Apple kondigde aan dat er ter ere van de EU Code Week honderden programmeersessies worden gehouden in Apple Stores in heel Europa.
Met dit initiatief, dat van 7 tot 22 oktober wordt gehouden en dat door de Europese Commissie wordt ondersteund, wordt de aandacht gevestigd op het belang van programmeren. En mensen van alle leeftijden kunnen leren hoe ze door middel van programmacode hun ideeën tot leven kunnen brengen.
Dit soort programmeersessies zijn al een belangrijk onderdeel van de leerprogramma’s die in de Apple Stores worden aangeboden. Apple is van plan komend jaar in meer dan 100 Apple Stores in 10 landen in heel Europa meer dan 6.000 programmeersessies aan te bieden in het kader van Today at Apple.
Programmeurs in spe van alle leeftijden kunnen daar leren programmeren in Swift. Met sessies als ‘Aan de slag met programmeren’, ‘Kids-uur Sphero-doolhofuitdaging’ en ‘Robots programmeren met Swift Playgrounds’ is er voor ieder niveau iets te doen.
Tim Cook, CEO van Apple: “Wij denken dat programmeren de taal van de toekomst is en dat iedereen de kans moet krijgen om het te leren. We hebben een aantal innovatieve en gratis tools ontwikkeld die programmeren leuk maken en dit voor iedereen binnen bereik brengen.”
De techsector is in Europa een van de snelst groeiende sectoren en er is veel vraag naar ICT-professionals. Er zijn nu in Europa 1,36 miljoen banen die kunnen worden toegeschreven aan de economie rondom de iOS-apps van Apple. Apple heeft sinds de komst van de App Store bijna € 15 miljard uitbetaald aan ontwikkelaars in heel Europa.
In 2016 was er de introductie van de app Swift Playgrounds en het bijbehorende complete lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’, die beide gratis verkrijgbaar zijn. Het doel hierbij was om programmeren makkelijk en leuk voor iedereen te maken.
Swift Playgrounds is een revolutionaire app voor iPad waarmee beginnende programmeurs op een leuke manier kennismaken met echte Swift-code. De app is sinds de introductie afgelopen september 1,4 miljoen keer gedownload en is beschikbaar in vijftien talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds en Turks.
[Afbeelding © olly – Adobe Stock]