23.07.2018
Technologie

Nationaal Hitteplan voor je telefoon

By: Hester Bastiaanse

BlogTechnologie

Het nationale hitteplan is van kracht gegaan. Als dit zo is, dan weet je dat het warm wordt. We moeten onszelf goed beschermen tegen de warmte. Maar ook voor onze smartphones kunnen we wel een hitteplan gebruiken. Daarom volgen hier een aantal nuttige tips om je smartphone te beschermen tegen de hitte.

Leg je smartphone niet in de volle zon

Het lijkt vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je smartphone niet te lang in de zon ligt. De telefoon is binnen enkele minuten al gloeiendheet. Vooral de batterij loopt gevaar bij te hoge temperaturen. Dit kan schade toebrengen aan de batterij, maar de batterij kan ook uitzetten en dit kan de behuizing vervormen.

Schakel batterijvretende apps en functies uit

Netflix, Snapchat en spelletjes zijn voorbeelden van apps die veel energie verbruiken. Hierdoor wordt de batterij sneller warm. Ook functies op je telefoon zoals GPS, wifi en 3G of 4G laten de batterij hard werken. Schakel deze uit, want dit kan zo een paar graden schelen. Je hoeft niet alles uit te schakelen, maar elke app of functie is er één en verlaagt de temperatuur.

Haal het hoesje van je smartphone af

Je kunt beter geen hoesje gebruiken voor je telefoon als het warm is. Zonder hoesje kan het toestel de hitte beter kwijt. Wel even extra opletten dat je hem niet laat vallen of in het zand legt dus!

Telefoon oververhit?

Valt je telefoon uit omdat hij te warm is? Meestal is dit een automatische beveiliging op je smartphone. Leg hem op een koelere plek. Zet de telefoon uit en haal de batterij eruit als dat mogelijk is. Leg je smartphone in ieder geval niet in de koelkast! Het temperatuurverschil is schadelijk voor condens in de telefoon.

Maar, zeg nu zelf, op een stranddag wil je toch niet de hele tijd je telefoon checken? Uitzetten, in de schaduw leggen en genieten van het heerlijke zomerweer, dat is nog het beste.

[Afbeelding © Yuriy Seleznyov – Adobe Stock]

Share this post