Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.
Oeps! Een foutje op social media is snel gemaakt. En niet snel teruggedraaid. Maar iedereen maakt het stiekem wel eens mee. Hieronder de blunders waarvan je er vast wel eentje herkent.
Vriendschapsverzoek verstuurd
Je zit bijvoorbeeld de pagina van je ex te inspecteren. Hij staat wel erg vaak met dat ene meisje op de foto.. Je moet natuurlijk even onderzoeken wie dat is. En dan kom je erachter hoe groot die ‘vriend toevoegen’-knop eigenlijk is.
De oude foto
Je wordt meegesleept in iemands profiel en uiteindelijk zit je zijn hele social media te stalken. Na zo’n anderhalf uur naar onder scrollen klik je per ongeluk op de like-button van een foto. Van 5 jaar geleden.
De zoekbalk kwijt
Het zal je maar gebeuren: je wilt iemand opzoeken die je net hebt ontmoet of stiekem wel leuk vindt, maar typt per ongeluk zijn naam in een statusupdate. Een snel gemaakte maar oh zo pijnlijke fout. Vervolgens kan heel Facebook meegenieten van jouw nieuwsgierigheid naar een bepaalde persoon.
Dubbelop
Het gebeurt wel eens dat je een foto per ongeluk twee keer plaatst, omdat je dacht dat de eerste keer niet werkte of je klikt per ongeluk nog een keer op de verzendknop. In principe niet zo erg natuurlijk, maar wel zodra de reacties en likes binnenstromen. Want de helft van de mensen reageren op de ene foto en de andere helft op de andere. Welke foto ga je nu verwijderen? Of laat je twee identieke plaatjes staan? Dilemma’s..
Stalker
Iedereen doet het wel eens: iemand ongegeneerd analyseren op social media. Iemands geboortedatum, hobby’s, familieleden en vrienden, foto’s van 5 jaar geleden en van nu – alles wordt bekeken. Maar wat doe je als je die persoon de volgende dag tegenkomt in de kroeg? Hij vertelt je over het gezellige familieweekend van 2 weken terug, terwijl jij natuurlijk al lang op de hoogte bent. Je hebt ten slotte doorgeklikt tot de pagina van zijn 90-jarige oma. Maar dit zul je nooit toegeven natuurlijk.
Oeps verkeerde..
Als je nieuwe mensen ontmoet, ben je nog niet zo bekend met bijvoorbeeld hun achternaam. De volgende dag doe je een wanhopige poging om hun op te zoeken op social media. Je doet verwoede pogingen met “Jan Amsterdam” en vrienden van vrienden. Denk je uiteindelijk de juiste Jan uit Amsterdam te hebben gevonden als hij jouw vriendschapsverzoek accepteert, schrik je toch even bij zijn verdere foto’s. Deze Jan uit Amsterdam blijkt een vreemde 65-jarige man te zijn. Niet de goede Jan dus..
Verder lezen over Facebook
Social Media26.09.2024
Zuckerberg: ‘Social media geen directe invloed op geestelijke gezondheid’
Social Media30.07.2024
Meta opent AI Studio zodat iedereen eigen AI-chatbot kan maken
Online25.07.2024
Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts
Social Media22.07.2024
Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet
Social Media01.07.2024
Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen
Krijgt Meta een miljardenboete?Social Media28.05.2024
Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen
Nieuws15.05.2024
Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!
Social Media22.02.2024