26.03.2015
Social Media

​4 functies en instellingen van LinkedIn die jij nog niet gebruikt

By: Jeroen de Hooge

BlogSocial Media

Bij LinkedIn denken de meeste mensen aan een online CV. En dat is het ook in de basis. Maar LinkedIn is zoveel meer! Een handige ondernemer kan met een beetje doordachtheid behoorlijk wat business binnenslepen via
LinkedIn. Gooi je visitekaartjes maar overboord, want LinkedIn is het nieuwe netwerken! Als je het goed inzet en de functies juist weet te benutten tenminste.

LinkedIn heeft een berg aan handige functies en verstopte instellingen. Hoe langer je zoekt, hoe meer je er zult vinden. Ze zijn echt niet allemaal even belangrijk, maar er zijn er een paar die absoluut bijdragen aan jouw online netwerkactiviteiten. Grote kans dat jij de onderstaande functies en instellingen nog niet kent!

1. Contacten beheren

Als je een echte netwerker bent, voeg je waarschijnlijk al je zakelijke contacten direct toe op LinkedIn. Het kan dan nog wel eens voorkomen dat je na een tijdje vergeten bent waar je sommige connecties van kent. Daarvoor is de CRM functie van LinkedIn erg handig!

Op de profielpagina van je connectie, zie je in de rechterhoek onder de profielfoto het balkje contactgegevens staan. Als je hierop klikt, kun je gemakkelijk gegevens bijwerken en opmerkingen toevoegen. Het fijne is dat jouw contactpersoon dit niet kan zien. Deze persoonlijke aantekeningen zijn niet openbaar. Voeg dus vooral alle informatie toe die voor jou persoonlijk relevant is.

2. Voeg linkjes toe en meet het aantal klikken

Je kunt in je profiel meerdere links naar websites verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld linken naar je bedrijfspagina of een externe pagina. Wanneer je geen inzicht hebt in de analytics van een website waarnaar je linkt op je profiel, maar wel nieuwsgierig bent naar het aantal klikken op deze link, dan kun je deze meten door een Bitly link in je profiel te plakken. Maak een login aan bij Bitly en plaats de link naar je website of blog in de URL shortner. De verkorte link is vervolgens in de Bitly Stats te volgen. Kennis is tenslotte macht!

3. Persoonlijke URL

Deze instelling is een esthetische aanpassing. Het heeft totaal geen functie om jouw URL aan te passen naar een eigen gekozen persoonlijke URL, behalve dan dat het er gewoon echt mooier uit ziet. Ga je solliciteren of denk je er aan om jouw LinkedIn URL te drukken op papieren kaartjes? Dan ziet een eigen gekozen herkenbare URL er toch een stuk mooier en professioneler uit!

4. Wie kan jouw connecties zien

Met al die handige functies en instellingen is LinkedIn een soort digitaal adresboek geworden. Het is ineens een stuk gemakkelijker om contact te leggen met mensen die je nog nooit gesproken hebt, simpelweg doordat je kunt zien op welke manier je verbonden bent met elkaar. Dat is handig, maar dat betekent dat anderen ook gebruik kunnen maken van jouw connecties. Zelfs jouw concurrenten kunnen een kijkje nemen in jouw digitale adressenboek en daar een slaatje uit slaan.

Als je dat wilt voorkomen, zorg dan dat je instelt dat anderen jouw connecties niet kunnen zien. Wees niet bang, daarmee kun jij wel nog steeds bij anderen spieken, maar dan maai je in ieder geval niet zelf het gras voor je eigen voeten weg!

Gratis webinar
Wil je meer weten over LinkedIn? Vrijdag 10 april geef ik een webinar over LinkedIn en Marketing. Meld je aan via info@starterstraining.nl en ik ontmoet je graag in de chat! Mocht je vooraf al vragen hebben, mail deze dan gelijk mee met je aanmelding, dan kom ik daar in de sessie op terug.

Meer weten?
Volg voor meer tips over social media de gratis Online Starterstraining met praktische e-learning, duidelijke videoworkshops, inspiratie, tips en checklists.

Share this post