21.09.2019
Technology

​Zet hem op je watchlist: Netflix komt met show over Bill Gates’ brein

By: Laura Jenny

BlogTechnology

Hij staat op Netflix. De documentairereeks waarin nader wordt ingegaan op Bill Gates, en dan vooral zijn brein. Het zijn slechts drie afleveringen, maar die duren elk wel ruim drie kwartier.

Bill Gates, Microsoftman

Bill Gates kennen we als dé man achter Microsoft. Ooit kocht hij MS Dos en maakte dat zo groot, dat Microsoft flink meegroeide. Hoe meer Microsoft groeide, des te groter werd het bedrag op zijn bankrekening. Gates is jarenlang de rijkste man op aarde geweest, maar inmiddels is hij dat niet meer. Deels omdat hij veel van zijn vermogen steekt in goede doelen en deels omdat er nu eenmaal weer nieuwe groten der aarde zijn opgestaan.

Bovendien is Gates ook geen pocherig type. Oke, hij heeft een privéjet van 21 miljoen en zijn huis Xanadu 2.0 vertegenwoordigt een waarde van 123 miljoen dollar (waarvoor de belastingdienst 1 miljoen per jaar aan vastgoedtax rekent). In hoe hij met zijn rijkdom of zijn intelligentie omgaat, dat is vrij bescheiden. Dat geldt ook voor hoe hij zaken doet.

Goede doelen

Hij maakt geen show van Microsoft, zoals andere techbedrijven wel enorm veel tijd en aandacht steken in slicke presentaties. Gates doet bovendien nog weinig voor Microsoft. Hij zet zijn slimme brein nu vooral in voor organisaties die ziekten bestrijden en mensen op andere manieren helpen zonder winstoogmerk. Dat brein is echter wel heel interessant. Hoe denkt iemand die zo rijk is, maar vooral: hoe heeft hij zich een weg naar die rijkdom gevochten?

In de drie afleveringen Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates, krijgen we daarin wat meer inzicht. Maar vooral leer je meer over het leven van deze iconische man uit de tech. Je moet hiervoor af en toe wel veel horen over de goede doelen die hij steunt, maar alles wordt zo geknipt dat het geen langdradig, saai verhaal wordt. Immers werkte Gates zelf ook zo: hij had altijd veel projecten tegelijk lopen en zijn hersens gaan graag van de hak op de tak. Houd daar rekening mee als je deze interessante docu-reeks van An Inconvenient Truth-regisseur Guggenheim opzet.

Share this post