Gemiddeld doet de gebruiker van mobiele applicaties dagelijks beroep op tien verschillende apps. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van Flurry, gebaseerd op gegevens van een half miljoen applicaties op meer dan 1.3 miljard apparaten. Er wordt echter opgemerkt dat een groeiend aantal respondenten minstens 60 keer per dag een applicatie opstart.
Deze groep extreem intensieve gebruikers, die door Flurry worden omschreven als mobile addicts, is volgens de consulent tegenover vorig jaar in aantal meer dan verdubbeld en vertegenwoordigt inmiddels ongeveer 12,5% van alle applicatie-consumenten. Vrouwen vormen de meerderheid van deze groep mobile addicts.
Terwijl de groep mobile addicts een groei met 123% heeft gekend, is er bij de super-gebruikers, die zestien tot zestig keer per dag een applicatie opstarten, sprake van een toename van 55%. Bij de matige gebruikers, die minder dan zestien keer een app activeren, werd een stijging van 23% geregistreerd.
“Wereldwijd moeten er inmiddels ongeveer 176 miljoen mobile addicts zijn,” voert Flurry aan. “Rekening houdend met het feit dat een dag gemiddeld zestien actieve uren telt, activeren de mobile addicts ongeveer elke zestien minuten een applicatie. Er kan dan ook gemakkelijk worden begrepen dat mobiele applicaties bij de internet-consumptie groter zijn geworden dan desktops.”
“Vrouwen vertegenwoordigen 52% van de mobile addicts,” zeggen de onderzoekers. “Opvallend is echter vooral de spreiding over de verschillende leeftijdscategorieën. De categorie tussen vijfendertig en vierenvijftig jaar, die ongeveer 20% van de groep mobiele gebruikers omvatten, blijkt 28 procent van de mobile addicts te vertegenwoordigen.”
“Verder blijkt dat ook moeders een grote kans lopen om bij de mobile addicts gerekend te moeten worden. Bij de vrouwelijke applicatie-gebruikers blijken ook gamers en sportfans sneller geneigd te zijn om bij de mobile addicts te horen. Bij mannen gaat het vooral over gamers en autoliefhebbers.”