De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
De zomer is nog niet zo lang bezig maar het lijkt er al op alsof cybercriminelen hun activiteiten op een lager pitje hebben gezet. Uit de maandelijkse analyse van het G Data Security Lab blijkt dat het aantal virussen afgelopen maand is afgenomen met 30%. In juni heeft G Data 83.000 nieuwe virusvormen gevonden, terwijl er de maand ervoor meer dan 120.000 nieuwe vormen van malware werden aangetroffen. De recessie lijkt hiermee ook te zijn toegeslagen in de wereld van eCrime.
Oorzaak van de daling van 30% is niet alleen de start van de zomer, het is waarschijnlijker dat de economische crisis een impact heeft op cybercriminelen. “Elk jaar aan het begin van het vakantieseizoen daalt het aantal malware omdat er tijdens het vakantieseizoen minder actieve internetgebruikers zijn,” aldus Ralf Benzmüller, manager van het G Data Security Lab.
“Ondanks de positieve ontwikkeling van de afgelopen maand, is dit waarschijnlijk slechts een tijdelijke daling. Het is onrealistisch om te denken dat cybercriminelen minder actief worden, voor cybercriminelen is geld de belangrijkste drijfveer en ze zullen altijd op zoek blijven naar manieren om geld te verdienen. Doordat prijzen voor spam en malware code drastisch gedaald zijn, verwachten we de komende maand een verdere daling in nieuwe malware. Maar uiteraard zullen er nog steeds pieken blijven, belangrijke evenementen en ander nieuws zijn een constante aanleiding voor criminelen om slachtoffers te zoeken,” nogmaals Benzmüller.
Ondanks de daling in malware, blijven trojans de meeste gebruikte virussoort met 28,8%.
Verder lezen over Spam
Mobile30.12.2022
Wéér een spambeller? Google Voice waarschuwt je
Mobile29.03.2022
Dit moet je doen bij Ministry of Justice-telefoontjes
Cybercrime27.12.2021
Waarom trappen zoveel mensen nog steeds in phishingmails?
Technology23.05.2021
Pas op: explosie aan nep-smsjes over pakketjes
Bevat FluBotTechnology03.05.2021
Waarom komen we maar niet van spammail af?
Cybercrime29.02.2020
Nieuwe deep learning AI-tool scant wekelijks 300 miljard Gmail bijlagen
Minder malware in je inboxCybercrime15.07.2019
Maak van SMS geen SOS!
E-mail07.07.2019