Volgend weekend zal het kwik weer stijgen richting de 20 graden Celsius, langzaamaan komt de zomer er weer aan! Een van de verwachte trends voor de zomer van 2015 is er een die eigenlijk vorig jaar al is ingezet, namelijk het drinken van speciaal biertjes. Lokale brouwerijen schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond, en steeds meer kroegen, cafe’s en restaurants hebben tegenwoordig naast een wijnkaart ook een bierkaart aanwezig.
Thuis
Maar ook als je thuis in de achtertuin in het zonnetje zit kan een speciaal biertje lekker zijn. Reden voor Albert Heijn om in te spelen op deze trend en daarom voeren ze een flinke wijziging door in het bierschap. Ze introduceren naast de ruim 100 nieuwe bieren, ook een
Speciaal bier shop. Het gaat hierbij ondermeer om Belgische bieren en bieren uit de Verenigde Staten. Enkele voorbeelden zijn: Brooklyn Lager, Oedipus, Jopen Bier, Maximus, Goose Island, Paulaner, Newcastle Brown Ale, Gentse Strop, Straffe Hendrik en Brugse Zot.
Lokaal bier
Maar ook zal er in het bierschap plaats worden gemaakt voor lokaal bier uit de betreffende regio. Nederland is opgedeeld in een aantal speciaalbierclusters, zodat ook bieren aangeboden kunnen worden van lokale kleine brouwerijen. Een fles Duvel, La Chouffe of Westmalle Triple zal dus bijna overal te verkrijgen zijn. Maar een fles Texels skuumkoppe geschenk, Chimay premiere of Omer Blond zal maar in een enkele regio te verkrijgen zijn. Albert Heijn wil op deze manier de plek worden voor het verkrijgen van al die lekkere speciaal biertjes en doen dat mede met een
Speciaal bier inspiratiepagina.
Smaak
Het schap voor de speciaalbieren zal ook ingedeeld worden op smaak en daarbij worden er drie kleurcoderingen gebruikt: groen voor fruitig en fris, geel voor krachtig en blond, roodbruin voor rijk en donker. Uiteraard zal er de mogelijkheid komen tot het verkrijgen van meer info over de verschillende producten d.m.v. weetjes en bier informatie systeem-kaarten met daarop info als: op welke temperatuur het bier het best geserveerd kan worden, of bij welke maaltijd dat biertje het beste smaakt.