02.09.2020
DC Business

5 softwarepakketten die elk bedrijf moet hebben | Tips en vergelijken

By: Jeroen de Hooge

BlogDC Business

Heb je op het moment een bedrijf en ben je toe om naar het volgende level te gaan. Lees dan vooral verder. Wij gaan je 5 tips geven over welke software je moet aanschaffen om simpele taken zoals administratie, planning en nog veel meer te automatiseren en of te versnellen.

Waarom software aanschaffen?

Software is een erg algemeen begrip, want er zijn zoveel verschillende soorten software op het moment. Elke software heeft zijn eigen functies en bedoelingen. De voornamelijkste reden dat men software tools bouwen is om je het makkelijker te maken. In anno 2020 zal je te maken krijgen dat steeds meer bedrijven digitaliseren omdat het sneller en veiliger is. Stel je voor dat je je administratie kwijt raakt. Dan heb je een probleem mocht de belastingdienst langskomen en vervolgens achter komt dat je niet hebt voldaan aan de bewaarplichtvan 7 jaar. Daarnaast, automatiseert de software veel van jou taken waardoor jij meer tijd hebt voor andere taken.

De 5 softwarepakketten die elk bedrijf moet hebben

Nu je weet waarom software handiger en veiliger is vraag je je misschien jezelf af: welke software moet ik dan aanschaffen? Hier onder kan je 5 suggesties zien die (bijna) elk bedrijf wel nodig zal hebben.

1. Boekhoudsoftware

Elk bedrijf heeft administratie en betekent dus dat je je boekhouding op orde moet hebben. Misschien doe je dat in Excel of heb je een boekhouder die dat voor je doet. Met boekhoudsoftware krijg je alles mooi in een overzicht. Door dit overzicht krijg je goed inzicht hoe je bedrijf er financieel ervoor staat. Denk dan aan een balans die automatisch voor je opgezet wordt. Je hebt een pagina waarbij je alle uitgaande, openstaande en betaalde facturen kan zien. Is je klant vergeten te betalen? Dan zorgt de software ervoor dat er automatische herinneringen verstuurd worden. Offertes laten onderteken gaat ook veel sneller omdat je klant een linkje krijgt waarbij hij of zij gelijk de offerte kan ondertekenen.

Daarnaast voldoe je automatisch aan de bewaarplicht van 7 jaar zoals eerder vermeld te hebben. Dus stel: je hebt alles lokaal op je computer staan en je word gehacked of je computer crashed. Dan heb je een probleem wanneer de belastingdienst langskomt.

Boekhoudsoftware scheelt je niet alleen heel veel tijd en moeite, maar het voorkomt ook dat je geen slordige foutjes maakt. Wanneer je bijvoorbeeld de btw aangifte handmatig doet, kan het zo zijn dat je een cijfertje mist. Met boekhoudsoftware wordt dat allemaal verholpen.

Wil je dus boekhoudsoftware aan gaan schaffen, dan kan je gebruik maken van desoftware-vergelijker.nl boekhoudsoftware vergelijker. Met deze vergelijker kan je alle boekhoudsoftware pakketten zien en daarbij kan je filteren op basis van jouw bedrijfsvorm, aantal medewerkers, branche en allerlei andere functies zodat jij gelijk weet welke boekhoudsoftware bij jou past.

2. Urenregistratie software

Naast dat je verplicht bent om te voldoen aan het urencriterium, geeft het je ook goed inzicht over hoe lang je met bepaalde taken bezig bent. Stel dat je verwacht een uur mee bezig te zijn en je bent er vervolgens twee uur mee bezig. Dan kan dat voor jou en je klant slechte klantrelaties gevolgen hebben. En als je medewerkers hebt, dan krijg je en weet je ook gelijk of ze echt aan het werk zijn. Sommige urenregistratie software pakketten hebben een app waarbij ook de GPS word getracked. Ideaal voor postbezorgers, pizzabezorgers, vrachtwagenchauffeurs en ga zo maar door.

Wil je urenregistratie software aanschaffen? Dan kan je uiteraard eerst gaan googlen, maar je kan ook gebruik maken van de desoftware-vergelijker.nl urenregistratie vergelijker. Net zoals bij de boekhoudsoftware vergelijker, kun je filteren op de bedrijfsvorm, aantal medewerkers, branche en allerlei andere functies.

