27.06.2019
Gaming

De Tamagotchi komt terug, maar je kunt er nog steeds niks mee

By: Redactie Dutchcowboys

BlogGaming

Tamagotchi was ooit een rage waar iedereen mee liep. Het virtuele huisdier kon alleen wat piepen en kenbaar maken dat hij iets wilde, maar veel verder ging dat niet. Decennia later is er een nieuwe Tamagotchi, die moderner lijkt maar dat eigenlijk niet is.

Als je een beetje een 90’s kid bent, dan krullen je mondhoeken waarschijnlijk op bij het horen van de naam Tamagotchi. Het zegt tieners van nu helemaal niets en mensen van boven de 50 weten vaak wel wat het is, maar snappen de aantrekkelijkheid er niet van. Eigenlijk begreep niemand dat, want het apparaat bood je wel de lasten (poep opruimen, eten geven en de dood), maar niet de lusten (lekker knuffelen, warmte, liefde). Toch hadden heel veel kinderen en tieners in de jaren ‘90 een virtueel huisdier genaamd Tamagotchi.

Tamagotchi: een eivormige calculator

Een Tamagotchi leek op een eivormige mini calculator in de vorm van een sleutelhanger, maar je kunt er niets op berekenen. Het is een klein apparaat met een schermpje en drie knopjes waarmee je door menu’s kon gaan en spelletjes met je Tamagotchi kon spelen. Het display kon alleen zwarte pixels weergeven op de groen grijze achtergrond en het apparaatje moest het qua aantrekkelijkheid dan ook vooral hebben van een kleurrijk ‘ei’-omhulsel van plastic.

Genoeg achtergrond nu, want het nieuws is dat Tamagotchi terugkomt. Twee jaar geleden was er al een mini-versie van het virtuele diertje ontwikkeld, maar nu krijgt het ook nogal een upgrade qua kunnen. Zo is het mogelijk om je Tamagotchi via Bluetooth verbinding te laten maken met die van een ander, zodat ze kunnen spelen en trouwen. Verder is het nog wat vaag wat de Tamagotchi anders doet dan we gewend zijn.

Een ander uiterlijk

Wel heeft het apparaatje qua uiterlijk een flinke upgrade gehad. Zo is het oldschool display vervangen door een kleurenschermpje en is de Tamagotchi niet langer een sleutelhanger maar alleen dikker eivormig apparaatje. Nog steeds heeft hij maar drie knopjes. Gelukkig is er een app, want daarmee kun je met andere mensen verbinding maken en gaat het communiceren waarschijnlijk wat makkelijker dan met drie knopjes.

Het speelgoed is deze zomer in Amerika te koop voor 60 dollar per stuk. Geen goedkope hobby dus. Of hij dat ook in euro’s zal kosten en of hij überhaupt naar Nederland komt, dat is nog onbekend.

Share this post