Met Foodzy kun je als gebruiker op eenvoudige wijze via de website of een mobiele app heel makkelijk bijhouden wat je dagelijks allemaal eet en drinkt. De applicatie werkt een stuk eenvoudiger en intuatiever dan bijv. de meer complexe en ook veel duurdere webservice van de Weightwatchers.
De missing link is natuurlijk de weegschaal want mocht je je nog vergissen in de hoeveelheid pinda’s die je per ongeluk hebt gegeten bij je glas wijn, de weegschaal vergeet niets. Foodzy gaat ook daarbij helpen en maakt met de deze week gelanceerde nieuwe versie van de mobiele apps voor iPhone en Android de eerste hardware koppeling met de Withings WIFI weegschaal. Bezitters van deze weegschaal kunnen vanaf nu automatisch hun gewicht laten importeren in hun Foodzy dashboard. In de toekomst wil Foodzy (download hier) ook koppelingen met andere healthdevices gaan maken zoals Jawbone’s UP en FitBit.
Met Foodzy kunnen gebruikers op de website of in de mobiele apps heel makkelijk bijhouden wat ze dagelijks eten en drinken. Uitgebreide persoonlijke stats en badges moeten je stimuleren om gezonder te gaan eten of bijvoorbeeld een dieet vol te houden. Vanaf vandaag is er van Foodzy’s mobiele apps voor iOS en Android ook een gratis ‘Lite’ versie beschikbaar. Op die manier kunnen ook de niet betalende leden de apps eerst een keer testen voor ze besluiten of ze willen upgraden naar een betaalde Foodzy Pro account voor €10 per jaar. Gratis gebruikers kunnen alleen voedsel inchecken, en niet hun dashboard, badges- en vriendenoverzicht raadplegen in de app.
De app voor betaalde gebruikers werd bovendien flink uitgebreid. Zo zijn er een aantal nieuwe features aan het dashboard toegevoegd waardoor je precies kunt zien hoeveel vocht je vandaag al gedronken hebt (Drink Goal), wat je all-time highs zijn qua voedsel en vocht inname en hoe je gewicht zich ontwikkelt. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om eten tot 7 dagen terug in de tijd in te checken, en kun je ook direct een nieuwe account aanmaken in de app.
Sinds de wereldwijde launch in juli dit jaar is Foodzy’s producten database gegroeid van 50,000 naar ruim 150,000 producten, het merendeel daarvan werd gecrowdsourced door de gebruikers. Foodzy maakt gebruik van lokale databases per land, zodat gebruikers makkelijk alle producten kunnen vinden die in hun lokale supermarkt verkrijgbaar zijn. In Nederland zijn op dit moment bijvoorbeeld al ruim 8,000 producten in te checken. En als je op vakantie gaat, kun je in de app eenvoudig van land switchen. Foodzy wordt op dit moment gebruikt in 120 landen en is beschikbaar in vier talen, waaronder Nederlands.