3. Helpdesk software

Soms zie je wel eens een chat icoontje rechts onder in de website staan. Dat is helpdesk software. Met deze software kan jij al jouw website bezoekers te woord staan voor vragen. Zo leer je ook je doelgroep leren kennen en wellicht krijg je daardoor nieuwe klanten.

Zoals je hierboven kan zien, geeft helpdesk software een dashboard waarbij je alle gesprekken ziet binnenkomen. Op deze manier kan je makkelijk de vragen antwoorden van jouw klanten en bezoekers.

Het installeren van helpdesk software is in paar stappen gedaan. Bij de aanschaf van Helpdesk software word je geholpen hoe je dat kan installeren op je website.

Bekijk de helpdesk software vergelijker op desoftware-vergelijker.nl

4. CRM software

Net zoals ieder bedrijf heb je te maken met klanten. Mocht je een bedrijf hebben op schaal, dan kan het lastig worden om met iedereen contact te houden. Door middel van CRM software (Customer Relations Management) hoef je geen zorgen te maken over onderhouden van je zakelijk relaties.

crm-software
crm-software

Zoals je hierboven kan zien heb je een groot overzicht met allerlei tabellen. Dit dashboard kan je aanmaken zoals jij wilt. Laten we zeggen dat je een sales team heb, kan je elk teamlid toevoegen aan dit board waarbij je je ze kan toevoegen aan bepaalde taken. Nadat je je teamlid heb toegevoegd kan hij of zij de status van de sale inbrengen. Zo krijg jij als ondernemer overzicht over hoe de sales gaan.

Dit kan ook op andere manieren toegepast worden. Denk dan aan bepaalde taken die gedaan moeten worden voor de website, sollicitaties of wanneer je team allemaal vanuit huis werkt weet je wat iedereen aan het doen is. Zo voorkom je miscommunicaties die wellicht je relatie kan beschadigen met je personeel.

Op het moment zijn er veel verschillende CRM software op de markt. Door middel van desoftware-vergelijker.nl crm software vergelijker krijg je net zoals het CRM software een mooi overzicht over wat er allemaal op de markt is.

5. Verlof en verzuim software

Meeste mensen denk dan verlof en verzuim software alleen voor hele grote bedrijven zijn. Echter is dat niet het geval. Deze software kan ook voor zzp’ers en mkb’ers goed van pas zijn. Je hoeft dan niet meer in Excel bij te houden hoeveel dragen iemand vrij heeft genomen. Daarbij loop je ook het risico dat je je menselijke fouten maakt. Met verlof en verzuim software kan je dat veel makkelijker automatiseren. Iedereen krijgt een account, en daarbij kan je jezelf en je personeel managen. Daar zou je boekhouder ook blij mee zijn. Sommige verlof en verzuim software is zelfs koppelbaar met boekhoudsoftware. Zo kan je uren die jij en je personeel maken automatisch laten verwerken in administratie.

Zoals bij elk ander software, zijn hier ook weer veel verschillende versies van. Bij desoftware-vergelijker.nl hebben we daar ook een vergelijker voor. Bekijk de verlof en verzuim software vergelijker op desoftware-vergelijker.nl.

Haal je investering uit al deze software

Misschien vraag je je zelf nu niet af: zijn al deze software het allemaal waard? Dat antwoord moet je volledig bij jezelf neerleggen. Dat is voor iedereen verschillend. Maar wil jij meer tijd besteden aan het ondernemen en goed management aanbieden aan jezelf en je personeel? Dan haal je je investering makkelijk uit al deze software. Software hoeft niet heel duur te zijn. Mocht je al deze bovenstaande software willen aanschaffen, dan kost je dat wellicht 40 tot 50 euro per maand. Maar ook dat verschilt met wat voor soort abonnement je neemt met alle functies of zonder. Wil je meer weten of wat je precies kan met alle software? Bij desoftware-vergelijker.nl vergelijken wij alle (bovenstaande) software voor jou gratis.

[Fotocredits © Andrey Popov – Adobe Stock]

Share this post