15.06.2019
Technologie

Nu ook een laadpaal in de meterkast

By: Redactie Dutchcowboys

BlogTechnologie

Een van de veelgehoorde problemen op het gebied van elektrische auto’s is het gebrek aan oplaadplekken. In samenwerking met de Utrechtse startup Blue Current brengt Essent een nieuw product op de markt. Een laadpunt voor thuis genaamd ‘Hidden’.

De naam verklapt het al een beetje ‘Hidden’ is een laadpunt dat niet overdreven zichtbaar is. De laadtechniek is op een handige manier weggewerkt in de meterkast. Zodoende heb je niet te maken met een kast aan de muur of een paal op je oprit. Het enige wat zichtbaar is: een kabel die uit de muur steekt vanaf het laadpunt.

Laadpalen

Door de energietransitie die over de gehele maatschappij plaatsvindt zijn energiebedrijven zoals Essent genoodzaakt om hier een grote rol in te nemen en te spelen. Volgens directeur Marketing Development van het energiebedrijf, Stella Brenninkmeijer, is dat heel bewust: “Elektrisch rijden kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland. Geen CO2-uitstoot en een potentiële batterij om stroom in op te slaan. Daarom wil Essent helpen elektrisch rijden toegankelijk te maken. Laadoplossingen zijn daarbij van groot belang om de angst om stil te komen te staan weg te nemen. Door de samenwerking met Blue Current vergroten we ons aanbod aan slimme mogelijkheden waarmee iedereen, op zijn eigen manier, kan meedoen aan de energietransitie.”

Start-up competitie

Essent hield vorig jaar een competitie waarin start-ups innovatieve oplossingen in het energie- en mobiliteitsdomein aan konden dragen. Zo is de samenwerking tot stand gekomen. Inmiddels werken de twee bedrijven niet alleen samen met Hidden maar brengt Essent de laadpalen van de start-up aan de man.

Commercieel manager van BlueCurrent, Michael Colthoff, is trots op de samenwerking: “We delen de visie dat je gemakkelijk overal moet kunnen laden om de transitie naar elektrisch rijden en daarmee een duurzame toekomst te versnellen. Door samen te werken, kunnen we deze visie op grote schaal realiseren. Essent heeft jarenlange ervaring op het gebied van elektrisch rijden en met veel klanten een sterke positie op de Nederlandse markt. Dat is zeer interessant voor ons.”

Hidden

Het laadpunt is 22kW AC en te bedienen met ‘plug and charge’ of via een app op je smartphone. Als je het gebruikt kies je of je de stroomkosten meteen verrekent via de laadpas of wil declareren via een declaratie-overzicht. In aanschaf kost het 995 euro en dan neemt Essent het hele traject van advies tot installatie voor haar rekening.

Share this post