat het je ook juist de tijd manipuleren om zo de verschillende levels door te spelen. Vooral is Braid een spannende mix van een veelbetekenend verhaal gecombineerd met puzzels die zich niet allemaal even makkelijk laten oplossen.
Oxenfree II hebben we vaker besproken, onder andere met de makers van het spel zelf. Het is een bijzondere game omdat je keuzes van invloed zijn op hoe het verhaal verloopt. Het is vrij ontspannen, het heeft wat puzzels maar niet te veel en het is vooral dat meegenomen worden in een andere wereld wat zo aantrekkelijk is aan Oxenfree II. Je moet een mysterie oplossen met vreemde radiosignalen, maar de makers schromen niet om er bovennatuurlijke entiteiten bij te halen.
Wil je actie en begrijp je niet wat er tof is aan de bovenste drie games? Geen probleem, want Dead Cells: Netflix Edition is heel wat anders. Het is een roguelike met metroidvania-invloeden, wat eigenlijk betekent dat het gewoon een heel pittige game is. Je gaat in dit spel een kasteel door dat steeds anders wordt. Je moet enerzijds platformen, maar anderzijds vechten en dat is allemaal nooit precies hetzelfde. Knap hoe de maker permadeath heeft kunnen combineren met progressie maken.
Dit is de moderne versie van topdownspel Snake, dat we kennen van Nokia’s uit de jaren ‘90. Easy to understand, hard to master, dat gaat zeker op voor Snake. Je begint met een klein slangetje en je moet steeds appels (of punten, daar zijn de meningen over verdeeld) opeten waarna je weer langer wordt. Je mag hierbij niet de muur raken of jezelf, wat vrij lastig wordt als je veel appels op hebt. Een heerlijk spel, dat je altijd eventjes kunt aanslingeren en waarbij je even alles om je heen vergeet.