25.09.2008
Events

PICNIC08 “One thing cable companies do is hate consumers”

By: Redactie Dutchcowboys

BlogEvents
picnic08-one-thing-cable-companies-do-is.jpg
picnic08-one-thing-cable-companies-do-is.jpg

Is digitale televisie de toekomst? Wel volgens Mike Fries van UPC. Hij werd op het grote podium van PICNIC ‘ondervraagd’ door Kara Swisher. Het was een gesprek waarin Fries zoveel mogelijk probeerde UPC te pluggen. Gelukkig wist Swisher met een aantal aardige vragen daar nog enig leven in te gooien.

Fries begint te vertellen dat in Nederland 3 jaar geleden digitale televisie werd geintroduceerd. Nu heeft bijna de helft van Nederland digitale TV. UPC is nu bezig met de volgende stap te maken: adverteren. Gericht adverteren welteverstaan. Daarbij behoort natuurlijk de rode knop-functionaliteit maar ook gerichte reclames rondom on demand programma’s.

Als consumenten willen we eigenlijk geen advertenties, aldus Fries. Maar het is kiezen, het een of het ander. UPC is dus gewoon aan het uitproberen wat werkt concludeert Swisher.

Volgens Fries wordt er online per jaar ongeveer 16 miljard aan content ‘gestolen’ wordt online. Dit zorgt ervoor dat contentleveranciers voorzichtig worden. UPC werkt daarom samen met contentpartners en probeert zo te voorkomen dat contentleveranciers hun content gaat ‘vasthouden’ waardoor je er weinig mee kan.

Fries heeft commentaar op diensten als YouTube. “YouTube heeft 40% van de online video markt, maar heeft geen revenue-model, dat kan niet zo blijven, op een bepaald moment zal Google ingrijpen”. “Uiteindelijk willen kijkers kwaliteit” verwijzend naar de beeldkwaliteit van YouTube zegt Fries, waarmee hij weer eens een open deur intrapt.

UPC denkt dat advertising zal moeten veranderen: de advertenties moeten relevant worden. “It’s all about engaging the audience.” Daarmee moet je mensen kunnen betrekken bij je product door ze informatie te vragen en met ze te interacten. De meeste kijkers zijn er nog niet aan gewend maar toch blijkt dat 30% informatie wil afgeven als de advertentie relevant is.

UPC wil de klant beter bedienen door meer ’tools’ te bieden. Je eigen profiel kunnen aanpassen, diensten kunnen toevoegen en verwijderen etcetera.

Swisher probeerde af en toe met scherpe opmerkingen Fries uit de tent te lokken. Haar opmerking “One thing cable companies do is hate consumers” werd met applaus ontvangen. Uiteraard wordt dit ontkent door Fries. UPC probeert volgens hem open en eerlijk te zijn.

“Should the government be more involved?” vraagt Swisher. Fries ziet er niet veel in. Volgens hem moet regulering worden afgedwongen door de consument.

-529.jpg
-529.jpg

UPC is nog met een ander interessant ding bezig. Samen met onder andere Google gaan ze  nieuwe satellieten lanceren die alle gebieden moeten gaan voorzien van bandbreedte, dus ook met name ontwikkelingslanden.

Swisher wil weten hoe er omgegaan wordt met concurrentie. Hoe kijkt UPC daarnaar. Fries kijkt naar diensten als Joost en Hulu om ervan te leren wat ze beter moeten doen voor hun klanten.

Wie zijn dan de belangrijkste spelers? Er is volgens geen ‘powerplayer’. De grote bedrijven als Sony en Apple communiceren niet en zijn niet ‘open’ en zullen daarom uiteindelijk niet datgene kunnen brengen wat de consument wil.

Tot slot natuurlijk de vraag: Wat is de toekomst? “Alles on demand” zegt Fries, die vertelt dat zijn hele familie al on demand kijkt.

Share this post