25.10.2009
Online

W24.nl: de Toekomst op de Hielen

By:

BlogOnline
w24-nl-de-toekomst-op-de-hielen.jpg
w24-nl-de-toekomst-op-de-hielen.jpg

Gister is officieel de website W24.nl gelanceerd in science center NEMO in Amsterdam. W24 is een nieuwe portaal die de vinger houdt aan de snel pulserende pols van onze maatschappij. 

W24 is een populair-wetenschappelijk online platform waar je elke dag wetenschappelijk nieuws kunt vinden. Van biotechnologie tot koude kernfusie, van supercomputers tot kweekvlees, van ruimtevaart tot navigatiesystemen en van griepvirus tot milieutechniek. W24 gaat over alles wat je maar beter wèl kunt weten.

W24 is een samenwerkingsverband tussen de publieke omroepen VPRO en Teleac, Kennislink.nl en science center NEMO. W24 biedt een overzicht van alles wat er speelt in onze wereld op het gebied van wetenschap en technologie. Via de videorubriek Scienceflash NU, het Weekjournaal, de blog Verse Wetenschap, een RSS-feed en andere berichtgeving blijf je op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen. De dossiers over tal van onderwerpen zoals bijvoorbeeld evolutie, sterrenkunde, biotechnologie en het klimaat geven een schat aan achtergrondinformatie.

Tijdens de lancering, die officieel natuurlijk maar 24 minuten mocht duren, werden door Frank Lammers (acteur op televisie, toneel en het witte doek) 24 vragen gesteld die het publiek moest beantwoorden via rode en groene kaarten. Alle stellingen begonnen met de zin: “Ze zeggen dat…” gevolgd door een stelling.

  • Ze zeggen dat we slimmer zijn dan apen
  • Ze zeggen dat geld niet gelukkig maakt
  • Ze zeggen dat de aarde in 2012 vergaat
  • Ze zeggen dat mooie mannen minder sperma hebben
  • Ze zeggen dat er in de ruimte geen zwaartekracht is
  • Ze zeggen dat mannen steeds vrouwelijker worden
  • Ze zeggen dat je de rest van de vragen hier kunt bekijken 🙂

W24.nl behandelt complexe zaken die op toegankelijke wijze benaderd worden. Eigenzinnig zijn de door de redactie gekozen invalshoeken. Elk onderwerp wordt belicht vanuit het gezichtspunt van de lezer en niet met de ogen van de wetenschapper.

Share this post